Bishop-Edward-Malesic-810x500.jpg

Clevelandská diecéza zakazuje vo svojich školách používanie vlajok LGBT, zámen, sociálnych alebo chirurgických "prechodov

31
Kultúra smrti

Katolícka diecéza Cleveland koncom minulého mesiaca oficiálne zakázala účasť na radikálnej LGBT ideológii na všetkých svojich základných a stredných školách, zakázala “pride” vlajky, preferované zámená, účasť na sociálnych alebo chirurgických “zmenách pohlavia” a ďalšie.

V utorok agentúra Axios informovala, že katolícka diecéza, ktorá spravuje 97 základných a 10 stredných škôl slúžiacich približne 42 000 žiakom v ôsmich okresoch, v tichosti zaviedla “politiku”, ktorej cieľom je konkretizovať postoj diecézy”k LGBT ideológii na školách.

“Cirkev prostredníctvom Božieho zjavenia dostala dar poznania, že ľudská osoba je jednotou tela i duše a že každý človek je telom i dušou stvorený na Boží obraz”- uvádza sa v politike diecézy, ktorá bola podpísaná 30. augusta a zavedená 1. septembra. “Naše telá, stvorené ako muž a žena, sú súčasťou zámerného Božieho plánu pri stvorení, a preto sú preniknuté zmyslom a účelom.”

“Ako správcovia týchto darov sme povolaní prijímať, milovať a starať sa o naše telá tak, ako boli stvorené,” dodala clevelandská diecéza. “Katolícke inštitúcie sú preto povolané konať a hovoriť spôsobom, ktorý je v súlade s touto Bohom zjavenou pravdou a potvrdzuje ju.”

Konkrétne diecéza:

Nová politika, ktorá vstúpila do platnosti 1. septembra a vzťahuje sa na všetkých “zamestnancov, personál, dobrovoľníkov, študentov a mládež, ktorí sa zúčastňujú na farskej alebo inštitucionálnej formácii viery,” vyjadruje súcit s tými, ktorí zápasia s “rodovou dysfóriou alebo zmätenosťou alebo príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu” ale uvádza, že názor, ktorý tvrdí, že “pohlavie” môže byť identitou oddelenou od“Bohom daného tela“stiera tieto zámerné, vtelené rozdiely medzi mužmi a ženami” a je “v rozpore s Bohom zjavenou skutočnosťou našej pravej, Bohom danej ľudskej prirodzenosti.”

Tí, ktorí “otvorene vyjadrujú nesúhlas s učením Cirkvi v otázkach pohlavia, sexuality a/alebo rodovej príslušnosti nevhodným alebo škandalóznym spôsobom, alebo ktorí konajú v rozpore s učením Cirkvi,” uvádza sa v politike, “môže byť predmetom obmedzenia svojej účasti na živote inštitúcie alebo v príslušných prípadoch disciplinárneho konania, a to pre vlastné dobro a/alebo pre dobro iných.”

K usmerneniam patrí povolenie používať jednoposteľové toalety “podľa výhradného uváženia vedenia inštitúcie’”; pastoračné ubytovanie na používanie prezývky na označenie osoby s pohlavnou nezhodou, pokiaľ táto prezývka nemá “;nezakrýva alebo neodporuje biologickému pohlaviu, ktoré má osoba’od Boha, … nepodporuje myšlienku, že jej’pohlavie je iné ako jej’biologické pohlavie, ktoré má od Boha, alebo … nespôsobuje škandál, ” a povolenie navštevovať farské alebo školské plesy bez partnera alebo s platonickým priateľom (priateľmi) rovnakého pohlavia.

Takisto existuje potenciálna výnimka, na základe ktorej môžu dievčatá hrať v jednom tíme s chlapcami, hoci v strategickom dokumente nie je vysvetlené, prečo a v akom kontexte by to bolo povolené.

Politiku podpísali kancelár Vincent Gardiner a biskup Edward Malesic, ktorý predtým vydal dekrét o zriadení diecéznej svätyne určenej na slúženie tradičnej latinskej omše (TLM) v súlade s požiadavkami Traditionis Custodes.

ČÍTAJTE: Klevelandský biskup zachováva latinskú omšu v diecéze zriadením svätostánku

Rozhodnutie diecézy’sa stretlo s pobúrením zástancov LGBT ideológie vrátane starostu Clevelandu Justina Bibba.

V príspevku z 12. septembra na Twitteri/X Bibb argumentoval, že “viera je o všeobecnej láske a prijatí” a obvinil katolícku diecézu z toho, že “núti LGBTQ+ deti skrývať svoje autentické ja a navštevovať školy v strachu z prenasledovania za to, kým sú.”

Ak však diecéza vo svojom vyhlásení jasne uviedla, táto politika v skutočnosti potvrdzuje, že deti sú “tým, čím sú”, tým, že posilňuje nemennú pravdu, že sú stvorené Bohom buď ako muž alebo žena a že sú vo svojej podstate “jednotou tela aj duše.”

Axios vo svojej utorňajšej správe poukázal na to, že krok diecézy nasleduje po množstve nedávnych zákonov, ktoré v celej krajine tlačia proti ideológii LGBT.

Predchádzajúce víťazstvá konzervatívcov v tejto oblasti, ako informoval LifeSiteNews, zahŕňajú zákony vyžadujúce od škôl, aby informovali rodiny o zámene pohlavia dieťaťa’a nariadili inštitúciám stiahnuť sexuálne explicitné a pro-LGBT učebné osnovy a materiály z učební a školské knižnice, presadzovanie ochrany dievčat’ pri športe a priestory a zákaz sexualizovaných predstavení zameraných na deti.