vigano-2-810x500.jpg

Arcibiskup Viganò: Rupniková správa ukazuje, že "heretici" a "zvrhlíci" sa za Bergoglia tešia "úplnej beztrestnosti

174
Kultúra smrti

Poznámka redaktora: Nasledujúci text je komentárom arcibiskupa Carla Mariu Vigana, ktorý bol prvýkrát uverejnený na X/Twitteri, k nedávnemu vyhláseniu Rímskej diecézy ohľadom otca Rupnika a jeho centra Aletti.

Vyhlásenia Rímskeho vikariátu o centre Aletti (spoločnosť, ktorá vyrába drahé a hrozné mozaiky otca Marka Rupnika) a jeho zakladateľovi vyvolávajú údiv a pohoršenie.

Vatikán posiela komisárov a apoštolské návštevy ku každému, kto prejaví čo i len nesmelý náznak vernosti katolíckej tradícii, a to bez zdôvodnenia, bez uvedenia dôvodov apoštolských návštev, bez záruky ochrany podozrivých osôb a s porušením všetkých dôverných informácií. Médiá sú kŕmené ohováraním a nepodloženými obvineniami s jediným cieľom - terorizovať každého, kto sa odváži spochybniť Bergogliove’činy a slová.

ČÍTAJTE: Rímska diecéza bagatelizuje obvinenia voči bývalému jezuitskému pátrovi Rupnikovi, čo je v rozpore s rozhodnutím Vatikánu

Takáto bezohľadná prísnosť sa vytráca, keď ide o jeho protégéov, ktorí môžu byť očividne vinní z tých najodpornejších zločinov, z tých najhroznejších deliktov – McCarrickov prípad je toho okrem iného očividným dôkazom – ale nie sú ani súdení, ani dokonca odsúdení tak, ako si zaslúžia. A dvorania v Santa Marte sa snažia nespochybňovať dedičstvo, ktoré po sebe títo zvrátení a skorumpovaní klerici zanechávajú, akoby ich prítomnosť bola takmer náhodná. Koľko milosrdenstva, pre bezbožníkov. Koľko pochopenia. Koľko rezervovanosti pri ochrane ich mena a zamlčaní najhroznejších detailov ich ohavných činov.

Tak ako vo všetkých ostatných nemenej hanebných prípadoch sexuálneho zneužívania, ani bergogliovské milosrdenstvo sa nezaujíma o obete, ktoré sa vždy snaží zdiskreditovať a umlčať. Nezáleží jej ani na škandále rímskeho kléru, ani na diskreditácii vrhnutej na pomocného biskupa Msgr. Libanoriho, ktorý bol bez hanby zapretý. Aké poučenie si z toho majú vziať veriaci? Je jasné: ak ste heretik, korupčník, zvrhlík, zlodej, svätokrádežník a sériový predátor, ale ste Bergogliov’priateľ, tešíte sa úplnej beztrestnosti. Ak ste katolík, žijete v súlade s vierou a nenasledujete argentínskeho tyrana, prenasledovanie je isté, kruté a nemilosrdné.

Už teraz je jasné, že Bergogliov dvor neslúži Kristovej Cirkvi, ale usadil sa v nej ako nádor, aby si uzurpoval jej autoritu a zničil ju zvnútra.