Screen-Shot-2023-09-20-at-4.00.17-PM-810x500.jpg

SLEDUJTE: Merrick Garland to stráca, keď ho kongresman griluje kvôli špehovaniu tradičných katolíkov zo strany FBI

34
Kultúra smrti

Spredseda amerického parlamentu Jeff Van Drew (R-NJ) sa v stredu dostal do napätej konfrontácie s generálnym prokurátorom USA Merrickom Garlandom v súvislosti s tým, ako Bidenova administratíva ministerstva spravodlivosti’zaobchádza s tradičnými katolíkmi ako s násilnými extrémistami.”

Ve februári uniklo z Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) memorandum, v ktorom sa “radikálna tradicionalistická katolícka ideológia” označila za potenciálny motivátor “rasovo alebo etnicky motivovaných násilných extrémistov”, pričom sa citovala štúdia krajne ľavicovej útočnej skupiny Southern Poverty Law Center (SPLC). 

FBI túto správu rýchlo stiahla, čo Garland neskôr dementoval ako “otrasné,” ale tým sa obavy z náboženskej neznášanlivosti v rámci byrokracie federálnych orgánov činných v trestnom konaní zďaleka neskončili. V lete tohto roku získal justičný výbor Snemovne reprezentantov dokumenty, ktoré odhalili, že v rozpore s predchádzajúcim ubezpečením sa viaceré terénne úrady FBI podieľali na špehovaní katolíckych komunít.

PREČÍTAJTE SI: Prokurátori oslavovali na súde, keď pro-lifers’ deti plakali po druhom súdnom procese s DC FACE Act

“Dvojstupňový systém súdnictva je jasný a je’jasný aj americkej verejnosti,” povedal Van Drew Garlandovi v stredu. “A zodpovednosť sa zastaví na mužovi, ktorý je zodpovedný za túto vec. Týmto mužom ste vy. Činnosť ministerstva spravodlivosti je na vás. Pokles dôvery Američanov v naše federálne orgány činné v trestnom konaní je na vás. Politické ozbrojovanie ministerstva spravodlivosti je na vás. Generálny prokurátor, potrebujem jednoduché áno alebo nie na nasledujúce otázky. Len áno alebo nie, pretože nemáme veľa času. Súhlasíte s tým, že tradiční katolíci sú násilní extrémisti, áno alebo nie?"

Garland najprv povedal, že mu nie je jasné, “čo tu znamená tradičný,” ale pohoršil sa nad “myšlienkou, že niekto s mojím rodinným zázemím by diskriminoval akékoľvek náboženstvo,” čo je podľa neho “tak nehorázne” a “tak absurdné.”

“Pán generálny prokurátor, bola to vaša FBI, ktorá to urobila!” Van Drew vystrelil späť. “Bola to vaša FBI, ktorá posielala — a máme zápisnice, máme e-maily – posielala tajných agentov do katolíckych kostolov.”

“Ja aj riaditeľ FBI sme povedali, že sme boli tou správou zdesení,” povedal Garland. Keď bol ďalej tlačený, nakoniec priznal, “Katolíci nie sú extrémisti, nie.”

Van Drew sa ďalej spýtal, či bol niekto, kto sa podieľal na memorande, prepustený. “Na to neviem odpovedať,”povedal Garland.

Čítajte: Bombshell new FBI memo shows agency used multiple offices to spy on Traditional Catholics

Nepriateľské zaobchádzanie ministerstva spravodlivosti’s nepohodlnými skupinami, zatiaľ čo k skutočným zločinom ideologicky spriaznených strán pristupuje oveľa miernejšie, bolo charakteristickým znakom Bidenových rokov, od maľovaním rodičov kritizujúcich ľavicovú indoktrináciu v triedach ako nebezpečných, až po neprimerané stíhanie protestujúcich zo 6. januára za nenásilné trestné činy. Medzi najkrikľavejšie príklady patrili Američania za život.

V minulom roku Najvyšší súd USA’zvrátil rozsudok Roe v. Wade inšpirovalo vlnu vyhrážok a vandalizmu voči kostolom a tehotenským centrám, avšak páchatelia majú väčšinou zostali nepotrestaní a vyšetrovanie bolo zastavené, pričom Garland sa odvolával na údajné ťažkosti pri zhromažďovaní dôkazov.

Ministerstvo spravodlivosti “oznámilo obvinenia voči 34 osobám za blokovanie prístupu na potratové kliniky alebo ich vandalizovanie,” pričom “od úniku Dobbsovho rozhodnutia [rušiaceho Roe] bolo nahlásených viac ako 81 útokov na tehotenské centrá, 130 útokov na katolícke kostoly a obvinené boli len dve osoby,” U.S. Sen. Mike Lee (R-UT) povedalv marci.

Čítajte: Obvinenie proti potratovému aktivistovi obvinenému z toho, že autom zrazil pro-life aktivistu

Naopak, federálna vláda minulý rok nielenže obvinila pro-life aktivistu Marka Houcka z porušenia federálneho zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE) za hádku s násilným pro-potratovým agitátorom z roku 2021, ktorá už bola vyriešená na miestnej úrovni, ale zatkli ho pri rannej ozbrojenej razii v jeho dome. Houck bol v januári oslobodený, ale osoby zodpovedné za zaobchádzanie s ním neboli odvolané z vlády; v júli riaditeľ FBI Christopher Wray povedal, že nebude “hádať úsudok kariérnych agentov v teréne”, ktorí zásah zorganizovali.