Lauren-Handy-PAAW-810x500.jpg

Záchranárke Lauren Handyovej, ktorá sa zasadzuje za život, opäť zamietli núdzové prepustenie z väzenia po odsúdení podľa zákona FACE Act

33
Kultúra života

Dňa&nbsp22. septembra 2023 federálny odvolací súd vo Washingtone, D.C., zamietol mimoriadnu žiadosť, ktorú podali právnici Thomas More Society v mene obhajkyne života Lauren Handyovej. Táto 29-ročná žena žiadala o okamžité prepustenie z väzenia, kde je zadržiavaná až do vynesenia rozsudku po tom, ako bola odsúdená za pokus o zastavenie zabíjania nenarodených detí v potratovom zariadení v hlavnom meste krajiny. Pokojný pro-life protest, za ktorý bola Handyová zatknutá, sa uskutočnil v októbri 2020.

RELATED: “Spoločnosť Thomas More podala mimoriadne odvolanie proti rozhodnutiu, ktorým bolo zamietnuté prepustenie Lauren Handy’z väzenia

“Sme sklamaní, ale nie sme znechutení,” uviedol Steve Crampton, hlavný právny zástupca Spoločnosti Thomas More. “Budeme bojovať ďalej a veríme, že nakoniec zvíťazíme.”

Crampton vysvetlil ďalší postup: “Bol nám zamietnutý mimoriadny návrh. Spolu s ďalšími dvoma Lauren’mi obžalovanými sme podali urýchlené odvolanie.”Spis k urýchlenému odvolaniu má byť predložený do 2. októbra 2023. 

Handy a štyria spoluobžalovaní boli 29. augusta 2023 okamžite zadržaní po tom, ako vo Washingtone, D.C. porota uznala za vinných z porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniku (FACE), ako aj zo sprisahania proti “právam” v prípade Spojené štáty americké proti Lauren Handy a i.Crampton poznamenal, že tieto takzvané “práva” sa podľa Najvyššieho súdu Spojených štátov amerických nenachádzajú v ústave.

PODĽA: Sudca v procese DC Face Act zamietol žiadosť o predčasné prepustenie pro-liferky Lauren Handy

Prečítajte si zderozhodnutie, ktoré 22. septembra 2023 vydal odvolací súd Spojených štátov amerických pre okres Columbia v zložení sudcov Roberta Wilkinsa, Gregoryho Katsasa a Justina Walkera a ktorým zamietol mimoriadne odvolanie podané právnikmi Thomas More Society v mene pro-life obhajkyne Lauren Handyovej, žiadajúcej o jej prepustenie z väzenia pred vynesením rozsudku vo veci United States of America v. Lauren Handy, et al.