shutterstock_2010923726-810x500.jpg

Federálny súd nariadil agentúre pre kybernetickú bezpečnosť, aby zastavila cenzorské tajné dohody s veľkými technologickými spoločnosťami

28
Kultúra smrti

Cenzúrny program prezidenta Joea Bidena s veľkými technologickými spoločnosťami utrpel ďalšiu prehru, keď piaty obvodný odvolací súd rozšíril svoj predchádzajúci príkaz proti tajným dohodám so spoločnosťami sociálnych médií aj na Agentúru pre kybernetickú bezpečnosť a bezpečnosť infraštruktúry (CISA).

Utorňajšie rozhodnutie pridalo CISA na zoznam vládnych subjektov, ktoré nesmú spolupracovať s veľkými technologickými spoločnosťami na kontrole prejavov na internete. Pôvodné rozhodnutie z 8. septembra v prípade Missouri v. Biden sa vzťahovalo len na Biely dom, generálneho lekára, Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) a Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

Pôvodné nariadenie je v súčasnosti pozastavené, keďže Najvyšší súd požiadal obe strany, aby predložili podania k prípadu.

Rozhodnutia boli vydané po tom, ako sa na základe podstatných dôkazov ukázalo, že CISA a ďalšie vládne subjekty spolupracovali ruka v ruke s veľkými technologickými spoločnosťami s cieľom umlčať online prejavy, ktoré spochybňovali bezpečnosť a účinnosť záberov COVID alebo vyvolávali obavy o integritu volieb v roku 2020.

Agentúra “uskutočňovala pravidelné stretnutia s priemyselnými platformami týkajúce sa ich moderátorských politík a tlačila ich, aby prijali navrhované postupy CISA’na riešenie ‘nesprávnych, dezinformačných a škodlivých informácií,"” uvádza sa v rozhodnutí.

CISA tiež praktizovala “switchboarding” tým, že “preposielala označený obsah” zaslaný od miestnych volebných úradníkov veľkým technologickým spoločnostiam, uvádza sa v rozhodnutí.

Generálny prokurátor štátu Missouri Andrew Bailey oslávil právne víťazstvo.

“CISA, čiastková agentúra ministerstva vnútornej bezpečnosti, bola vytvorená na ochranu pred zahraničnými útokmi,” napísal Bailey na X. “Piaty obvod včera rozhodol, že CISA ‘pravdepodobne porušila prvý dodatok’, keď nútila spoločnosti sociálnych médií cenzurovať slobodu prejavu. Zamyslite sa nad tým na chvíľu: CISA bola zbraňou proti tým istým občanom, ktorých mala chrániť.”

“Missouri za tým nestojí”napísal.”

Profesor medicíny na Harvardovej univerzite a kontradiktórny člen COVID Martin Kulldorff tiež oslavoval rozhodnutie, označil ho za “SKVELÚ NOVINKU.”

Aj keď sa cenzúra väčšinou zameriavala na hlasy pravého stredu, vyvolala poplach aj medzi občianskymi libertariánmi.

Liberálne orientovaný profesor práva na Univerzite Georgea Washingtona Jonathan Turley už predtým varoval pred programom CISA v kongresovom svedectve. Program označil za súčasť “stále sa rozširujúceho komplexu vládnych programov a grantov zameraných na cenzúru alebo zaraďovanie občanov a skupín na čiernu listinu.”

“Len za niekoľko týždňov sa veľkosť tohto komplexu dostala do väčšej pozornosti a potvrdila obavy mnohých z nás z využívania súkromných subjektov na nepriame vykonávanie toho, čo vláda nesmie robiť priamo,” svedčil v máji. “Mám
nazval ‘cenzúrou prostredníctvom náhradníka’ a CISA sa zdá byť najnovšou agentúrou, ktorá si do svojich radov pribrala súkromných zástupcov.”

Emaily dokázali, že Bidenov tím vyvíjal nátlak na veľké technologické spoločnosti, aby cenzurovali

Bidenov’tím podľa e-mailov zverejnených počas súdneho sporu pravidelne využíval spoločnosti sociálnych médií ako cenzorov.

V jednom prípade Bidenov zamestnanec rýchlo presvedčil Instagram, aby odstránil účet, ktorý parodoval doktora Anthonyho Fauciho. Medzi žalobcami boli aj umlčaní oponenti, ako napríklad Dr. Jay Bhattacharya a Dr. Martin Kulldorff.

Jedna z dávok e-mailov zverejnených v rámci súdneho procesu zistila, že Bidenovi úradníci a Big Tech sa pravidelne stretávali, aby diskutovali o oblastiach cenzúry.

Jeden e-mail od zamestnanca Facebooku dvom pracovníkom CDC sa pýtal na zriadenie mesačného “misinfo/debunking” stretnutia “okrem našich týždenných stretnutí.”