Soren-Stark-Chessa-810x500.jpg

Bežec s rodovým nezáujmom sa dostal z prvej päťky medzi chlapcami do prvej päťky medzi dievčatami

20
Kultúra smrti

Šestnásťročný bežec vyvolal po takzvanej zmene pohlavia, aby mohol súťažiť s dievčatami v stredoškolských bežeckých súťažiach, pobúrenie na národnej úrovni a na nedávnom stretnutí sa dostal do prvej päťky, hoci medzi biologickými mužmi sa umiestnil až na 200. mieste.

Soren Stark-Chessa sa v minulom roku ako prvák medzi chlapcami umiestnil na 172. mieste v rámci okresu, do ktorého patrí aj súkromná škola Maine Coast Waldorf School v meste Freeport v štáte Maine. Po rozhodnutí “identifikovať sa” ako dievča počas druhého ročníka sa 30. septembra umiestnil na Festivale šampiónov Maine XC na piatom mieste.

Blaze uviedol, že cieľovú čiaru v behu na 5 000 metrov preťal s časom 18 minút, 11,35 sekundy, čo by Stark-Chessu zaradilo na 143. miesto, ak by súťažil medzi chlapcami.

Na novinku o Stark-Chessa’vniknutí do okresných’ženských krosových súťaží upozornil konzervatívny aktivista Shawn McBreairty, ktorý 28. septembra v príspevku na X, predtým Twitteri, napísal: “Druhák na 172. mieste v okresnom kole na 5 km sa preklopil na preteky s dievčatami, teraz je’na 4. mieste.”

“Rodičia musia vedieť, že jeho sebectvo zničí sny mladých žien v sobotu v Belfaste, ME o 13:50 hod. Rodičia sa musia vzbúriť a vyvolať toto šialenstvo.”

McBreairty tiež označil Starka-Chessa za “Maine’vlastného Williama (Lia) Thomasa” v článku Your News uverejnenom v ten istý deň.

V deň pretekov McBreairty zverejnil video, na ktorom je vidieť, ako chlapec prechádza cieľovou čiarou, pričom situáciu označil za “úbohú” a predstaviteľov školy, ktorí to dovolili, za “prebudených debilov.”Okoloidúci počuť, ako kričí “ako podvádzaš, brácho,”, keď chlapec beží okolo.

Podvodník chlapec z Freeportu v štáte ME Soren Stark-Chessa podľa očakávania vytláča z medaily dievča, ktoré sa umiestnilo na 11. mieste.

Dievčenské preteky dokončil na 5. mieste.

McBreairty nebol jediný konzervatívec, ktorý vyjadril nesúhlas a žiadal spravodlivosť. Obhajkyňa ženského’športu a bývalá vysokoškolská plavkyňa Riley Gainesová sa vyjadrila na sociálnych sieťach a vyjadrila ľútosť nad tým, že “je to’stále ten istý príbeh.”

“Každý, kto si myslí, že transidentifikácia mužov súťažiacich v ženských’športoch je spravodlivá, nech mi, prosím, ukáže JEDEN príklad, keď sa žena umiestnila v porovnaní s mužmi na vyššej súťažnej úrovni ako v ženskej’kategórii.”

Bývalá športová hlásateľka Michele Tafoya súhlasila s podobnými názormi a napísala: “DOSŤ! Dievčatá musia ODMIETAŤ súťažiť v týchto scenároch.”

“Dievčatá si zaslúžia férovú hru & rovnaké príležitosti vo vlastných súťažiach,” nezávislé Fórum žien dodalo. Spor pritiahol aj pozornosť republikánskej poslankyne Christine Goodwinovej z Oregonu, ktorá vyhlásila, že “nikdy neprestane bojovať za ochranu ženského’športu.”

Situácia je jednou z mnohých, ktoré vznikli po neslávne známom William “Lia” Thomas, ktorý po “transformácii”ovládol ženské vysokoškolské plavecké súťaže.”Na tento príbeh sa neustále odkazuje v rámci prebiehajúcich diskusií o spravodlivosti a bezpečnosti toho, aby biologickí muži mohli súťažiť so ženami v športe.

Konzervatívne štáty ako Texas a Alabama zaviedli zákazy pre športovcov súťažiť proti opačnému pohlaviu, zatiaľ čo iné štáty obmedzili súťaženie len pre mužov a chlapcov s pohlavnou nezrovnalosťou. Mnohé ďalšie nemajú zavedené žiadne zákony, ktoré by rozlišovali biologické rozdiely medzi mužskými a ženskými športovcami, a to napriek tomu, že nedávny prieskum ukázal, že 67 % Američanov je proti tomu, aby muži mohli súťažiť proti ženám.

Maine v súčasnosti nemá v súvislosti s touto problematikou zavedené žiadne zákony.

RELATED

Alaska najnovším štátom, ktorý prijíma opatrenia proti ‘transgender’ mužom v ženských’športoch

Riley Gaines sľubuje ochranu ženských’športov vo všetkých 50 štátoch, keďže ľavičiari kričia obscénnosti