Shutterstock_2380716145-810x500.jpg

Žena, ktorá si nevie predstaviť pohlavie, žaluje lekárov za to, že jej bez súhlasu odstránili prsia a maternicu

63
Kultúra smrti

Mladá žena nedávno podala žalobu na dvoch lekárov, ktorí jej údajne bez súhlasu a len na základe vlastnej diagnózy pohlavnej dysfórie odstránili prsia a maternicu.

Dvadsaťtriročná pacientka - ktorej meno denník Wisconsin State Journal utajil, aby si mohol prezrieť žalobu - uviedla ako žalovaných v tomto prípade doktora Jaya Licka a doktorku Katherine Gastovú z nemocnice Wisconsinskej univerzity (UW). Lick údajne vykonal pacientke hysterektómiu, keď mala 19 rokov, a Gastová jej urobila dvojitú mastektómiu, keď mala 21 rokov.

Žaloba tvrdí, že zdravotnícki pracovníci nedodržali protokol týkajúci sa informovaného súhlasu pacientky’a že akceptovali jej autodiagnózu rodovej dysfórie, ktorú podľa pacientky nikdy neoverili zdravotnícki pracovníci.

Podľa denníka Wisconsin State Journal, ktorý získal žalobu podanú 1. novembra na okresnom súde Dane County, sa žena najprv “identifikovala ako lesbička” a “skúmala” transgenderizmus predtým, ako vyhlásila, že “má nebinárnu identitu.”V žalobe sa uvádza, že jej zmätenosť pohlavia pramenila z “vážneho psychického utrpenia a traumy, ktorú prežila v detstve.”

Po bojoch s identitou a dvoch nezvratných operáciách však žena pochopila, že hlavnou príčinou jej problémov bola skôr trauma, ktorú zažila v detstve, než rodová dysfória. Údajne podnikla kroky na zastavenie svojej takzvanej “zmeny pohlavia, ” vrátane ukončenia liečby testosterónom. V žalobe sa tiež uvádza, že žena “smúti nad tým, že nikdy nebude môcť prirodzene splodiť veľkú rodinu, ako sa očakáva v jej [židovskej] kultúre.”

Gast, jeden z obžalovaných uvedených v tomto prípade, sa v septembri 2022 dostal na titulné stránky novín po tom, ako konzervatívny účet na sociálnej sieti Libs of TikTok odhalil program UW Health’Comprehensive Gender Services Program, ktorého je Gast riaditeľom. V teraz už odstránených rozhovoroch a na webových stránkach plastická chirurgička podrobne opisuje niektoré zo zákrokov, ktoré so súhlasom rodičov vykonáva na pohlavne zmätených jedincoch akéhokoľvek veku vrátane neplnoletých.

V jednom videu, ktoré sa stalo súkromným na internete, sa uvádza, že medzi jej špecializácie patrí “inverzná vaginoplastika penisu,”alebo vytvorenie tzv. vagíny v mužskom’tele. Podrobne tiež opísala, ako odoberie tkanivo zo ženského predlaktia, nohy alebo z oboch oblastí, aby ‘vytvorila’ penis pri zákroku faloplastiky. Nakoniec chirurgička vysvetlila, ako “horná operácia,” alebo “kozmetická mastektómia,” odstráni ženám zdravé prsia, pričom výsledok opisuje ako “šťastný deň pre všetkých.”

Žaloba proti Gastovi a Lickovi prichádza v rámci rastúceho počtu právnych sťažností proti zdravotníckym pracovníkom, ktorí uľahčovali a vykonávali lekárske zákroky pre neplnoleté osoby so zmenou pohlavia, ktoré si medzitým uvedomili svoje chyby pri pokuse o takzvanú “zmenu pohlavia.” V júli žena z Texasu žalovala svojich lekárov za to, že ju “bezohľadne” tlačili na túto cestu.

Chloe Coleová, 18-ročná dievčina, ktorá sa stala hlavným hlasom hnutia za detransition v Spojených štátoch, tiež podala žalobu proti lekárom a nemocnici, ktorí jej v 15 rokoch odstránili prsia. Nedávno bola v súdnom procese obžalovaná aj neslávne známa Americká akadémia pediatrov za propagáciu radikálnej transrodovej ideológie a lekárskych zásahov u neplnoletých osôb so zmäteným pohlavím.

RELEVANTNÉ

Tisíce mladých ľudí ľutujú svoje ‘zmeny pohlavia,’ a ich príbehy sú zdrvujúce