Chlidren_phones-810x500.jpg

LGBT aktivisti pobúrení návrhom zákona na Floride, ktorý má kriminalizovať sexuálne obťažovanie dospelých detí

25
Kultúra života

Floridskí republikáni v stredu predstavili novú legislatívu, ktorej cieľom je potláčať zneužívanie detí na sexuálne aktivity v slnečnom štáte.

Jednostránkový návrh zákona HB 1135 by stanovil, že zapojenie sa dospelej osoby do “oplzlého alebo lascívneho navádzania” definovaného ako “zapojenie sa do procesu prípravy alebo povzbudzovania dieťaťa k sexuálnej aktivite prostredníctvom otvorenej sexuálne motivovanej komunikácie s dieťaťom alebo správania s dieťaťom alebo pozorovania dieťaťa bez súhlasu rodiča alebo zákonného zástupcu dieťaťa”by bolo trestným činom druhého stupňa.”  

Na Floride sa trestné činy druhého stupňa trestajú odňatím slobody až na 15 rokov a pokutou až do výšky 10 000 USD. “Obvyklí” recidivisti trestov druhého stupňa môžu byť odsúdení až na 30 rokov väzenia. 

HR 1135 predložili republikánski poslanci štátu. Taylor Yarkosky a Douglas Bankson, pričom jeho totožný návrh do senátu štátu podal republikán Jonathan Martin.

Očakáva sa, že republikánsky guvernér Floridy’Ron DeSantis zákon podpíše; jeho hovorkyňa Christina Pushaw nazvala HR 1135’predstavenie “skvelou správou.”

Návrh zákona nerozlišuje medzi homosexuálnym a heterosexuálnym groomingom, napriek tomu ľavicoví aktivisti už vyhlásili, že ho vnímajú ako potenciálnu hrozbu pre “LGBT komunitu.” V článku Los Angeles Blade od “transgender” spisovateľky “Erin” Reedovej, ktorá na zákon útočí, sa uvádza skutočnosť, že predkladatelia zákona’už predtým diskutovali o probléme sexuálne ladené “drag” vystúpenia sú sprístupnené a niekedy zamerané na deti.

Reed tiež paradoxne tvrdí, že namiesto zachovania práva ľavicových rodičov’ vystaviť svoje deti kontroverzným, ale nie explicitne predátorským prezentáciám ich presvedčenia, jazyk rodičovského súhlasu v skutočnosti “prezrádza”, že autori v skutočnosti nechcú chrániť deti pred “činmi všeobecne považovanými za nevhodné […], ako je napríklad dospelý, ktorý posiela explicitné obrázky v textových správach.” 

Článok neuvádza, že jeho príklad je už nezákonný podľa iných floridských zákonov, ale Reed ďalej označuje “grooming” za “urážku LGBTQ+ osôb”; a dokonca prirovnáva konzervatívcov k nacistom, pretože “nacistická publikácia Der Sturmer uverejňovala články o Magnuse Hirschfeldovi, zakladateľovi prvého výskumného inštitútu LGBTQ+, a obviňovala ho z ‘sexualizácie detí”v 20. rokoch 20. storočia. Mnovodobí americkí ľavičiari’ záujem o sexualizáciu detí bol napriek tomu dostatočne známy.

Vlani v máji DeSantis podpísal zákon, ktorý Floridu oprávňuje “uložiť pokutu, pozastaviť alebo zrušiť licenciu akémukoľvek verejnému ubytovaciemu zariadeniu alebo verejnému stravovaciemu zariadeniu”, ktoré “pustí dieťa na živé predstavenie pre dospelých,” čo znamená “akékoľvek predstavenie, výstavu alebo inú prezentáciu pred živým publikom”, ktoré “zobrazuje alebo simuluje nahotu, sexuálne správanie, sexuálne vzrušenie alebo [iné sexuálne aktivity] uvedené v štátnom zákonníku.” Zákon bol zablokovaný ľavicovými žalobami a v novembri Najvyšší súd USA odmietol možnosť vyriešiť prípad z procesných dôvodov.

Snahy DeSantisa a Floridy’bojovať proti groomingu a iným formám ľavicovej indoktrinácie sú však súčasťou širších proaktívnych konzervatívnych aktivít zameraných na rodičovské práva, zodpovednosť za vzdelávanie a tzv. prebudenú ideológiu” vo verejných a súkromných inštitúciách. DeSantis sa v súčasnosti na základe tejto bilancie uchádza o prezidentskú nomináciu Republikánskej strany”v roku 2024.