Canadian-wildfires-810x500.png

Muž z Quebecu sa priznal k zapaľovaniu 14 lesných požiarov v čase, keď médiá obviňovali zo "zmeny klímy

25
Neutral

Muž z Quebecu sa priznal, že založil 14 lesných požiarov, čím dal ďalšiu bodku za tvrdením mainstreamových médií, že kanadské lesné požiare sú spôsobené klimatickými zmenami.”

15. januára sa 38-ročný Brian Parépriznal k 13 bodom obžaloby z podpaľačstva a k jednému bodu obžaloby z podpaľačstva bez ohľadu na ľudský život za to, že na jar minulého roka založil požiare, ktoré spôsobili evakuáciu približne 500 domov v malom mestečku Chapais v Quebecu.

“31. mája o 20.30 hod, mesto Chapais vydalo príkaz na povinnú evakuáciu z dôvodu zúriacich požiarov, najmä požiaru pri jazere Cavan, ako aj požiaru na letisku, dvoch požiarov, ktoré sú zahrnuté v obžalobe a ktoré spôsobil obžalovaný,”prokurátorka Marie-Philippe Charronová povedala súdu.   

Tento najväčší požiar, ktorý Parézapálil, spálil takmer 873 hektárov lesa. Začala sa ním aj séria požiarov, ktoré Paréa založil medzi 31. májom a 1. júnom. 

Paré’priznanie viny prichádza po tom, čo sa mainstreamové médiá a vláda predháňali v pochybných tvrdeniach, že lesné požiare, ktoré zažila Kanada, boli do veľkej miery spôsobené “klimatickými zmenami.”

Pri informovaní o prípade Paré’staršie médiá sústredilina jeho facebookové príspevky, v ktorých vyhlásil, že požiare boli úmyselne založené, aby Kanaďanov oklamali’ a prinútili ich veriť v klimatické zmeny. Zaujímavé je, že médiá zatiaľ neinformovali osatelitných záberoch z 2. júna minulého roka, ktoré podľa všetkého ukazujúzáhadné súčasné vypuknutie niekoľkých požiarov v Quebecu.

Požiare v Quebecu navyše nie sú jedinými ohniskami, ktoré majú podozrivý pôvod. Kanadská kráľovská jazdecká polícia (RCMP) zatkla a obvinila niekoľko podozrivých podpaľačov vo viacerých provinciách vrátane Nova Scotia, Yukon, Britská Kolumbia, a Alberta.  

Premiérka Alberty Danielle Smithodhalila, že 500 zo 650 požiarov v Alberte založili ľudia. Motív zapálenia požiarov je nejasný, ale všetky sa odohrali v rovnakom časovom období. 

Napriek podozrivej povahe mnohých požiarov, médiá ako Kanadská vysielacia spoločnosť (CBC), ktorá dostáva 70 percent svojho prevádzkového rozpočtu prostredníctvom daní od federálnej vlády, bežala s titulky ako napríklad: “Nárast extrémnych požiarov v novej štúdii priamo súvisí s emisiami ropných spoločností.” 

“Kanadské lesné požiare sú najnovšou nákladnou klimatickou katastrofou, ktorú verejné účty nezachytávajú,” ďalší titulok CBC čítaj.    

“Klimatické zmeny zvyšujú riziko požiarov v krajine, tvrdia odborníci,” Global News, ďalší vládou dotovaný výstup, atestovalv tom čase.  

Príbehom sa zaoberal aj premiér Justin Trudeau, ktorý v júni povedalKanaďanom: “Sme’svedkami čoraz väčšieho počtu týchto požiarov v dôsledku klimatických zmien.” 

“Tieto požiare ovplyvňujú každodennú rutinu, životy a živobytie a kvalitu nášho ovzdušia,” dodal. “Budeme naďalej pracovať – tu doma a s partnermi na celom svete – na riešení klimatických zmien a ich dopadov.”  

Pozoruhodné je, že vládou financované mainstreamové médiá, ktoré pripisujú nárast požiarov “klimatickým zmenám”, tak robia v rovnakom čase ako liberálna vláda premiéra Justina Trudeaua aktívne presadzuje zvýšenie zákazov využívania prírodných zdrojov v Kanade na boj proti “klimatickým zmenám.” 

Zníženie a prípadné zrušenie využívania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu má tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina stojaca za socialistickou “agendou Veľkého resetu” – organizácia, s Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú do toho zapojení.        

Aj keď Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer zníženie emisií oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali poľnohospodári. Tvrdia, že sa tým znížia zisky a mohlo by to dokonca viesť k nedostatku potravín.   

Okrem toho odborníci varujú, že Trudeauova vláda nové “čisté palivo”; predpisy, ktoré vstúpia do platnosti budúci rok, budú stáť kanadských pracovníkov  – z ktorých mnohí už teraz zápasia s desaťročiami vysokou mierou inflácie – v priemere 1 277 USD ročne navyše.