schneider261023-810x500.jpg

Biskup Schneider zverejnil novú modlitbu, v ktorej prosí Boha o "éru svätých pápežov

35
Kultúra života

Biskup Atanáz Schneider z diecézy Panny Márie v kazašskej Astane zverejnil novú modlitbu za to, aby sa Boh prihováral vo svojej Cirkvi za “éru svätých pápežov“.”

Nasleduje posolstvo biskupa Schneidera spolu s plným znením “Modlitby za vyprosenie svätých pápežov”:

Poslúchnutý buď Ježiš Kristus! 

Drahí veriaci katolíci, najmä tí, ktorí trpia, keď sú svedkami toho, ako naša svätá Matka Cirkev prežíva bezprecedentnú krízu. Drahí katolícki otcovia a matky rodín! Drahá katolícka mládež! Drahé nevinné katolícke deti! A najmä drahé rehoľné kontemplatívne sestry, duchovné klenoty Cirkvi! Drahí katolícki seminaristi! Drahí katolícki kňazi, ktorí ste “láskou Najsvätejšieho Srdca Ježišovho”!"

Zmätok v Cirkvi dosiahol taký bod, že sa musíme modliť k Pánovi slovami z Ester: “Nemáme pomocníka okrem teba” (Ester 4, 31/14, 3 Vulg.). Preto sa utiekajme k Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie prostredníctvom každodennej modlitby, ktorou budeme prosiť svätých pápežov. Volajme spolu so žalmistom: “Vstaň, Pane, prečo spíš? Vstaň, Pane, pomôž nám a prines nám spásu!” (Ž 43, 23). 

18. januára 2024, starobylý sviatok Stolice sv. Petra v Ríme

+ Atanáz Schneider, pomocný biskup arcidiecézy svätej Márie v Astane

Modlitba za prosby svätých pápežov 

Kyrie eleison! Christe Eleison! Kyrie Eleison!Pán Ježiš Kristus, ty si dobrý pastier! Svojou všemohúcou rukou vedieš svoju pútnickú Cirkev cez búrky každého veku.

Aposilni Svätú stolicu svätými pápežmi, ktorí sa neboja mocných tohto sveta ani nerobia kompromisy s duchom doby, ale zachovávajú, upevňujú a bránia katolícku vieru až do vyliatia svojej krvi a zachovávajú, chránia a odovzdávajú úctyhodnú liturgiu Rímskej cirkvi.

O Pane, vráť sa k nám prostredníctvom svätých pápežov, ktorí zapálení horlivosťou apoštolov hlásajú celému svetu: “Spása sa nenachádza v nikom inom ako v Ježišovi Kristovi. Lebo niet pod nebom iného mena, daného ľuďom, v ktorom by mohli byť spasení” (pozri Sk 4, 10-12).

Počasn éry svätých pápežov nech Svätá stolica — ktorá je domovom všetkých, ktorí presadzujú katolícku a apoštolskú vieru —  vždy žiari ako katedra pravdy pre celý svet. Vyslyš nás, Pane, a na príhovor Nepoškvrneného Srdca Panny Márie, Matky Cirkvi, udeľ nám svätých popov, dopraj nám mnoho svätých pápežov! Hzmiluj sa nad nami a vypočuj nás! Amen.