solar-eclipse-810x500.jpg

Páter James Martin organizuje vatikánsky webinár o zatmení Slnka na sviatok Zvestovania

67
Neutral
  • Páter James Martin organizuje webinár vo Vatikánskej hvezdárni.
  • 8. apríl bude významný pre katolíkov kvôli sviatku Zvestovania Pána.
  • Vatikánsky dokument o ľudskej dôstojnosti vyjde 8. apríla.
  • Webinár je určený pre jezuitské školy a univerzity, NASA vypustí sondážne rakety.

Krajný jezuita páter James Martin organizuje vo Vatikánskej hvezdárni webinár “pri príležitosti Veľkého amerického zatmenia, ” úplného zatmenia Slnka, ktoré sa očakáva 8. apríla popoludní.

Webinár sa uskutoční na poludnie. V roku 2024 bude 8. apríl pre katolíkov významný prinajmenšom z dvoch dôvodov: sviatok Zvestovania Pána bol tento rok presunutý na 8. apríla, pretože 25. marec pripadol na Veľký týždeň, a 8. apríla bude zverejnený očakávaný vatikánsky dokument o ľudskej dôstojnosti’. Dokument vyjde z dielne Dikastéria pre náuku viery, predtým Kongregácie pre náuku viery, ktorú vedie škandálmi opradený kardinál Victor Manuel Fernández.

Screenshot of vaticanobservatory.org/eclipse

Jedným z prednášajúcich na webinári Vatikánskej hvezdárne je jezuitský brat Guy Consolmagno, riaditeľ Vatikánskej hvezdárne a prezident Nadácie Vatikánskej hvezdárne – “pápežský’astronóm.” Consolmagno cestoval do USA na posledné úplné zatmenie Slnka v roku 2017. Vtedy povedal, že zatmenie “nám pripomína nesmiernu krásu vo vesmíre, ktorá sa vyskytuje mimo nášho vlastného súboru malicherných starostí. Vytrháva nás zo seba samých a núti nás uvedomiť si, že sme súčasťou veľkého, slávneho a krásneho vesmíru.”

Webinár je “určený predovšetkým pre jezuitské školy a univerzity,” uvádza sa na jeho webovej stránke.

Jedna milióna alebo viac Američanov je očakáva sa, že vycestujú, aby videli úplné zatmenie Slnka, počas ktorého tieň Mesiaca nakrátko spôsobí, že časti Severnej Ameriky budú úplne tmavé. Štát Indiana, časti Texasu a oblasť kanadských Niagarských vodopádov vyhlásili stav “ohrozenia,” citujúc obavy z veľkosti davu a cestujúcich.

V ďalšom prípade evokujúcom výluky COVID, v Ontáriu 1. apríla, ministerstvo dopravy vyzvalo ľudí, aby 8. apríla pracovali na diaľku.

“Správa, ako uviedla vláda, nebola schválená vysokými politickými predstaviteľmi a tabule boli odstránené,” Global News reportovala.

NASA tiež oznámila, že’počas zatmenia Mesiaca’vypustí tri“sondážne rakety” do tieňa Mesiaca”aby“preskúmala, ako je ovplyvnená horná vrstva zemskej atmosféry, keď slnečné svetlo na chvíľu stlmí časť planéty.”

“Sondážne rakety budú vypustené v troch rôznych časoch: 45 minút pred, počas a 45 minút po vrchole miestneho zatmenia. Tieto intervaly sú dôležité na zber údajov o tom, ako náhle zmiznutie Slnka’ovplyvňuje ionosféru a vytvára poruchy, ktoré môžu potenciálne rušiť našu komunikáciu,” podľa NASA.

Nazývajú sa “Atmospheric Perturbations around Eclipse Path (APEP) sounding racket,” a staroegyptský boh temnoty bol nazývaný “Apep,” niektorí komentátori na X poznamenali.

Ľudia v dráhe zatmenia’môžu vidieť aj “diabolskú’kométu.”

Medzičasom, “Najväčší a najvýkonnejší urýchľovač častíc na svete’má 8. apríla rozbiť protóny, aby hľadal neviditeľné častice, ktoré tajne poháňajú náš vesmír,” Daily Mail reported. “Teórie naznačujú, že existuje 17 rôznych skupín častíc a Európska organizácia pre jadrový výskum, známejšia ako CERN, v roku 2012 potvrdila existenciu jednej z nich pomocou svojho Veľkého hadrónového urýchľovača (LHC).”

Katolícky podcaster Dr. Taylor Marshall venoval zatmeniam nedávnu časť svojej relácie, v ktorej vysvetľoval, že kniha Zjavenie Jána (nazývaná aj kniha Apokalypsa), ktorá hovorí o konci sveta, opisuje nebeské udalosti, ako napríklad stratu svetla Slnka.

V Zjavení Jána 6,12-13 sa píše: “A videl som, keď otvoril šiestu pečať, a hľa, nastalo veľké zemetrasenie. A slnko sčernelo ako vrecovina z vlasov a celý mesiac sa zmenil na krv. A hviezdy z neba padali na zem, ako figovník zhadzuje svoje zelené figy, keď ním zatrasie silný vietor.”

“Keď slnko stratí svoje svetlo a mesiac sa zmení na krv a hviezdy padajú, je to rozpad vesmírneho, stvoreného poriadku, ktorý Boh Otec vložil do vesmíru prostredníctvom Boha Syna, prostredníctvom logos. Pamätajte, že v gréčtine apokalypsa znamená odhalenie,” povedal Marshall, ktorý je autorom knihy o posledných časoch s názvom Antichrist a apokalypsa: Antikrist: 21 proroctiev Zjavenia Jána odhalených a opísaných.

“Je to odstránenie závoja, videnie toho, ako veci sú – z Božieho’pohľadu, nie z ľudského pohľadu – je to toto roztápanie alebo rozplývanie stvoreného vesmíru, keď sa pod vládou antikrista vzbúri proti Kristovi a upadne a zostúpi do úplného chaosu, ktorý je opakom logos, opakom Krista,” povedal.

Marshall pokračoval: “Nemyslím si, že sa počas zatmenia Slnka stane niečo zlé, ale chcel by som vás povzbudiť, aby ste si pri čítaní Písma, pri rozjímaní nad Božím slovom“uvedomili, že temnota našej kultúry a vesmírna temnota, ktorá nastane ku koncu vlády antikrista, je znakom vzbury proti logos, Božiemu slovu, ktorým je Ježiš Kristus. On je cesta, pravda a život. Nikto neprichádza k Otcovi inak ako cez Krista. Obráťte sa teda ku Kristovi, ktorý je synom spravodlivosti, synom spravodlivosti.”

Odpovede:

Veľké znamenie sa vraj objaví na nebi, keď sa bude uzatvárať rok milosrdenstva

Zpráva Bieleho domu navrhuje blokovať slnečné svetlo v boji proti ‘klimatickým zmenám’