jbiden175-810x500.jpg

Bidenova administratíva vydáva nové pravidlá ochrany osobných údajov, ktoré sťažujú vyšetrovanie porušenia zákazu interrupcií

10
Kultúra smrti
  • Nové pravidlo ochraňuje súkromie zdravotných informácií pacientov podľa federálnych zákonov.
  • Zrušenie rozsudku Roe v. Wade môže ohroziť ochranu zdravotných údajov pacientov.
  • Nové pravidlá bránia zhromažďovaniu dôkazov o nelegálnych potratoch lekármi a orgánmi činnými v trestnom konaní.
  • Bidenova administratíva podporuje potraty a snaží sa zabezpečiť prístup k interrupciám a antikoncepcii.

Konečné pravidlo, ktoré vydal Úrad pre občianske práva HHS (OCR), upravuje normy pre ochranu súkromia individuálne identifikovateľných zdravotných informácií podľa federálneho zákona o prenosnosti a zodpovednosti za zdravotné poistenie z roku 1996 (HIPAA) a zákona o zdravotníckych informačných technológiách pre ekonomické a klinické zdravie (HITECH) z roku 2009, ktoré upravujú, kedy sa môžu a kedy nemôžu zdieľať zdravotné údaje pacientov.

Vyhlásenie, že zrušenie rozsudku Najvyššieho súdu USA vo veci Roe v. Wade’“právo” na interrupciu “zvyšuje pravdepodobnosť, že PHI jednotlivca’môžu byť zverejnené spôsobom, ktorý spôsobí poškodenie záujmov, ktoré sa HIPAA snaží chrániť,” nové pravidlo “zakazuje regulovanému subjektu používať alebo zverejňovať jednotlivca”;na účely vedenia trestného, občianskeho alebo správneho vyšetrovania alebo vyvodenia trestnej, občianskej alebo správnej zodpovednosti” týkajúcej sa takzvanej “reprodukčnej zdravotnej starostlivosti”, ktorá je v danom štáte legálna alebo chránená federálnym zákonom.

Písomne sa na stránke The Federalist vyjadril riaditeľ HHS OCR Trumpovej administratívy Roger Severino vysvetľuje, ako nové pravidlá v skutočnosti znamenajú, že “orgány činné v trestnom konaní už nemôžu zhromažďovať kritické dôkazy o nelegálnych potratoch, ktorými disponujú lekári, kým neposkytnú kritické dôkazy o nelegálnych potratoch tým istým lekárom, vrátane potratárov, ktorí sú cieľom vyšetrovania.”  

“Predstavte si, že ste lekár v Idahu, ktorý lieči pacientku trpiacu silným krvácaním z maternice, čo je bežný vedľajší účinok chemických potratových liekov,” píše. “Dozviete sa, že vaša pacientka bola inak v dobrom zdravotnom stave, ale násilnícky priateľ, ktorý ju oplodnil, si z internetu objednal potratové lieky a pre istotu jej ich podal v extrémne vysokej dávke ‘pre istotu.’Keďže sa tieto udalosti stali v štáte, ktorý je za život, znamená to, že priateľ (hoci nie matka) jednoznačne porušil štátne zákony chrániace nenarodené deti pred potratom. O týždeň neskôr vám miestny šerif, ktorý vyšetruje nezákonný potrat, doručí riadne povolený príkaz na prehliadku lekárskych záznamov. Čo urobíte?"

“Nuž, podľa Bidenovho pravidla HIPAA zakazuje lekárom a nemocniciam poskytovať informácie o ‘zákonných’ potratoch v reakcii na akékoľvek občianske alebo trestné vyšetrovanie, ktoré sa pýta na zákonnosť samotných potratov,” pokračuje Severino. V nariadení sa ďalej dodáva, že všetky interrupcie bez ohľadu na to, kde boli vykonané, sa musia považovať za zákonné, pokiaľ orgány činné v trestnom konaní nepreukážu, že interrupcie, ktoré vyšetrujú, sú nezákonné.”

Nový predpis je najnovším v “celkom vládnej” kampani Bidenovej administratívy na zachovanie potratov na požiadanie vo svete poRoeovej. Prezident Joe Biden využíva svoje prejavy o stave úniena to, aby prisľúbil “obnoviť Roe v. Wade opäť ako zákon krajiny”, ak ho jesenné voľby opätovne zvolia a dajú mu dostatok hlasov v Kongrese na kodifikáciu celoštátneho “práva” na potrat, zatiaľ čo jeho administratíva zvyšuje financovanie potratov daňovými poplatníkmi doma i v zahraničí a pokúša sa upustiť od federálnych bezpečnostných pravidiel proti distribúcii potratových tabletiek poštou.

V januári sa Biden stretol so svojou tzv. pracovnou skupinou Bieleho domu pre prístup k reprodukčnej zdravotnej starostlivosti, aby prediskutovali “nové opatrenia” pri príležitosti Roeovej’výročia. Viceprezidentka Kamala Harrisová zároveň oznámilazačiatok turné “Boj za reprodukčné slobody”s cieľom upozorniť na tlak ľavicovej administratívy’proti pro-life legislatíve a jej nové snahy zabezpečiť, aby ženy mohli v USA naďalej dostávať interrupcie.S.

Administrácia opísalanové kroky, ktoré majú zabezpečiť “aby ženy mali prístup k antikoncepcii” a prinútiť zamestnávateľov, aby platili za antikoncepciu. Taktiež’sa snaží presadiť “vzdelávanie” pacientov a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti o zabezpečení “prístupu k pohotovostnej lekárskej starostlivosti, ktorá sa vyžaduje podľa zákona o pohotovostnej lekárskej starostlivosti a práci (EMTALA).” Bidenova administratíva sa pokúšavyužiť tento zákon na to, aby prinútila lekárov pohotovosti vykonávať za určitých okolností interrupcie.