Shutterstock_1317714005-810x500.jpg

Študentka katolíckej univerzity kritizuje feminizmus ako "groteskný" útok na "život, svätosť a krásu

9
Kultúra života
  • Feminizmus je považovaný za grotesknú konfrontáciu proti životu, svätosti a kráse.
  • Katolícki študenti zatratili groteskný feminizmus.
  • Termín "feministka" sa stáva kontroverzným kvôli podpore potratov a gender ideológie.
  • Študenti sa vyjadrili proti potratom a zdôraznili dôstojnosť každej osoby.

Katolícky študent vysokej školy označil feminizmus za “grotesknú konfrontáciu proti životu, svätosti a kráse.” 

Jacinta Rigi z LifeSite League sa opýtala študenta Benediktínskej vysokej školy v Atchisone v Kansase, či by si vzal feministku, na čo odpovedal záporne a vysvetlil prečo.

Podľa Pew Research Center v roku 2020 približne 61 % amerických žien povedalo, že pojem “feministka” ich veľmi alebo trochu dobre vystihuje. Tento termín prijali tri štvrtiny žien, ktoré sa prikláňajú k demokratom, a 41 % žien, ktoré sa prikláňajú k republikánom.

Kým tento termín mal tradične vyjadrovať túžbu po “rovnosti” medzi mužmi a ženami, jeho kritici poukazujú na to, že táto ideológia sa využíva na presadzovanie “práva” na potraty a sexuálnu promiskuitu a výrazne prispela k devalvácii materstva, maskulinizácii žien a rozkladu vzťahov medzi pohlaviami.

Studenti Benediktínskej univerzity sa tiež vyjadrili k tomu, či by potraty, teda zabíjanie nenarodených detí, mali byť legálne.

“Čo mi naozaj utkvelo v pamäti, je, že človek je človek, bez ohľadu na to, aký je malý. Bez ohľadu na to, kde’sa v živote nachádza, či už fyzicky alebo duchovne, či ide o ochorenia, alebo o presvedčenie — dôstojnosť osoby sa v žiadnom scenári neuberá ani neodstraňuje. To je duša. To je osoba,” povedal Rigiovi iný študent, keď sa ho opýtal, či je za život alebo za voľbu. 

Liga života: Pridajte sa ešte dnes a pomôžte nám premeniť kultúru pre Krista