biden-1-810x500.jpg

Biden pobúril katolíkov znamením kríža, keď na podujatí na Floride presadzoval potraty

8
Kultúra smrti
  • Prezident Biden robil znak kríža na zhromaždení za potraty na Floride.
  • Katolíci reagovali na Bidenovo použitie sviatosti negatívne.
  • Biskup Strickland a diakon Fournier vyzvali na modlitby a exkomunikáciu Bidena.
  • Bidenovo správanie bolo označené za hrubé a rúhavé, nie je to katolícky postoj.

Prezidenta Joea Bidena nedávno zachytili kamery, ako na zhromaždení za potraty na Floride robí znak kríža. Zhromaždenie bolo zorganizované na protest proti obmedzeniam interrupcií, ktoré zaviedol republikánsky guvernér štátu’Ron DeSantis. Bidena vidno, ako robí znamenie kríža v zjavnej reakcii na rečníka, ktorý povedal, že 15 týždňov nie je dosť, musíme ísť na šesť týždňov, čím narážal na zákonnú hranicu pre interrupcie v slnečnom štáte.

Katolíci reagovali na Bidenovo použitie sviatosti. Ako prvý o tom informoval portál CatholicVote, ktorý na X napísal: “Toto. Je. Vile. … Nemôžete byť katolík a podporovať potraty! Nemôžete sa odvolávať na BOHA a podporovať smrť!" ” Biskup Joseph Strickland a diakon Keith Fournier mali podobné reakcie: Strickland vyzval na modlitby za Bidena a Fournier vyzval na jeho exkomunikáciu v záujme jeho spásy.

Pr. Murr, súhlasiac s Westenom, že to, čo Biden urobil, bolo “zúrivé,” “hrubé,” a “rúhavé,” dodáva “žalostné,” na účet toho, že Biden je politik. “Je to herec, a nie je’dobrý,” oponuje kňaz. “Takže robí čokoľvek pre dramatický efekt.”

Pohľad na “protipól” veci, Murr hovorí, že “ukázať niekomu, že’nesúhlasíte so sprísnením potratového zákona tým, že urobíte znamenie kríža, nemá zmysel pre nikoho, okrem ľudí, ktorí ho nasledujú, ktorí sú uistení, že je katolík a že … nejako reprezentuje americký katolicizmus, čo je úbohé.”

Wright medzitým hovorí, že istý britský katolík si na X všimol, že Biden zrejme robí “obrátený znak kríža,” čo Wright označuje buď za “strašný omyl, alebo za zámerné označenie boha, ktorého v skutočnosti uctieva.” Novinárka analyzuje moment, keď Biden robí znak, a tiež spôsob, akým ho robí, pričom poukazuje na to, že Biden robí znak “veľmi nízko” a “práve” vtedy, keď “oslavuje” silnejší pro-potratový postoj.

Medzičasom jezuitský kňaz Thomas Reese retweetol reklamu, ktorá tvrdila, že Biden je Božou’voľbou za prezidenta, aby zachránil Ameriku. Reeseová sa minulý mesiac zúčastnila na brunchi na deň svätého Patrika’s Bidenom v Bielom dome. Zúčastnili sa na ňom aj disidentský jezuitský kňaz James Martin, pápežský nuncius v Spojených štátoch kardinál Christophe Pierre a homosexuálny bývalý írsky premiér Leo Varadkar.

Ak Murr hovorí, že mu to pripomína niečo, čo Strickland nedávno povedal o “praktických ateistoch” v duchovenstve, čo je možno narážka na Stricklandove’nedávne list o nedostatku nadprirodzenej viery medzi duchovnými, Wright poukazuje na Westenovu poznámku, že kríza v Cirkvi a politická kríza vo svete sú jedno a to isté.

“To, čo tu máme, je akési rituálne správanie bez obsahu,” hovorí Wright.”Ide”o udržiavanie prívlastkov alebo výzoru Cirkvi i liberálnej demokracie, pričom sa robí všetko, čo sa zakazuje, všetko, čo je v skutočnosti opakom oboch týchto doktrín.”Tvrdí, že Biden udržiava slobodu alebo lieči rozdelenie rovnako ako Volodymyr Zelenskyj predsedá demokracii, Wright uzatvára, že to, čo sa predkladá verejnosti, je “podvod” a “urážka amerického ľudu, ktorý je nútený brať takéto predstavenie vážne.”

Medzičasom pomocný biskup nemeckej diecézy Essen Ludger Schepers, poveril 13 žien za “diakonky v duchu” po tom, čo absolvovali tri a polročný vzdelávací program v rámci heterodoxnej “Siete diakonie žien”.”Udalosť sa konala v&span>františkánskej komunite vo Waldbreitbachu.

Ženám k ukončeniu prípravy zablahoželal biskup Georg Bätzing, predseda Nemeckej biskupskej’konferencie. Bätzing sa síce na slávnosti nezúčastnil, ale Schepers spolu so Ssterou Edith-Mariou Magarovou, predstavenou z Waldbreitbachu, v spoločnej homílii vyzvali na uznanie diakoniek.

Murr sa v reakcii na túto udalosť vracia k tomu, čo povedal o Stricklandovi a duchovných na začiatku relácie, keď o Nemcoch povedal, že by si človek musel položiť otázku, či “títo ľudia veria v Boha.” Ak áno, Murr priznáva, že to nebude Boh, v ktorého verí, a hovorí, že sa správajú tak, akoby ničili všetko, čo môžu. “Takto Cirkev nikdy nefungovala a’vôbec nemá fungovať,” hovorí kňaz.

Wright poznamenáva, že pred pár rokmi nemecká synodálna cesta vydala vyhlásenie pre ženy’ordináciu a liberalizáciu zaobchádzania s homosexuálmi, pričom poznamenal, že udalosť vo Waldbreitbachu je “krokom na tejto ceste” k ordinácii žien’. Poznamenáva tiež, že roky staré vyhlásenie zo synodálnej cesty, ktoré sa nemeckí biskupi pokúsili realizovať, je “paralelným náboženstvom”, ktoré má s katolicizmom len málo spoločného.

Poznamenáva tiež potenciálnu súvislosť s Kulturkampf, ktorý viedol nemecký kancelár Otto von Bismarck v časoch Nemeckého cisárstva, pričom poznamenáva, že štát “potom prevzal kontrolu nad Cirkvou” a že štát financuje Cirkev v Nemecku. Nemecká politika, ako ďalej poznamenáva, sa už veľmi dlho venuje “národnej samovražde.”

“Myslím si, že ste”opäť svedkami zrýchleného prejavu tejto súhry medzi politickou a náboženskou krízou, že v Cirkvi a vo svete okolo nej, a Nemecko je práve mimoriadne akútnym prípadom,” vyjadruje svoj názor. “Ale aspoň“o tom hovoria otvorene a svoje zámery zverejnili už pred niekoľkými rokmi.”

Reagujúc na ekumenickú modlitbu LGBT v katedrále v Trieri , ktorú viedol biskup Stephan Ackermann spolu s dvoma protestantskými duchovnými, Wright hovorí, že “predstavy”, ktoré vidíme, sú “formou psychologickej vojny, ktorá zahŕňa poníženie.”

Podujatie nazýva “zámerným útokom” na centrum katolicizmu, Wright ďalej poznamenáva, že keďže v katedrále sa nachádzajú významné relikvie vrátane klinca z pravého kríža a Kristovho”bezšvového odevu, útok sa zdá byť “zámerný” a “vypočítaný na maximálny účinok.”

“Myslím, že zistíte, že to je tradičné v revolučných hnutiach, že nejde”len o moc, nejde”len o prejavy moci, ide”aj o poníženie a ide”aj o poníženie toho, koho určíte za svojho nepriateľa, a keď zistíme, kto je tu nepriateľ, zdá sa, že je to diabolské,” hovorí.

Murr v nadväznosti na Wrighta poznamenáva, že počas Francúzskej revolúcie v parížskej katedrále Notre Dame zaujala miesto Panny Márie prostitútka. Pýta sa tiež, ako ďaleko musíme zájsť, kým povieme “toto nie je Katolícka cirkev.”

“Toto nie je Katolícka cirkev. To’jednoducho nie je,”lamentuje kňaz. “Neviem, čo’robia. Pochybujem, že presne vedia, čo’robia do takej miery, ale toto nie je katolicizmus. Neviem, čo to je, ale toto’nie je katolicizmus.”

Takisto v reakcii na Nemecký parlament’schválil zákon, ktorý umožňuje komukoľvek, vrátane neplnoletých, zmeniť si raz ročne pohlavie, že “keď sa vzdáte života v realite, môžete veriť čomukoľvek. … A práve tu sa nachádzajú.”

Všetko toto a ešte viac si naladíte v tejto epizóde Vierka & Rozum. 

Vierka & Rozum je dostupná vo forme videa prostredníctvom LSNTV na YouTube, RumbleBanned, aa vpravo zde na LifeSiteNews.

K dispozícii je aj v audio formáte na Acast. Ak si chcete predplatiť audio verziu na rôznych kanáloch, navštívte webovú stránku LifeSite’Acast zde.

Vytvorili sme’pre reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť, keď zverejníme novú epizódu. Zaregistrujte sa teraz kliknutím sem.