COVID-MNRA-VAX-e1701949241254-810x500.jpg

Trudeauova vláda vyplatila viac ako 500-tisíc dolárov zamestnancom, ktorým zamietla výnimky z očkovacieho mandátu COVID

8
Neutral
  • Federálni manažéri vyplatili viac ako 500 000 dolárov na vyrovnaniach zamestnancom.
  • Zamestnanci boli suspendovaní za odmietnutie očkovania podľa mandátu vlády Trudeaua.
  • Trudeauova vláda vyčlenila 198 miliónov dolárov na nútenie očkovania federálnych zamestnancov.
  • Konzervatívni poslanci kritizujú vysoké náklady na mandát a žiadajú podrobnosti o využití prostriedkov.

Federálni manažéri vyplatili viac ako 500 000 dolárov na vyrovnaniach zamestnancom, ktorí boli suspendovaní na základe mandátu na očkovanie COVID vlády Trudeau’ 

Podľa informácií, ktoré 24. apríla získal Blacklock’s Reporter, záznamy odhalili, že kanadskí federálni manažéri vyplatili celkovo 509 746 dolárov na odškodnom a kompenzáciách zamestnancom, ktorým bola zamietnutá výnimka z mandátu na očkovanie. 

“Aké sú celkové výdavky na odškodnenie, odstupné a vyrovnanie zamestnancov, ktorých ovplyvnila požiadavka vlády’počas pandémie COVID-19, aby federálni štátni zamestnanci predložili doklad o očkovaní?"” opýtal sa konzervatívny poslanec Ted Falk. 

Podľa oficiálnych čísel, ktoré zverejnil Blacklock’s, ministerstvo zdravotníctva vyplatilo 177 991 dolárov, ministerstvo zahraničných vecí 88 223 dolárov, kanadská nápravná služba 65 694 dolárov a štatistický úrad 33 240 dolárov. 

Ministerstvo národnej obrany ďalej odhalilo, že odškodnilo troch zamestnancov “odškodnením podľa kanadského zákona o ľudských právach z dôvodu diskriminácie na základe náboženstva.”  

Vláda premiéra Justina Trudeaua’od novembra 2021 nariadila, aby celkovo 275 983 zamestnancov RCMP, armády a hlavných federálnych rezortov predložilo doklad o očkovaní ako podmienku zamestnania.   

Tí, ktorí tak neurobili, riskovali prepustenie alebo suspendáciu bez nároku na mzdu. Hoci existovali ustanovenia o zdravotných a náboženských výnimkách, tie sa udeľovali len zriedka. Podľa interných informácií v čase mandátu už 95 % zamestnancov dostalo vakcínu COVID.  

Keď bol federálny mandát v júni 2022 zrušený, 2 560 zamestnancov bolo suspendovaných bez nároku na mzdu za to, že odmietli predložiť doklad o očkovaní.    

Vykonávanie mandátu na očkovanie federálnych zamestnancov sa ukázalo ako nákladné pre kanadských daňových poplatníkov, keďže Trudeau na vynútenie očkovania COVID u federálnych zamestnancov vyčlenil v rozpočte 198 miliónov dolárov.  

Konzervatívni poslanci sa pýtali, prečo sú náklady na mandát také vysoké, a naliehali na podrobnosti, na čo boli tieto prostriedky použité.  

“Predstavitelia Rady pre štátnu pokladnicu nám povedali, že to bolo na nákup a distribúciu rýchlotestov,” povedal konzervatívny poslanec Kelly McCauley (Edmonton West) v Dolnej snemovni v roku 2021.  

“Na webovej stránke Rady pre štátnu pokladnicu je uvedených približne 3 400 neočkovaných zamestnancov,” dodal. “To vychádza na približne 24 000 dolárov na jedného zamestnanca za rýchle testovanie.” 

Pričom Trudeauova vláda bude musieť pravdepodobne vyplatiť ešte viac bývalých zamestnancov kvôli prebiehajúcim súdnym sporom o mandát.  

V októbri LifeSiteNews informovali o tom, ako sa viac ako 700 bezočkovaných Kanaďanov, ktorých sa negatívne dotkol federálny diktát na očkovanie COVID, spojilo, aby podali mnohomiliónovú hromadnú žalobu na Trudeauovu vládu.  

Podobne už kanadskí daňoví poplatníci predložili viac ako 6 miliónov dolárov prostredníctvom kanadského Programu na odškodnenie osôb poškodených injekciami COVID (Canada’s Vaccine Injury Program - VISP), pričom zostáva uhradiť približne 2 000 nárokov.