Screen-Shot-2024-05-09-at-4.23.19-PM-810x500.png

Pro-LGBT farnosť v Minneapolise hostí "kabaret" homosexuálneho muža o jeho mŕtvom "manželovi

0
Kultúra smrti
  • Pro-LGBT muzikál v katolíckej farnosti v Minneapolisu.
  • Homosexuálny muž hovoril o svojom vzťahu so zosnulým partnerom.
  • Arcidiecéza neodpovedala na otázku ohľadom podujatia.
  • Katolícka cirkev učí, že homosexuálne akty sú neusporiadané a nevhodné.

 V notoricky pro-LGBT farnosti v arcidiecéze Saint Paul a Minneapolis sa počas uplynulého víkendu konal explicitný muzikál, ktorý napísal homosexuálny muž o svojom vzťahu so zosnulým “manželom”.  

V nedeľu 5. mája sa Joseph St. James prihovoril farníkom pred “telocvičnou omšou”, ktorá sa konala v katolíckej komunite svätej Johanky z Arku, ktorá sa nachádza v južnej časti Minneapolisu. Po tom, ako svojim prevažne bielym poslucháčom z radov seniorov porozprával o vražde svojho bývalého “manžela” Paula Jamesa Pfeifera, ktorú spáchal ich duševne chorý sused, pozval ich o 13.30 h na premietanie svojho muzikálu vo farnosti s názvom “Odvaha a vďačnosť: ”Kabaret vdovca”  

Digitálny leták k predstaveniu upozorňuje, že “príbeh, ktorý rozprávame, sa zaoberá témami, ktoré nemusia byť vhodné pre deti. Odporúča sa rodičovská diskrétnosť.” 

Čítajte: Kňaz dáva kazateľnicu homosexuálnym partnerom, aby sa pred nedeľnou omšou podelili o ‘svedectvo’ príbeh

Nie je jasné, či sa predstavenie, na ktorom sa zbierali peniaze pre nadáciu pomenovanú po Pfeiferovi, konalo v telocvični alebo v hlavnom kostole. 

LifeSite poslal e-mail arcidiecéze Minneapolis, ktorú vedie arcibiskup Bernard Hebda, so žiadosťou o vyjadrenie, či podujatie odsudzuje. LifeSite zatiaľ nedostal odpoveď od arcidiecézy, ale ak sa tak stane, bude tento článok aktualizovať.  

Svätý Jakub sa podelil o svoje deväťminútové výroky pred kňazom s dúhovou paličkou na hlave, ktorý sa volal o. James Cassidy predniesol heretickú kázeň vyjadrujúcu podporu “diakonkám” a “ideológii sociálnej spravodlivosti”.  

Čítajte: ‘Ženatý’ homosexuál zatknutý za detskú pornografiu údajne plánoval zneužiť náhradné dieťa

Sv. James predtým povedalmiestnej pobočke NBC KARE 11 žes“Pfeiferom prežil neuveriteľnú lásku”. 

Katolícka cirkev výslovne učí, že milovať druhého človeka znamená chcieť preňho to, čím získa večnú spásu. Homosexuálne akty sú “vnútorne neusporiadané,” učí Katolícky katechizmus. Preto milovať niekoho, kto trpí príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu, znamená pomáhať mu odolávať týmto pokušeniam a žiť cudne. 

Počas kázne Cassidy vyjadril vďačnosť svätému Jakubovi a zároveň predniesol kotlebovské pro-LGBT frázy.  

“Aby naša cirkev naplnila svoj záväzok skutočne sa navzájom milovať, musí sa zaviazať, že bude mať oveľa väčšiu duchovnú predstavivosť, predstavivosť všetkého, čo môže byť, na rozdiel od úrovne strachu, ktorá nikdy nedovolí, aby prekvitala láska a spravodlivosť pre všetkých ľudí, ” povedal. 

Čítajte: ‘Takmer ma to zabilo’: Johanky z Arku, ktoré boli nahraténa jej kanáli na YouTube, naznačujú, že liturgie bežne zahŕňajú gitary, laických vysluhovateľov svätého prijímania a iné liberálne praktiky. Ďalšie ľavicové prednášky majú prednášali aj pred svätými omšami.  

Hebda je od roku 2016 zodpovedný za arcidiecézu Saint Paul a Minneapolis. V roku 2021 vyjadril podporuobčianskym zväzkom pre homosexuálov, pričom uviedol, že takéto usporiadanie “uctieva dôstojnosť osôb v rovnakopohlavných vzťahoch.”Taktiež v roku 2021vyjadril podporu kacírskej kňazskej organizácii Združenie katolíckych kňazov Spojených štátov amerických, uskutočnilo svoje výročné stretnutie vo svojej arcidiecéze.  

RELEVANTNÉ

Chicagský kňaz ‘požehnal’ lesby ako ‘svätých manželov’ počas rúhavého obradu, cituje pápež František