Pretty-nurse-RN0-810x500.jpg

Katolícke pro-life tehotenské centrum na Floride hľadá novú zdravotnú sestru

14
Kultúra života
  • JMJ Pregnancy Center hľadá novú vedúcu zdravotnú sestru pre svoje zdravotnícke centrá.
  • Ideálnym kandidátom je registrovaná zdravotná sestra s licenciou na výkon povolania v štáte Florida.
  • Zamestnanci JMJ sú katolíci, modlia sa spolu a poskytujú podporu ženám v núdzi.
  • Klinika JMJ poskytuje pomoc tehotným ženám, podporuje život a udržuje vzťah s biskupom.

Katolícka pro-life služba pre tehotné hľadá novú vedúcu zdravotnú sestru.

JMJ Pregnancy Center, ktoré má tri pobočky v centrálnej časti Floridy - dve lekárske kliniky a podporné centrum pre matky novorodencov, slúži tehotným mamičkám a ich rodinám už 34 rokov. Teraz dúfa, že začne novú kapitolu tým, že prijme novú vedúcu zdravotnú sestru pre svoje dve zdravotnícke centrá.

Bob Perron, výkonný riaditeľ spoločnosti JMJ Pregnancy Center, povedal pre LifeSiteNews, že ideálnym kandidátom by bola RN (registrovaná zdravotná sestra), ktorá má - alebo by mohla mať - licenciu na výkon povolania v štáte Florida. Znalosť stenografie by bola výhodou, ale nie je nevyhnutne potrebná. V inzeráte na túto prácu sa uvádza, že JMJ hľadá “praktizujúceho katolíka na túto dôležitú vedúcu pozíciu.”

“Spravoval by našich zdravotníckych klientov,” vysvetlil Perron. “Zvyčajne máme okolo 15 až 20 žien, ktoré navštevujeme až do konca druhého trimestra, a potom ich odovzdávame gynekológom.”

“Plánovali by, koordinovali časy lekárov”, pokračoval. “Máme 5 dobrovoľných lekárov. Máme rádiológa, s ktorým by bola [nová vedúca sestra] v kontakte. Vykonávali by všetky ošetrovateľské povinnosti, ktoré sú bežné: vitálne testy, vedenie záznamov … Všetky veci, ktoré by robila typická RN.”

Pozícia je na 30 až 35 hodín týždenne a úspešný kandidát bude pracovať v pondelok, stredu a piatok na jednej klinike a v utorok, štvrtok a sobotu na druhej. Plat sa pohybuje v rozmedzí 45 000 USD – 50 000 USD ročne.

Rozvrh pracovného dňa by bol sám o sebe veľmi priateľský k rodine.

“Ďalšia vec, ktorá si myslím, že by bola atraktívna … je, [že] je to’pozícia na väčšinu dní od 9 do 3, ” povedal Perron. “Takže je to’ideálne pre mamičku, ktorá má deti a tie’sú v škole.”

V minulom roku tehotenské centrum JMJ navštívilo 2300 ľudí. Bob Perron pre LifeSiteNews uviedol, že z týchto klientok bolo 50 % takých, ktoré sa rozhodli pre potrat, alebo takých, ktoré boli potratom ohrozené. Zvyšných 50 % prišlo po oficiálny doklad, že sú tehotné pre Medicaid. Ženy, ktoré sem zavítajú, sú zvyčajne chudobné a kliniky v Orlande aj Kissimmee sa nachádzajú v ekonomicky zaostalých oblastiach. Našťastie si minulý rok 703 žien, ktoré sa rozhodli pre potrat, vybralo život a rozhodlo sa priviesť svoje deti na svet.

Jedna z nich “prišla úplne rozhodnutá pre potrat,” spomína Perron. “Nemala dobrý vzťah s mužom, s ktorým bola. Nedávno sa jej narodilo dieťa a teraz je úplne nadšená, že je mamou.”

“To’je jedna vec, ktorú môžem povedať: nikdy sa nám nestalo, že by sa nejaká žena vrátila a povedala: ‘Ach, ľutujem, že ste ma nepresvedčili, aby som si to dieťa nechala urobiť,’ pokračoval Perron. “Všetky sa vrátili a povedali: ‘Dieťa’mi zmenilo život’.”

Čítajte: Kansaský’ demokratický guvernér vetoval zákon na pomoc krízovým tehotenským centrám

JMJ je najväčšie katolícke tehotenské centrum na strednej Floride. Perron pre LifeSiteNews povedal, že zamestnanci neskrývajú svoju katolícku charizmu, ale neponúkajú’ženám, ktorým slúžia, tvrdý predaj viery.

“Robíme to preto, že my sme katolíci, nie preto, že oni sú,” povedal. “Väčšina našich klientiek nie je katolíčka. Ale takmer všetci naši dobrovoľníci a zamestnanci sú.”

Zamestnanci sa každé ráno spoločne modlia a v každom centre je kaplnka, kam môžu zamestnanci ísť po útechu, ak majú ťažké sedenie alebo sa pomodliť za ženu, ktorá má obzvlášť ťažké úmysly na potrat.

“Takže každý deň je tu určite duchovný prvok,” povedal Perron.

Těhotenské centrum JMJ nie je spojené s Orlandskou diecézou, ale má výborné vzťahy s biskupom Johnom Noonanom, ktorý ho veľmi podporuje. Navštívil rôzne pracoviská a zúčastnil sa na ich galavečeroch na získavanie finančných prostriedkov.

“Veľmi sa mu páči cesta po pôrode,” Perron poznamenal.“To, čo robíme so ženami po tom, ako porodia dieťa.”

Těhotenské centrum JMJ udržiava vzťah so ženami v núdzi aj po’narodení dieťaťa prostredníctvom svojho programu “Lifting Lives”, v rámci ktorého im poskytuje podporu—a hmotné statky—počas celého roka po narodení dieťaťa.

“Máme priestory s rozlohou 3200 metrov štvorcových,” povedal Perron pre LifeSite. “A máme všetko od autosedačiek cez kočíky až po plienky a oblečenie. Všetko, čo bude mamička potrebovať, aby uspela v prvom roku po narodení dieťaťa’”

Kliniku v Kissimmee veľmi vážne poškodil 2022’hurikán Ian, ale Perron informoval, že je “opäť v prevádzke.”

“Mali sme darcov, ktorí nám pomohli, ale aj prenajímateľ bol fantastický,” povedal. “Poistenie prenajímateľa”zaplatilo veľa.”

Podrobnejšie informácie o príspevku vám poskytne [email protected] .

Čítajte: Najväčšia sieť pro-life tehotenských centier na Floride’oslavuje 50. výročie svojho vzniku