Bell-810x500.jpeg

BREAKING: Pro-lifer Joan Andrews Bell odsúdená na 27 mesiacov v prípade DC FACE Act

18
Kultúra života
  • Pro-life aktivisti odsúdení za blokovanie prístupu klinikám na vykonávanie potratov.
  • Žalobcovia kritizujú Bidenovu administratívu za zneužívanie právomocí.
  • Procesy sa konali v D.C., kde boli aktivisti odsúdení na väzenie a pokuty.
  • Ministerstvo spravodlivosti obviňuje pro-life aktivistov z porušenia zákona FACE.

Joan Andrews Bellová bola v stredu odsúdená na 27 mesiacov odňatia slobody, verejnoprospešné práce a pokutu 125 dolárov v druhej skupine zástancov života, ktorí boli minulý rok odsúdení za blokovanie prístupu k zariadeniu na vykonávanie umelého prerušenia tehotenstva v hlavnom meste krajiny, pričom tento prípad kritizovali lídri za život ako hrubý príklad prekročenia právomocí Bidenovej administratívy.

Dňa 29. augusta 2023 porota vo Washingtone uznala Lauren Handyovú, Willa Goodmana, Heather Idoniovú, Rosemary “Herb” Geraghtyovú a Johna Hinshawa vinnými z porušenia zákona o slobodnom prístupe ku klinikám (FACE) a “konšpirácie proti právam.Nasledujúci mesiac boli za to isté odsúdení Bell, Jean Marshallová a Jonathan Darnel; Paulette Harlowová”bola odsúdená v novembri.

ČÍTAJTE: PRÍBEH: Staršia pro-liferka Jean Marshallová odsúdená na 24 mesiacov, napriek zdravotným problémom jej zamietli domáce väzenie

V stredu’sa pred americkou okresnou sudkyňou pre okres Columbia Colleen Kollar-Kotellyovou konalo pojednávanie, na ktorom sa Geraghty začal o 9.00 hod, Darnel o 11.00 hod. a Marshall o 13.30 hod, a Bell o 15.00 h.

Ako LifeSiteNews obšírne informoval, piati aktivisti stáli pred súdom za blokovanie prístupu do Washington Surgi-Clinic v centre Washingtonu, D.C., v rámci “tradičnej záchrannej akcie” v októbri 2020. Pro-life “záchranné akcie,” ktorých bolo v začiatkoch pro-life hnutia pred tým, ako sa zákon FACE stal federálnym zákonom, veľa, spočívajú vo fyzickom vstupe do potratových centier a odmietnutí ich opustiť v snahe presvedčiť ženy, aby si pre svoje deti vybrali život (Washington Surgi-Clinic je tiež miestom, kde bolo odhalené, ktoré mohli byť buď zabité nelegálnymi postupmi čiastočného potratu, alebo po pôrode zaživa).

Po odsúdení boli Handy a väčšina spoluobžalovaných bezprostredne uväznení počas čakania na rozsudok. Minulý mesiac americké ministerstvo spravodlivosti predložilosprávu o vynesení rozsudku, v ktorej sa požaduje, aby si Handy odsedel 5,25 až 6 rokov.5 rokov vo väzení, čo je blízko hornej hranice trestných smerníc, a aby si ostatní obžalovaní odsedeli minimálne dva roky. 

Bellová bola odsúdená na 27 mesiacov a deväť už strávila vo väzení, takže jej zostáva odsedieť si 18 mesiacov okrem pokuty, ktorú podľa jej slov nezaplatí.

PREČÍTAJTE SI: PREHLIADKA: Pro-life veterán Jonathan Darnel odsúdený na ďalších 25 mesiacov väzenia v prípade DC FACE Act

V utorok bol Handy odsúdený na štyri roky, Hinshaw na jeden rok a Goodman na 18 mesiacov, všetci s rovnakou pokutou 125 USD. Geraghty, Darnell a Marshall boli v stredu odsúdenítiež na 27 mesiacov (zostáva odsedieť 18), 34 mesiacov (zostáva odsedieť 25) a 24 mesiacov (zostáva odsedieť 15).

Tieto prípady sú najnovšími z toho, čo zástancovia života označujú za vzor, keď Bidenovo ministerstvo spravodlivosti (DOJ), ktoré je za potraty, využíva zbrane trestného súdnictva na potlačenie svojich politických nepriateľov.

Od mája 2022, keď USA Najvyšší súd’zámer zrušiť rozsudok Roe v. Wade bol prvýkrát únik, “došlo k najmenej 236 útokom na katolícke kostoly a najmenej 90 útokom na pro-life tehotenské centrá,” Daily Signal informuje. Napriek tomu ministerstvo spravodlivosti “v roku 2022 obvinilo z porušenia zákona FACE iba pro-life aktivistov a odvtedy obvinilo iba päť osôb z porušenia zákona FACE tým, že sa zamerali na tehotenské centrá.” Zároveň horlivo stíhalo incidenty, do ktorých boli zapletení pro-liferi, od obvinených z D.C. až po filadelfského chodníkového poradcu a katolíckeho otca siedmich detí Mark Houck.

Niekoľko z deviatich obvinených z D.C. vydržalo zlé zaobchádzanie počas pobytu vo väzbe nad rámec samotných obvinení a rozsudkov. Päťdesiatdeväťročná Heather Idoniová bola 22 dní dlhodobo umiestnená na samotke a zbavená spánku, pričom v jej cele bolo neustále zapnuté svetlo. Jean Marshallová, 74 rokov, bola počas extrémne mrazivej zimy zbavená dostatočného oblečenia a tepla, čo jej spôsobilo zápal pľúc, ktorý sa neliečil tri týždne, a bola jej odmietnutá urgentná operácia bedrového kĺbu.  Paulette Harlowovej, 75 rokov, bolo počas domáceho väzenia odmietnuté povolenie zúčastniť sa na omši.

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo o procesoch v rámci D.C. Face Act nájdete tu

ČÍTAŤ: Pro-záchranárov-života-sú-veľmi-efektívni-v-záchrane-životov-navzdory-riziku-väzenia: tu’je prečo