Story3_5_8_24-3-810x500.jpg

BREAKING: Staršia pro-lifer Jean Marshallová odsúdená na 24 mesiacov, napriek zdravotným problémom jej zamietli domáce väzenie

14
Kultúra života
  • Jean Marshallová odsúdená na 15 mesiacov väzenia za blokovanie prístupu do potratového centra.
  • Ďalších päť aktivistov odsúdených za porušenie zákona o slobodnom prístupe na kliniky.
  • Pro-life aktivisti čelia tvrdým trestom a zlému zaobchádzaniu počas väzby.
  • Ministerstvo spravodlivosti využíva trestné súdnictvo na potlačenie politických nepriateľov.

74-ročnú mierumilovnú zástankyňu ochrany života Jean Marshallovú odsúdila v stredu sudkyňa Colleen Kollar-Kotellyová na ďalších 15 mesiacov väzenia a zamietla jej žiadosť, aby si zvyšok trestu odpykala v domácom väzení kvôli zdravotným problémom vrátane vyčerpávajúcej osteoartrózy v oboch bedrových kĺboch.

Marshallová je jednou z niekoľkých zástancov života odsúdených za blokovanie prístupu do škandálom poznačeného zariadenia na vykonávanie umelého prerušenia tehotenstva v hlavnom meste krajiny v prípade, ktorý vedúci predstavitelia za ochranu života kritizovali ako hrubý príklad prekročenia právomocí Bidenovej administratívy.

PREČÍTAJTE SI: Staršia uväznená pro-liferka prosí kongresmana, aby intervenoval u demokratického sudcu o naliehavú lekársku starostlivosť

Dňa 29. augusta 2023 porota vo Washingtone zistila Lauren Handy, Will Goodman, Heather Idoni, Rosemary “Herb”Geraghty a John Hinshaw vinní z porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE) a “konšpirácie proti právam.” Nasledujúci mesiac boli Marshall, Jonathan Darnel a Joan Andrews Bell odsúdení z toho istého; Paulette Harlow’a odsúdenie prišlo v novembri.

Po odsúdení bola väčšina spoluobžalovaných bezprostredne uväznená, pričom čakali na rozsudok. Marshallová bola v stredu odsúdená na 24 mesiacov a deväť už strávila vo väzení, takže jej zostáva odsedieť si 15 mesiacov a k tomu pokutu 125 dolárov. Počas väznenia Marshallová nemala dostatok oblečenia a tepla počas extrémne mrazivej zimy, čo jej spôsobilo zápal pľúc, ktorý sa neliečil tri týždne, a bola jej odopretá urgentná operácia bedrového kĺbu. 

V stredu’pred americkou okresnou sudkyňou pre okres Columbia Colleen Kollar-Kotellyovou prebiehali pojednávania, na ktorých Geraghty začal o 9.00 h, Darnel o 11.00 h., Marshall o 13.30 h a Bell o 15.00 h.

Ako LifeSiteNews už podrobne informoval, piati aktivisti stáli pred súdom za blokovanie prístupu do Washington Surgi-Clinic v centre Washingtonu, D.C., v rámci “tradičnej záchrannej akcie” v októbri 2020. Pro-life “záchranné akcie,” ktorých bolo v začiatkoch pro-life hnutia pred tým, ako sa zákon FACE stal federálnym zákonom, veľa, spočívajú vo fyzickom vstupe do potratových centier a odmietnutí ich opustiť v snahe presvedčiť ženy, aby si pre svoje deti vybrali život (Washington Surgi-Clinic je aj miestom, kde bolo odhalené, ktoré mohli byť usmrtené buď pri nelegálnom zákroku čiastočného potratu alebo po pôrode zaživa).

ČÍTAJTE: Starší uväznený pro-lifer smel navštíviť lekára, po reportáži LifeSite ho prepustili z 20-hodinovej väzby

V utorok bol Handy odsúdený na štyri roky, Hinshaw na jeden rok a Goodman na 18 mesiacov, pričom všetci dostali rovnakú pokutu 125 dolárov. Geraghty a Darnell boli v stredu tiež odsúdenína 27 mesiacov (zostáva odsedieť 18), resp. 34 mesiacov (zostáva odsedieť 25).

Prípady sú najnovšími v tom, čo zástancovia života odsudzujú ako vzor Bidenovho pro-potratového ministerstva spravodlivosti (DOJ), ktoré využíva zbrane trestného súdnictva na potlačenie svojich politických nepriateľov.

Od mája 2022, keď sa v USA Najvyšší súd’zámer zrušiť rozsudok Roe v. Wade bol prvýkrát únik, “došlo k najmenej 236 útokom na katolícke kostoly a najmenej 90 útokom na pro-life tehotenské centrá,” Daily Signal informuje. Napriek tomu ministerstvo spravodlivosti “v roku 2022 obvinilo len pro-life aktivistov z porušenia zákona FACE a odvtedy obvinilo len päť osôb z porušenia zákona FACE tým, že sa zamerali na tehotenské centrá.” Zároveň horlivo stíhalo incidenty, do ktorých boli zapletení pro-liferi, od obžalovaných z DC až po filadelfského chodníkového poradcu a katolíckeho otca siedmich Mark Houck.

Niekoľko z deviatich obvinených v D.C. vydržalo zlé zaobchádzanie počas väzby nad rámec samotných obvinení a rozsudkov. Päťdesiatdeväťročná Heather Idoniová bola 22 dní dlhodobo umiestnená na samotke a zbavená spánku, pričom v jej cele bolo neustále zapnuté svetlo. Paulette Harlowovej, 75-ročnej, bolo počas domáceho väzenia odmietnuté povolenie zúčastniť sa na omši.

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo o súdnych procesoch v rámci D.C. Face Act nájdete tu

PREČÍTAJTE SI: Záchranári, ktorí zachraňujú životy, sú veľmi efektívni pri záchrane životov napriek riziku väzenia: tu’je dôvod, prečo