Aiden-McAleenan-810x500.png

Kalifornský kňaz, ktorý žiadal odvolanie arcibiskupa Cordileoneho, vyhlásil, že je homosexuál

36
Kultúra smrti
  • Katolícky kňaz sa priznal k homosexualite a 11-ročnému vzťahu s mužom.
  • Požehnanie homosexuálnych párov v Cirkvi vyvolalo zmätok a odpor.
  • Kňaz McAleenan podporuje homosexualitu a kritizuje tradičné učenie Cirkvi.
  • Farnosť sv. Columba propaguje homosexualitu a oslavuje mesiac hrdosti LGBTQ+ komunity.

Katolícky kňaz z Oaklandu v Kalifornii, ktorý predtým vyzval pápeža Františka, aby odvolal sanfranciského arcibiskupa Salvatoreho Cordileoneho a ďalších konzervatívnych prelátov, sa počas nedávnej homílie pred svojimi farníkmi prihlásil k svojej homosexualite a priznal sa k 11-ročnému vzťahu s mužom, ktorý mal pred vysvätením, uvádza sa v eseji, ktorú napísal pre LGBT aktivistickú skupinu Outreach otca Jamesa Martina.

“I’m katolícky kňaz. Keď som sa priznal, že som homosexuál, moji farníci mi zatlieskali,” pochválil sa páter Aidan McAleenan v nedávnej eseji pre organizáciu Outreach, ktorá “pôsobí pod záštitou” organizácie jezuitov” America Media.

McAleenan je farárom v kostole sv. Columba, heterodoxnej, pro-LGBT farnosti zameranej na “afroamerickú spiritualitu”, ako sa uvádza na jej webovej stránke.

McAleenan dodal, že farníkom povedal, že “pred vstupom do kňazstva mal 11 rokov vzťah” s iným mužom. Nie je jasné, kedy presne farnosti oznámil svoju homosexualitu, hoci sa zdá, že to bolo niekedy od decembra 2023, keď Vatikán vydal Fiducia Supplicans.

“Po zverejnení ‘Fiducia Supplicans’ v decembri minulého roka, keď Vatikán povolil cirkevným služobníkom požehnávať páry rovnakého pohlavia, môj coming out uľahčil tento proces v našej farnosti,” napísal McAleenan.

Tento vatikánsky dokument, ktorý schválil pápež František, spôsobil v Cirkvi zmätok a vyvolal odpor zo strany klerikov a laikov vrátane významných prelátov a teológov, ktorí dokument odsúdili za to, že obsahuje herézu. Rýchlo po zverejnení dokumentu, ktorý schvaľuje “požehnanie” pre homosexuálne “páry,” mal Martin po ruke fotografa New York Times, aby ho zdokumentoval poskytnutím “požehnania” dvom mužom v homosexuálnom vzťahu.

Čítajte: Kardinál Sarah dôrazne odmieta Fiducia Supplicans, ‘herézu’požehnania’osobám rovnakého pohlavia;

McAleenan v utorok ráno neodpovedal na e-mail, v ktorom sme sa ho pýtali, kedy toto vyhlásenie urobil, či nesúhlasí s učením Katolíckej cirkvi o homosexualite a smrteľnom hriechu a či ho odvtedy niekto z biskupského úradu’kontaktoval.

McAleenan už predtým vyzval Katolícku cirkev, aby zmenila svoje nemenné učenie o ľudskej sexualite.

“V oblasti Bay Area došlo’k evolúcii, silnej evolúcii prijatia, lásky, inklúzie, a myslím si, že z tejto skúsenosti sa’stala norma, a preto si myslím, že je tu’výzva, aby sme sa ako cirkev pozreli na sexuálne učenie cirkvi a aktualizovali ho vo svetle Boha žijúceho vo svojom ľude,” kňaz povedal KTVU FOX 2 v roku 2023.

Katechizmus Katolíckej cirkvi stanovuje:

Vychádzajúc zo Svätého písma, ktoré homosexuálne činy predstavuje ako činy ťažkej skazenosti, tradícia vždy vyhlasovala, že homosexuálne činy sú vnútorne neusporiadané. Sú v rozpore s prirodzeným zákonom. Uzatvárajú sexuálny akt pred darom života. Nevychádzajú zo skutočnej citovej a sexuálnej komplementarity. Za žiadnych okolností ich nemožno schvaľovať.

Dodáva, že homosexuálne sklony sú “objektívne neusporiadané.”

Čítajte: Kalifornský lekár, ktorý pracoval ako ‘LGBTQ+’ špecialista, obvinený zo sexuálnych útokov na mužských pacientov

Cirkev ďalej učí, že “nemôže prijať do seminára alebo do svätých rádov tých, ktorí praktizujú homosexualitu, prezentujú hlboko zakorenené homosexuálne sklony alebo podporujú takzvanú ‘gay kultúru.'”

McAleenan’pozitívne diskutuje o svojom minulom vzťahu, je škandalózne, pretože vysiela nesprávny odkaz, že je v poriadku, ak sú dvaja muži alebo dve ženy spolu vo vzťahu.

Kňaz napísal, že o svojej homosexualite povedal posledným štyrom biskupom, pod ktorými slúžil. Za kňaza bol vysvätený v Severnom Írsku.

Aj napriek tomu, že Katolícka cirkev odsudzuje homosexuálne aktivity ako veľké zlo a učí, že manželstvo a sexualita sú vyhradené pre jedného muža a jednu ženu, McAleenan napísal, že jeho farnosť oslávila jeho “coming out.

Napísal:

Po mojom oznámení som sa pozrel do zhromaždenia a bolo tam veľa LGBTQ ľudí [sic] v slzách. Na konci homílie zhromaždenie povstalo v búrlivom potlesku.

Čo sa zmenilo po mojej homílii? Úprimne povedané, v živote farnosti sa nezmenilo nič.

Časom som však videl, ako moje vyhlásenie vlastne posilnilo puto medzi farnosťou a mnou. A umožnilo nám to, aby sme všetci boli ústretovejší.

Riaditeľka komunikácie Oaklandskej diecézy Helen Osmanová neodpovedala na utorkový ranný e-mail s otázkou, či biskup Michael Barber odvolá kňaza alebo ho požiada, aby odvolal svoje výroky schvaľujúce smrteľný hriech. LifeSiteNews sa tiež opýtal, či existuje nejaký ďalší kontext, ktorý by situáciu doplnil.

Čítajte: Cdl. Müller: ‘Nikto nemôže zmeniť’ katolícku doktrínu, že homosexualita je ‘ťažký hriech’

Predseda Lepanto Institute povedal pre LifeSiteNews, že páter McAlaneen nemal byť nikdy vysvätený vzhľadom na jeho minulosť. Podľa neho by mal byť kňaz odvolaný zo služby.

“Keďže mal pred vstupom do seminára jedenásťročný homosexuálny vzťah, v žiadnom prípade nemal byť o. McAleenan na začiatku vysvätený,” napísal Michael Hichborn v e-maile. “A keďže sa k tomu svojmu biskupovi priznal až potom, mal byť odvolaný z verejnej služby a zaviazaný k životu pokánia ďaleko od všetkých ostatných.”

“Tým, že sa ‘priznal’ pred svojou kongregáciou, otec McAleenan sa stal kňazom, a tým aj kňazom. McAleenan dopustil vážneho škandálu nielen tým, že normalizoval homosexuálne sklony, ale najmä tým, že ich normalizoval v kontexte kňazstva,”povedal Hichborn pre LifeSiteNews. “Z tohto dôvodu by mal byť odvolaný z verejnej služby.”

“Cirkev existuje pre spásu duší, nie na to, aby ľudí utvrdzovala v ich hriešnych sklonoch,” napísal ďalej.

“Predstavte si tie strašne škandalózne titulky, keby sa tento kňaz pred svojimi veriacimi priznal, že je nekrofil, bestofil, kanibal alebo satanista! Tlieskali by mu vtedy veriaci? Váhal by biskup s jeho odvolaním za takýchto podmienok? Na stupnici morálnej skazenosti sa homosexualita od nich nijako nelíši.”

Čítaj: ‘Ženatý’ homosexuál zatknutý za detskú pornografiu údajne plánoval zneužívať náhradné dieťa

Farnosť má za sebou propagáciu homosexuality

Až pred jeho oznámením sa sv. Columba katolícka cirkev výrazne opierala do propagácie homosexuality, pričom každoročne organizovala “Pride barbeque,” ako informovala KTVU.

“Farnosť, ktorú tvoria prevažne Afroameričania z generácie Silent Generation a Baby Boomers, chce, aby všetci – od spolubratov katolíkov až po queer ľudí [sic] – vedeli, že aktívne a navonok podporujú LGBTQ komunitu [sic],” uviedla KTVU v roku 2023.

“Kostol svätého Kolumba podporuje a oslavuje mesiac hrdosti homosexuálov,” uvádza sa na webovej stránke farnosti.

Takisto sa na nej uvádza: “LGBQT+ PRIDE je zahrnutý a oslavovaný počas našich nedeľných omší počas mesiaca hrdosti. Nižšie sú uvedené tri homílie z nedeľných omší v roku 2022.” Dve z troch homílií už nie sú dostupné na YouTube.

Na tej istej záložke “LGBTQ+” farnosť cituje Jn 15, 12 - 13 nad dúhovým srdcom a vedľa iného pro-LGBT obrázku, čím rúhačsky naznačuje, že Ježišove” komentáre o “láske” sa musia vzťahovať na nezriadené sexuálne vzťahy.

Čítajte: Chicagský kňaz ‘požehnáva’ lesby ako ‘svätých manželov’ v rúhačskom obrade, cituje pápeža Františka

Kňaz si už predtým získal pozornosť médií tým, že nazval svojho vlastného preláta, biskupa Barbera, “rasistom” a “klamárom” v lete 2020 po smrti černocha Georgea Floyda, ktorého v máji toho roku zadržala polícia v Minneapolise.

“Biskupi Spojených štátov majú koleno na krku Božieho ľudu, cirkvi. Musíme ako cirkev vedieť dýchať,” povedal McAleenan v júni 2020, ako informoval heterodoxný National Catholic Reporter a ďalšie médiá.

McAleenan povedal, že biskup Barber je “rasista,” obvinil ho, že počas stretnutia povedal, že “‘čierni ľudia by mali byť spokojní s tým, ako s nimi cirkev a táto krajina zaobchádzali.”

“Biskup Barber tieto slová nepovedal,” hovorca povedal ABC 7 v roku 2020, avšak.

McAleenan tiež vyzval pápeža Františka, aby odvolal ďalších dvoch konzervatívnych prelátov, arcibiskupa Salvatoreho Cordileoneho zo San Francisca a biskupa Roberta Vasa zo Santa Clary, pretože nie sú dostatočne liberálni.

“V Bay Area máme troch biskupov, ktorí sa nehodia pre Boží ľud na ľavom pobreží Ameriky,” povedal v roku 2020, ako informoval National Catholic Reporter. “Ľavé pobrežie” odkazuje na ľavicovú politiku Kalifornie.

Čítajte: Gov. Newsom podpísal zákony, ktoré umožňujú neplnoletým tajiť pred rodičmi interrupcie, transrodové procedúry