Rosemary-22Herb22-e1715790682760-810x500.jpg

BREAKING: Rosemary 'Herb' Geraghty odsúdená na ďalších 18 mesiacov väzenia v prípade DC FACE Act

12
Kultúra života
  • Rosemary Geraghtyová bola odsúdená za blokovanie prístupu kliniky na potrat.
  • Pro-life aktivisti boli označení za konšpirátorov a porušovateľov zákona FACE.
  • Minulý mesiac boli niektorí aktivisti odsúdení na väzenie a pokuty.
  • Ministerstvo spravodlivosti využíva trestné súdnictvo na potlačenie pro-life aktivistov.

Rosemary “Herb” Geraghtyová bola v stredu ráno odsúdená na 27 mesiacov väzenia a pokutu 125 dolárov v druhej skupine pro-life aktivistov, ktorí boli minulý rok odsúdení za blokovanie prístupu k zariadeniu na vykonávanie umelého prerušenia tehotenstva v hlavnom meste krajiny, čo lídri pro-life označujú za flagrantný prípad prekročenia právomocí Bidenovej administratívy.

Dňa 29. augusta 2023 sa v D.C. porota uznala Geraghtyho, Lauren Handyovú, Willa Goodmana, Heather Idoniovú a Johna Hinshawa vinnými z porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE) a “konšpirácie proti právam.Nasledujúci mesiac boli za to isté odsúdení Joan Andrews Bellová, Jonathan Darnel a Jean Marshallová; Paulette Harlowová’bola odsúdená v novembri.

V stredu’sa pred americkou okresnou sudkyňou pre okres Columbia Colleen Kollar-Kotellyovou začnú vypočúvania Geraghtyovej, ktoré sa začnú o 9.00 hod, Darnel o 11.00 h, Marshall o 13.30 h a Bell o 15.00 h.

Ako LifeSiteNews obšírne informoval, piati aktivisti stáli pred súdom za blokovanie prístupu do Washington Surgi-Clinic v centre Washingtonu, D.C., v rámci “tradičnej záchrannej akcie” v októbri 2020. Pro-life “záchranné akcie,” ktorých bolo v začiatkoch pro-life hnutia pred tým, ako sa zákon FACE stal federálnym zákonom, veľa, spočívajú v tom, že aktivisti fyzicky vstúpia do potratových centier a odmietajú ich opustiť v snahe presvedčiť ženy, aby si pre svoje deti vybrali život (Washington Surgi-Clinic je aj miesto, kde bolo odhalené, ktoré mohli byť buď zabité nelegálnymi postupmi čiastočného potratu, alebo po pôrode zaživa).

Po odsúdení boli Handy a väčšina spoluobžalovaných odmietnutí prepustiť na slobodu, pričom čakali na rozsudok. Minulý mesiac americké ministerstvo spravodlivosti predložilo zápisnicu o vynesení rozsudku, podľa ktorej si má Handy odsedieť 5,25 až 6 rokov.5 rokov vo väzení, čo je blízko hornej hranice trestných smerníc, a aby si zvyšok obžalovaných odsedel minimálne dva roky. 

Geraghty, 25-ročná samozvaná ateistka, ktorá sa identifikuje ako muž, ale je rozhodne proti potratom, už strávila deväť mesiacov v ženskom väzení, takže jej zostáva odsedieť si 18 mesiacov. V utorok bola Handyová odsúdená na štyri roky, Hinshawová na jeden rok a Goodmanová na 18 mesiacov, pričom všetci dostali rovnakú pokutu 125 dolárov.

Prípady sú poslednými v tom, čo zástancovia života odsudzujú ako vzor pro-potratového Bidenovho ministerstva spravodlivosti (DOJ), ktoré využíva zbrane trestného súdnictva na potlačenie svojich politických nepriateľov.

Od mája 2022, keď Najvyšší súd USA’zrušil zámer Roe v. Wade bol prvýkrát uverejnený, “došlo k najmenej 236 útokom na katolícke kostoly a najmenej 90 útokom na pro-life tehotenské centrá,” Daily Signal informuje. Napriek tomu ministerstvo spravodlivosti “v roku 2022 obvinilo len pro-life aktivistov z porušenia zákona FACE a odvtedy obvinilo len päť osôb z porušenia zákona FACE tým, že sa zamerali na tehotenské centrá.” Zároveň horlivo stíhalo incidenty, do ktorých boli zapletení pro-liferi, od obžalovaných z DC až po filadelfského chodníkového poradcu a katolíckeho otca siedmich Mark Houck.

Niekoľko z deviatich obvinených v D.C. vydržalo zlé zaobchádzanie počas väzby nad rámec samotných obvinení a rozsudkov. Päťdesiatdeväťročná Heather Idoniová bola 22 dní dlhodobo umiestnená na samotke a zbavená spánku, pričom v jej cele bolo neustále zapnuté svetlo. Jean Marshallovej, 74 rokov, bolo počas extrémne mrazivej zimy odopreté dostatočné oblečenie a teplo, čo jej spôsobilo zápal pľúc, ktorý sa neliečil tri týždne, a bola jej odmietnutá urgentná operácia bedrového kĺbu. Paulette Harlowovej, 75-ročnej, bolo počas domáceho väzenia odmietnuté povolenie zúčastniť sa na omši.

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo o procesoch v rámci D.C. Face Act nájdete tu

PREČÍTAJTE SI: Záchranári, ktorí zachraňujú životy, sú veľmi efektívni pri záchrane životov napriek riziku väzenia: tu’je dôvod, prečo