Vigano-810x500.jpg

BREAKING: Arcibiskup Viganò obvinil pápeža Františka z "rovnakého zneužívania" ako kardinál McCarrick

234
Kultúra smrti
  • Arcibiskup obvinil pápeža Františka z rovnakého zneužívania ako kardinál McCarrick.
  • Bergoglio sa nezaujímal o McCarricka a odmietol diskutovať o jeho zneužívaní.
  • Bergoglio podporuje homosexualitu a pedofíliu v kňazstve a kléru.
  • Kardinál McCarrick bol laicizovaný v roku 2019 za sexuálne zneužívanie detí a dospelých.

Arcibiskup Carlo Maria Viganò v stredu vo svojom príspevku na sociálnej sieti obvinil pápeža Františka, ktorého označuje priezviskom Bergoglio, že sa dopúšťa rovnakého zneužívania” ako známy, dnes už odsúdený kardinál Theodore McCarrick. 

“23. júna 2013, keď som sa stretol s Bergogliom v Domus Sanctæ Marthæ - ako som už obšírne informoval v mojom Memoriáli z 22. augusta 2018 - sa ma ex abrupto opýtal: ‘Aký je kardinál McCarrick?"” napísal arcibiskup Viganò na X, predtým Twitter. 

“Odpovedal som mu: ‘Svätý Otče, neviem, či poznáte kardinála McCarricka, ale ak sa opýtate Kongregácie pre biskupov, existuje takýto veľký spis. Pokazil celé generácie seminaristov…,"” pokračoval bývalý apoštolský nuncius v USA a dodal, že “Bergoglio zostal ľahostajný a úplne zmenil tému.”

Čítajte: Vatikán vydal vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlňuje za to, že pápež František použil ‘homofóbny’ výraz

“Jeho reakcia nie je prekvapujúca,” napísal arcibiskup Viganò. “Sám Bergoglio sa dopustil rovnakého zneužívania, keď bol magistrom novicov Spoločnosti Ježišovej v Argentíne, ako sa mi osobne zveril jeden z jeho bývalých novicov.”

Záverom arcibiskup uviedol: 

Bergoglio nechce vyhnať homosexuálnych seminaristov a kňazov: skôr chce dokončiť dielo infiltrácie a korupcie kléru prostredníctvom homosexuality a pedofílie, aby sa odtajnením závažnej hriešnosti sodomie a korupcie maloletých otvorili dvere na civilnom fronte k dekriminalizácii týchto zločinov. (zvýraznenie v origináli)

Na druhej strane tá istá hanlivá terminológia typická pre prostredia, ktoré argentínsky jezuita slovami odsudzuje, prezrádza jeho známosť so skorumpovanými ľuďmi, ktorí si zvykli takto s ním hovoriť.

Ochrana a povýšenia udelené nespočetným skorumpovaným a zvrhlým kardinálom, biskupom a kňazom; autobusy transvestitov pozvaných pri viacerých príležitostiach do Vatikánu; súkromné vypočúvanie transsexuálnych a homosexuálnych párov v konkubináte; škandalózne mediálne zviditeľnenie LGBTQ+, ktoré bolo udelené Jamesovi Martinovi, SJ.; hanebné povýšenie Tucha Fernandeza na prefekta Dikastéria pre náuku viery; nedávne vymenovanie dvoch kanovníkov Santa Maria Maggiore, ktorí sú v celom Ríme známi ako homosexuáli, to všetko potvrdzuje Bergogliovu’príslušnosť k lobby, ktorej vďačí za svoju nomináciu (a zámerne to nenazývam jeho ‘voľbou’).

Čítajte: Šesť prípadov, v ktorých sa škandál sexuálneho zneužívania dotýka pápeža Františka

LifeSiteNews oslovil arcibiskupa Viganaò, aby zistil, z čoho konkrétne Františka obviňuje, ale zatiaľ nedostal odpoveď. 

Ak ide o McCarricka, kedysi bol jedným z najvplyvnejších prelátov v Spojených štátoch. V roku 1958 ho vysvätil newyorský kardinál Francis Spellman, nakoniec bol v roku 2000 vymenovaný za arcibiskupa Washingtonu a v roku 2001 za kardinála. Po odchode do dôchodku si vtedajší kardinál udržiaval svoj vplyv ako svetobežník, ktorý získaval finančné prostriedky.

Čítajte: Argentínskeho biskupa, ktorého predtým obhajoval pápež František, uznali vinným zo sexuálneho zneužívania seminaristov

Jeho cirkevná kariéra sa definitívne skončila až v roku 2017 po tom, čo dôveryhodné obvinenie, že sexuálne obťažoval dospievajúceho chlapca, dostala arcidiecéza New York. Verejnosť potom zistila, že chýry o jeho predátorskom správaní kolovali v cirkevných kruhoch celé desaťročia a že obetiam boli poskytnuté vyrovnania.

McCarrick bol laicizovaný v roku 2019 po tom, ako vatikánske vyšetrovanie dospelo k záveru, že sexuálne zneužíval deti aj dospelých vrátane mladých kňazov a seminaristov.

RELATED

Pápež František hovorí, že ‘nikdy’ neodpustil sexuálnym násilníkom. Zabudol na pátra Maura Inzoliho?"

Pápež František obhajuje homosexuálne civilné zväzky pre ľudí, ‘ktorí žijú darom lásky’