MicrosoftTeams-image-7-810x500.jpg

FSSP vysvätila 11 nových kňazov na slávenie tradičnej latinskej omše

46
Kultúra života
  • FSSP prijal 11 nových kňazov, ktorí slúžia tradičnú latinskú omšu.
  • Kňazi sú zasvätení službe Kristovi a posväcovaniu Božieho ľudu.
  • Kňazi majú vyučovať, živiť a posväcovať Boží ľud v mene Krista.
  • FSSP má viac ako 300 kňazov slúžiacich v 130 diecézach, modlitby sú vítané.

Kňazské bratstvo svätého Petra (FSSP) sa v stredu rozšírilo o 11 nových kňazov.

FSSP slávi výlučne tradičnú latinskú omšu. Kňazov vysvätil v Katedrále svätej Cecílie’v Omahe v štáte Nebraska emeritný arcibiskup Terrence Prendergast, ktorý predtým pôsobil v kanadskej Ottawe-Cornwalle.

Svätenci “sa už modlia, študujú, premýšľajú a navrhujú vieru Cirkvi pre Kristových”členov,” povedal počas slávnosti arcibiskup Prendergast.

Kňazi “majú slúžiť Kristovi, veľkému učiteľovi, kňazovi a pastierovi, ktorého službou sa tu na zemi neustále buduje jeho telo, Cirkev, a to Božiemu ľudu a chrámu Ducha Svätého.”

“Kňazi spojení s kňazským úradom biskupov budú zasvätení hlásaniu evanjelia, posväcovaniu a živeniu Božieho ľudu”a bohoslužbe,” povedal prelát.

“S Božou pomocou by mali všetky tieto povinnosti vykonávať tak, aby ste ich spoznali ako pravých učeníkov toho, ktorý neprišiel, aby si dal slúžiť, ale aby slúžil,” povedal.

Ako kňazi budú “vykonávať posvätnú povinnosť vyučovať v mene Krista Učiteľa, odovzdávať každému Božie slovo, ktoré ste s radosťou prijali. Rozjímajúc o Pánovom zákone, dbajte, aby ste verili tomu, čo čítate, aby ste učili to, čomu veríte, aby ste praktizovali to, čo učíte.”

“Takto nech je to, čo učíte, pokrmom pre Boží ľud, aby svätosť vášho života bola príjemnou vôňou pre Kristových verných, aby ste slovom a príkladom budovali dom, ktorým je Božia”Cirkev,” pokračoval arcibiskup Prendergast.

Jedenásť kňazov je: Ján Pavol II: Jeremy Chua, Joseph Duffy, Christopher Eichman, Benjamin Feuerborn, Anthony Fill, Samuel Florance, Matthew Kane, Jacob Kasak, Brian Myers, Charles Ohotnicky a Stephen Wetzel, uvádza sa v oznámení apoštolátu FSSP.

Podľa jej webovej stránky má FSSP viac ako 300 kňazov, ktorí slúžia v 130 diecézach.

LifeSiteNews žiada svojich čitateľov, aby sa modlili za nových kňazov FSSP.