Paxton-810x500.jpg

"Oni sú gestapo": Generálny prokurátor Ken Paxton tvrdí, že jeho úrad bol zastrašovaný po tom, čo vyšetroval FBI

19
Neutral
  • FBI sa pomstilo texaskému generálnemu prokurátorovi za pokus o vyšetrovanie.
  • Generálny prokurátor tvrdí, že FBI porušuje zákony a vyhráža sa ľuďom.
  • Paxton tvrdí, že FBI je skorumpovaná a treba ju rozložiť.
  • FBI sledovala tradičných katolíkov a rodičov ako potenciálnu teroristickú hrozbu.

Texaský generálny prokurátor Ken Paxton sa v utorok podelil o to, že Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) sa mu pomstil po tom, ako sa pokúsil iniciovať vyšetrovanie proti tejto agentúre “za porušenie štátnych a federálnych zákonov.”

Paxton povedal moderátorovi relácie War Room Stevovi Bannonovi, že pred 3,5 rokmi dostal od okresného prokurátora okresu Travis podnet na vyšetrovanie FBI a ministerstva spravodlivosti (MJ) za porušenie zákona. Paxton bol prekvapený, keď po začatí tohto procesu vyšetrovania zistil, že FBI vedela o postúpení skôr ako on.

“Už boli v mojej kancelárii a vyhrážali sa ľuďom a všetkých strašili,” povedal Paxton a dodal, že práve preto došlo v jeho kancelárii k “prevratu”. 

Vyrozprával, ako mu jeho šéfovia orgánov činných v trestnom konaní, vrátane Davida Maxwella,povedali, že nemôžu vyšetrovať FBI, pretože nie je “možné, aby spáchali zločin.”Paxton povedal, že keď sa obrátil na svojho asistenta a povedal mu, že musia Maxwella vyhodiť, len aby to jeho asistent odmietol.

“Pýtal som sa, ‘prečo?"’povedal, že preto, lebo sa mi vyhrážal. A on povedal, že ak urobím to, čo chceš, aby som urobil, ak ich budem vyšetrovať,’pôjdu po mne. Tak ako po vás pôjde FBI a ministerstvo spravodlivosti,”spomína Paxton.

Texaský generálny prokurátor uviedol, že práve vtedy, keď rozoslal predvolania o telefonátoch zamestnancov FBI, zamestnanci jeho vlastného úradu na neho podali sťažnosť, v ktorej tvrdili, že “spáchal federálny trestný čin,”hoci nikdy nešpecifikovali, aký. 

Paxton naznačil, že túto sťažnosť proti nemu použili zamestnanci jeho kancelárie ako obranu pred prepustením a že navyše viedla k tomu, že FBI začala vyšetrovať Paxtona, “že nemám”právo týchto ľudí vyhodiť.”

“A odvrátenou stranou toho všetkého je, že pravda nikdy nevyšla najavo. Nikdy sme nedokončili vyšetrovanie,”Paxton povedal Bannonovi. Uviedol niekoľko príkladov porušovania zákonov a ústavy zo strany FBI”a tvrdil, že nevydáva správne príkazy na prehliadky, vydáva ich až po vyšetrovaní namiesto predtým, a že “pozmenila vládne záznamy.”

Keď Bannon povedal, že FBI sa “zmenila na americké gestapo,” Paxton odpovedal: “Steve, ja’ti hovorím, že sú gestapo. Sme vo Venezuele. Mohli by sme byť aj v Číne. Mohli by sme byť aj v Nemecku v ’30. a ’40. rokoch. Je to skorumpované … Už ’nedodržiavajú žiadne zákony a nikto ich nemôže zastaviť.” 

Texaský generálny prokurátor sa domnieva, že kvôli odvetným opatreniam voči nemu za pokus o vyšetrovanie FBI sa ostatní generálni prokurátori “boja” konať podobne.

Vyzval na väčšie “odhaľovanie” tejto korupcie, ktoré by pomohlo v boji proti nej, ako aj na zvolenie prezidenta, ktorý “privedie generálneho prokurátora, ktorý sa týchto ľudí ujme a zabezpečí, aby sa korupcia odstránila.”

Paxton je presvedčený, že nestačí pokúsiť sa o reformu FBI, ale že je potrebné celú organizáciu rozložiť. 

FBI bola vytvorená na to, aby prenasledovala organizovaný zločin. Problémom je, že teraz organizovaným zločinom … Sú’politickou organizáciou, ktorej cieľom je prenasledovať ľudí ako vy a ja. A tak by bolo lepšie nemať nič, než mať toto,” povedal Paxton.

Bannon uviedol zameranie sa na tradičných katolíkov ako prejav súčasnej korupcie FBI’a. Známa zoznamka memo, ktorú vydala terénna kancelária FBI v Richmonde v štáte Virgínia, smerovala k sledovaniu takzvaných “radikálnych tradicionalistických katolíkov” (RTC), najmä v období pred prezidentskými voľbami v roku 2024. Smernica bola po pobúrení stiahnutá, ale agent FBI, ktorý sa stal whistleblowerom, Kyle Seraphin neskôr povedal, že dokument sa stále interne šíri.

Paxton sa tiež odvolával na skutočnosť, že rodičia, ktorí sa zúčastnili na zasadnutiach školskej rady, aby vyjadrili svoj nesúhlas s radikálnymi sexuálnymi a rasovými učebnými osnovami a mandátmi COVID, boli tiež vystavení kontrole zo strany federálnych orgánov činných v trestnom konaní ako potenciálnej teroristickej hrozbe.

FBI a ministerstvo spravodlivosti pod vedením prezidenta Joea Bidena boli odvtedy zatlačené do úzadia množstvom konzervatívnych lídrov, vrátanepredsedu Snemovne reprezentantov Mikea Johnsona, za to, že sa politicky vyzbrojili proti zástancom života, tradičným katolíkom a rodičom jednoducho odhodlaným chrániť nevinnosť svojich detí.