Untitled-810x500.png

BREAKING: Zachránkyňa Paulette Harlow odsúdená na 24 mesiacov v prípade DC FACE Act

0
Kultúra života
  • Pro-life aktivisti boli odsúdení za blokovanie prístupu do potratového zariadenia.
  • Aktivisti sa snažili presvedčiť ženy, aby si vybrali život pre svoje deti.
  • Ministerstvo spravodlivosti žiada dlhšie väzenie pre obžalovaných pro-life aktivistov.
  • Pro-life aktivisti čelia prenasledovaniu a zneužívaniu vo väzení za svoje presvedčenie.

Pro-life aktivistka Paulette Harlowová bola v piatok odsúdená na 24 mesiacov väzenia za blokovanie prístupu do zariadenia na vykonávanie neskorých potratov v hlavnom meste krajiny.

Dňa 29. augusta 2023 porota vo Washingtone uznala Heather Idoniovú, Lauren Handyovú, Willa Goodmana, Johna Hinshawa a Herba Geraghawa vinnými z porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE) a z konšpirácie proti právam. Nasledujúci mesiac boli za to isté odsúdení Joan Andrews Bellová, Jonathan Darnel a Jean Marshallová; Harlow”ovci boli odsúdení v novembri.

Ako LifeSiteNews už obšírne informoval, pätica aktivistov stála pred súdom za blokovanie prístupu na Washingtonskú chirurgickú kliniku v centre Washingtonu D.C. v “tradičnej záchrannej akcii” v októbri 2020. Pro-life “záchranné akcie”, ktorých bolo v začiatkoch pro-life hnutia pred tým, ako sa FACE Act stal federálnym zákonom, veľa, spočívajú v tom, že aktivisti fyzicky vstúpia do potratových centier a odmietajú ich opustiť v snahe presvedčiť ženy, aby si pre svoje deti vybrali život (Washington Surgi-Clinic je tiež miestom, kde bolo objavených päť neskoro potratených detí, ktoré mohli byť usmrtené buď nelegálnymi postupmi čiastočného potratu, alebo po živom pôrode).

Po odsúdení boli Handy a väčšina spoluobžalovaných odmietnutí prepustiť na slobodu, pričom čakali na rozsudok. Minulý mesiac americké ministerstvo spravodlivosti podalo správu o vynesení rozsudku, v ktorej žiada, aby si Handy odsedel 5,25 až 6,5 roka vo väzení, čo je blízko hornej hranice trestných sadzieb, a aby si ostatní obžalovaní odsedeli minimálne dva roky. 

Pred ľavicovou sudkyňou amerického okresného súdu pre Kolumbijský obvod Colleen Kollar-Kotellyovou bol 75-ročný Harlow odsúdený na 24-mesačný trest odňatia slobody, ktorý si má odpykať v zariadení poskytujúcom zdravotnú starostlivosť tretieho alebo štvrtého stupňa vzhľadom na celý rad zdravotných problémov vrátane vyčerpávajúcej cukrovky, Hashimotovej’choroby a silných bolestí chrbta vyžadujúcich používanie invalidného vozíka. Bola vrátená do domáceho väzenia, kým sa takéto väzenie neurčí, a vtedy sa má odovzdať väzenským orgánom.

Harlowová je zbožná katolíčka, počas súdneho procesu mala zákaz zúčastňovať sa na omši počas domáceho väzenia napriek tomu, že o to priamo požiadala sudcu počas súdneho pojednávania.

Pri predchádzajúcom vynesení rozsudku pre zvyšok “D.C. Nine,” Handy bol odsúdený na štyri roky väzenia a zvyšok doterajších trestov sa pohyboval od jedného roka do 34 mesiacov. Tieto prípady sú najnovšími v tom, čo zástancovia života nazývajú vzorcom, v ktorom Bidenovo pro-potratové ministerstvo spravodlivosti (DOJ) využíva zbrane trestného súdnictva na potlačenie svojich politických nepriateľov.

Od mája 2022, keď bol po prvý raz uverejnený zámer Najvyššieho súdu USA’zrušiť rozsudok vo veci Roe v. Wade, únik, “došlo k najmenej 236 útokom na katolícke kostoly a najmenej 90 útokom na pro-life tehotenské centrá,” Daily Signal informoval. Napriek tomu ministerstvo spravodlivosti “v roku 2022 obvinilo z porušenia zákona FACE iba pro-life aktivistov a odvtedy obvinilo iba päť osôb z porušenia zákona FACE tým, že sa zamerali na tehotenské centrá.” Zároveň horlivo stíhalo incidenty, do ktorých boli zapletení pro-liferi, od obvinených z D.C. až po filadelfského chodcového poradcu Mark Houck.

Harlow nie je jediným členom DC Nine, ktorý vydržal liečbu počas pobytu vo väzbe nad rámec samotných obvinení a rozsudku. Sedemdesiatštyriročnej Marshallovej bolo počas extrémne mrazivej zimy odopreté dostatočné oblečenie a teplo, čo jej spôsobilo zápal pľúc, ktorý sa neliečil tri týždne, a bola jej odmietnutá urgentná operácia bedrového kĺbu. Idoni už predtým prezradila investigatívnemu novinárovi LifeSiteNews Louisovi Knuffkeovi, že je obeťou hrubého zanedbania zdravotnej starostlivosti vo väznici v D.C., ktorá jej nepodávala základné lieky na srdce a zároveň falšovala jej zdravotnú dokumentáciu.

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo o súdnych procesoch v súvislosti s D.C. Face Act nájdete tu

ČÍTAŤ: Pro-záchranárov-života-sú-veľmi-efektívni-v-záchrane-životov-navzdory-riziku-väzenia: tu’je prečo