francis-martin-e1707476455556-810x500.jpg

Pápež František napísal predslov k najnovšej knihe pro-LGBT otca Jamesa Martina

57
Kultúra smrti
  • Pápež František podporuje knihu Jamesa Martina, ktorý normalizuje homosexualitu.
  • František tvrdí, že človek môže byť priateľom Boha aj v smrteľnom hriechu.
  • František podporuje Martina napriek jeho podpore homosexuality a kritike katolíckej doktríny.
  • Martin je kritizovaný za zvádzanie ľudí na scestie a ohrozenie ich duší.

Vatikán zverejnil predslov pápeža Františka ku knihe pro-LGBT pátra Jamesa Martina, SJ, v ktorej pápež uvádza výrok, ktorý možno interpretovať ako tvrdenie, že človek môže zachovať priateľstvo s Bohom, aj keď je v smrteľnom hriechu. 

V septembri 2023 vyjde Martinova’kniha Come Forth: Bola vydaná kniha The Promise of Jesus’s Greatest Miracle, ktorú Martin opisuje ako “meditáciu o vzkriesení Lazára” a používa ju na to, aby vyzval homosexuálov, aby “vyšli” a “prijali” svoje homosexuálne sklony. V pondelok Vatican News zverejnili Františkovu’predslov k Martinovej’talianskej verzii knihy, pričom samotný predslov je datovaný na 11. marca 2024.

ČÍTAJTE: Páter James Martin hovorí, že Kristus vzkriesil Lazára z mŕtvych je ‘výzvou’ pre ‘LGBTQ ľudí’, aby ‘vyšli’

František otvoril predslov poznámkou: “Otec James Martin [je] autorom mnohých iných kníh, ktoré poznám a vážim si ich,” medzi ktoré patrí aj Building a Bridge, Martin’ova povestná pro-LGBT kniha z roku 2017, v ktorej sa pokúša normalizovať homosexualitu a kritizuje katolícku doktrínu, podľa ktorej je homosexualita “neusporiadaná.” Heretický jezuita na inom mieste potvrdzuje homosexuálnu aktivitu vzdor učeniu Katolíckej cirkvi’že takáto aktivita je smrteľne hriešna.

Čítajte: Kardinál Müller: James Martin’propaganda LGBT je ‘heréza’

František pokračoval: “Ježiš’o večnom živote nielen hovoril, ale nám ho aj dal. Nepovedal’len ‘ja som vzkriesenie’ vzkriesil aj Lazára, ktorý’bol tri dni mŕtvy.” Ďalej nesprávne tvrdil, že “božské” v kresťanstve nie je nikdy oddelené od “ľudského”, keď napísal: “Kresťanská viera je stále prítomné spojenie večného a kontingentného, neba a zeme, božského a ľudského” nikdy nie jedného bez druhého.”

“Všetci sme teda Lazar,” napísal František a ďalej sa odvolával na Martinovu’knihu: “Zakorenený pevne v ignaciánskej tradícii, otec Martin nás uvádza priamo do príbehu tohto Ježišovho priateľa. Aj my’sme jeho priateľmi—’mŕtvymi’, ako sme niekedy kvôli našim hriechom, našim zlyhaniam a nevere, skľúčenosti, ktorá nás odrádza a drví nášho ducha.”

Bez toho, aby František citoval Martina alebo poukázal na konkrétnu pasáž z jeho knihy, sa zdá, že naznačuje, že človek môže byť priateľom Boha aj vtedy, keď je “mŕtvy” v smrteľnom hriechu, zatiaľ čo, naopak, Cirkev vždy chápala smrteľný hriech ako prerušenie priateľstva s’Bohom.

Čítajte: Kardinál Sarah vyčíta vatikánskemu poradcovi, že sa postavil proti Cirkvi v otázke homosexuality

František dal mnohými spôsobmi najavo svoju podporu Martinovi napriek tomu, že ten’podporuje homosexualitu, napríklad tým, že menovaním a opätovným menovaním jeho za vatikánskeho konzultanta pre komunikáciu a stretnutím s Martinom a pochváliljeho pro-LGBT iniciatívy. 

Martin už predtým navrhol, aby sa v Katechizme Katolíckej cirkvi v súvislosti s hriešnymi homosexuálnymi skutkami používal termín “rôzne usporiadané” namiesto “vnútorne neusporiadané”. On často vyjadruješkandalózne výroky týkajúce sa homosexuality že zavrhuje katolícka náukao sexuálnej morálke. Vysokopostavení preláti a katolícke osobnosti varujú, že Martinzvádza ľudí na scestie a zvádza ľudí na scestiea ohrozuje duše tým, že podporuje homosexuálne aktivity a nevyzýva ľudí k cudnosti.

RELEVANTNÉ

Pr. James Martin bude organizovať LGBTQ konferenciu s ‘transgenderqueer Two Spirit’ lekárom

Pr. James Martin propaguje protestantského pastora, ktorý nepravdivo tvrdí, že Biblia neodsudzuje sodomiu

Pápež Františkovi: ‘Ubližujete mojej farnosti’propagovaním homosexuality


Páter James Martin zrejme obhajuje transgenderové lieky na blokovanie puberty detí

Páter James Martin o zvrátení Roeovej: ‘Minútová zygota’ nie je ‘to isté’ ako 9-mesačné nenarodené dieťa