vigano_cic-e1697018689880-810x500.jpg

Arcibiskup Viganò: Poľsko podlieha tej istej "satanskej loby", ktorá drží iné národy ako "rukojemníkov

116
Kultúra života
  • Poľsko je katolíckym národom s bohatou históriou viery a odvahy.
  • Modernistická hierarchia a globalistické agendy ohrozujú vieru, morálku a identitu Poľska.
  • Hierarchia Cirkvi podporuje novátorské a heretické názory, ohrozujúc tradície a vieru.
  • Veriaci musia odolať útokom na vieru a byť vzorom pre obnovu a znovuzrodenie Poľska.

Poznámka redakcie: Nasledujúci text je prejavom arcibiskupa Carla Mariu Vigana na konferencii Katolíckeho odporu v Poľsku 31. mája. 

Vážená excelencia, drahý Mons. Michal, ctihodní kňazi a klerici, milí veriaci: dovoľte mi, aby som sa vám najprv poďakoval za pozvanie vystúpiť na vašej konferencii na obranu katolíckej viery a odsúdiť úchylky modernistickej hierarchie. Vaše spoločenstvo v Poľsku tvorí jadro budúcej obrody katolicizmu vo vašej milovanej vlasti.

Vaša vernosť a ešte odvážnejšia vernosť vašich pastierov vás dnes robí privilegovanými: pretože očami viery a s poučením z dejín vašej vlasti ste schopní rozpoznať ten epochálny boj, ktorý prebieha medzi Bohom a satanom a ktorý sa na konci čias skončí víťazstvom Krista nad Antikristom, práve vo chvíli, keď sa bude zdať, že vláda syna neprávosti je na vrchole. Boj bez rozdielu, ktorý sa dnes v iných národoch vedie ešte drsnejším a krvavejším spôsobom a ktorý poznáte z nedávnej minulosti, a najmä po bergogliovských čistkách, ktoré umlčali hlasy biskupov, ktorí neboli úplne podriadení tyranii argentínskeho jezuitu. Medzitým vládne krízy a politický diktát Európskej únie priviedli do vášho parlamentu emisárov Svetového ekonomického fóra, hlavného architekta globalistickej agendy, a prevzali vládne úlohy. Reformy, ktoré vám už teraz vnucujú, sú jednoznačne zamerané na zničenie Poľska tým, že zasahujú jeho vieru, morálku, vlastenectvo, historickú pamäť a identitu.

Hovoriť o Poľsku bez toho, aby sme hovorili o Katolíckej cirkvi, je nemožné. Poľsko je spomedzi všetkých slovanských národov najväčším katolíckym štátom. Od pokrstenia Miecislava I. v roku 966 a spolu s ním celého jeho dvora – vďaka modlitbám a svedectvu českej kráľovnej Dubravky – je Poľsko katolíckym národom a zostalo ním po celé stáročia, napriek mnohým vojnám, v ktorých sa ocitlo v boji proti pohanom, proti islamským modloslužobníkom, proti protestantským heretikom a napokon proti ateistickému materializmu boľševického komunizmu. Vo všetkých týchto bojoch však plameň viery nikdy neoslabil, ani nebol vystavený riziku zhasnutia, ako sa to stalo v týchto veľmi nešťastných posledných desaťročiach.

Z Božej milosti sa veľké oslavy tisícročia krstu Poľska v roku 1966 – ktoré sa začali už v roku 1957 prípravnou novénou k pôstu a pokániu, do ktorej sa zapojili všetci poľskí katolíci – zaslúžili o to, že zatienili smutné udalosti, ktoré v tých rokoch znepokojovali všeobecnú Cirkev, keď sa stala obeťou toho modernistického prevratu d’état, ktorým bol Druhý vatikánsky koncil. Sacrum Poloniæ Millennium viedlo vašich starých otcov a otky k tomu, aby sprevádzali prázdny rám ikony Panny Márie Cz&#281 stochowskej v procesii po celej vašej vlasti, v odvážnom kresťanskom svedectve tvárou v tvár zákazom komunistickej vlády. Mali ste pred očami hrôzy tyranského a protikresťanského režimu a stáročia spomienok na vojny a padlých pri obrane Poľska pred mohamedánskym vpádom. Rozhovory s vami, poľskými katolíkmi, o ekumenizme, dialógu s heretikmi a sekulárnom charaktere štátu by vás prinútili vzbúriť sa od rozhorčenia proti každému, kto by sa vás pokúšal presvedčiť, aby ste popreli svoju vieru a národnú identitu, ktorá je vo svojej podstate katolícka. Dnes sú to však predstavitelia Cirkvi, ktorí vás žiadajú, aby ste vymazali tých tisíc rokov histórie vlasti v mene inkluzívnosti, ktorá v iných národoch ničí ich kresťanskú identitu a vracia barbarstvo.

Málokto v tých revolučných rokoch chápal, čoho bol svedkom aj v občianskej sfére: rozdelenie Poľska medzi Nemecko a Sovietsky zväz, ku ktorému došlo v roku 1939 – keď spojenci sľúbili podporu, ktorú potom zavinene nechceli zaručiť – sa zrejme zopakovalo v náboženskej sfére o tridsať rokov neskôr, keď vás modernistická hierarchia nechala duchovne odzbrojiť tvárou v tvár čoraz zúrivejšiemu útoku dvoch hlavných nepriateľov Cirkvi: Liberalizmus a komunizmus, ktoré sa zrodili zo slobodomurárstva. Vzala – nám všetkým – katolícku omšu a s ňou aj celý poklad duchovnosti a náuky apoštolskej liturgie. Namiesto nej vám ponúkla, ako kúsok zhnitého chleba hodený niekomu, kto bol zbavený svojho miesta pri Kráľovskom stole, obrad plagiovaný heretikmi a určený na to, aby sa im zapáčil, na úkor adorácie, ktorá prináleží Božiemu Majestátu. Odňala čistotu katolíckej náuky, aby vám dala kamene koncilu a škorpióny modernistov. A dnes od vás žiada, aby ste za nášho spoločného “Otca” uznali odpadlíckeho heresiarchu, ktorý zamoril Rímsku kúriu svojimi protégémi alebo ľuďmi, ktorých drží v područí vydierania. Žiada vás, aby ste udržiavali spoločenstvo s prvým ničiteľom katolíckeho spoločenstva, a vyhráža sa vám, že ak neuznáte jeho uzurpovanú autoritu a jeho heretické magistérium, budete oddelení od Katolíckej cirkvi, do ktorej on zjavne nepatrí, ale napriek tomu sa odvažuje tvrdiť, že má nad ňou posvätnú Kristovu’autoritu.

Drahí veriaci, určite ste už pochopili, že ide o útok, ktorý sa neobmedzuje len na vnútornú krízu v Katolíckej cirkvi, ale že sa týka celého ľudstva, vlád národov, vodcov nadnárodných organizácií, veľkých lichvárskych rodín z oblasti vysokých financií a s nimi celého sprievodu dvoranov a služobníkov, presvedčených, že službou mocným sa zachránia pred hroziacou záhubou. Čelíme globálnemu prevratu d’état, v ktorom sa menšine zradcov a skorumpovaných ľudí podarilo dostať na vrchol inštitúcií a rozdeliť moc medzi hlboký štát v občianskej sfére a hlbokú cirkev v cirkevnej sfére. Obe sa podriaďujú tej istej satanistickej loby, tým istým slobodomurárskym lóžam, tým istým postavám oddaným Zlu. A už nejaký čas sme svedkami hrôz, ktoré sa vo vašej vlasti pomaly, ale isto stávajú normálnymi: Taliansko, Francúzsko, Španielsko, Portugalsko, Írsko – všetky kedysi katolícke národy – sú rukojemníkmi rozvratníkov, ktorí zneužívajú svoju moc, aby vedome škodili svojim poddaným. Občania sa ocitajú v situácii, keď sú považovaní za nepriateľov štátu, zatiaľ čo veriaci sú považovaní za nepriateľov Cirkvi; a tí, ktorí ich obviňujú, sa oháňajú svojimi neresťami, skazenosťou, posmešnou domnienkou beztrestnosti a ilúziou, že už zvíťazili. Máte ministrov, ktorí vám vnucujú ideológiu woke a všetok ten LGBTQ+ odpad, ktorí vás chcú prinútiť akceptovať potraty, eutanáziu, náhradné materstvo, zmenu pohlavia, etnickú zámenu, sodomitské manželstvá, ničenie poľnohospodárstva a chovu dobytka, zelené šialenstvo, otravovanie vzduchu a vôd geoinžinierstvom, vaše ožobračovanie v mene zástupných vojen a nepretržitých núdzových situácií, vašu premenu na otrokov prostredníctvom totálnej kontroly a na chronicky chorých pacientov pomocou génových sér a zosmiešňovaných vakcín. Ale máte aj Hierarchiu, ktorá mlčí, ako mlčala v Taliansku, vo Francúzsku, v Írsku, v Španielsku, v Portugalsku a všade tam, kde by pekelný plán Nového svetového poriadku mohla nejakým spôsobom brzdiť viera a morálka ľudí. A na tróne, ktorý kedysi patril blahoslavenému Piovi IX., dnes sedí – ohavnosť spustošenia – argentínsky jezuita, predavač Big Pharma, apoštol klimatických zmien, uctievač Pachamamy, obhajca prenasledovania čínskych katolíkov, obhajca pornohercov a zvrhlíkov, propagátor islamského invazívneho biznisu, služobník Svetového ekonomického fóra, prevádzkovateľ synodálnej frašky, nepriateľ omše svätého Pia V., likvidátor bankrotu Kristovej Cirkvi.

Ale v tejto obscénnej ostentácii všetkého, čo je pápežstvu najcudnejšie, čo si možno predstaviť; v tejto nehanebnej urážke Boha, mučeníkov a svätých Cirkvi všetkých čias; v tomto pustošivom dôkaze bojazlivosti a podlej úslužnosti toľkých kardinálov, biskupov a kňazov; a tvárou v tvár dôkazom, že sprisahanie globalistického Sanhedrinu má podvratných komplicov v štáte i v tých, ktorí sa infiltrovali do katolíckej hierarchie, sa konečne otvárajú oči ľudí i mnohých kňazov. Priepasť, ktorá oddeľuje občanov od ich vládcov, je rovnaká ako tá, ktorá oddeľuje veriacich od ich pastierov. Podriadenie sa elity tým, ktorí majú moc, je teraz také očividné, že to znepokojuje aj tých najumiernenejších. Z tohto dôvodu je nevyhnutné, aby ste pochopili nebezpečenstvo, ktoré sa vznáša nad Poľskom, a aby ho pochopili tí, ktorí si namýšľajú, že sa môžu vyhnúť tomu, čo sa už stalo inde.

Pozor, drahí bratia! Vytrvajte; resistite fortes in fide! Pretože naše priblíženie sa ku koncu časov si vyžaduje hrdinské svedectvo, ale zároveň nám rezervuje veľkú útechu. Tak ako ovce rozoznávajú hlas Dobrého pastiera, tak duše nasledujú Božích služobníkov, ktorí sa stávajú poslušnými nástrojmi milosti a ktorí horia ohňom lásky. Ak je nás teraz málo, náš počet sa bude stále zvyšovať a budeme môcť vytvárať rozsiahle spoločenstvá, v ktorých budeme kresťansky vychovávať naše deti a odovzdávať im to, čo ich urobí silnými a odhodlanými. Ak sa vám dnes vysmievajú, zajtra si vás budú ctiť. Ak vás dnes marginalizujú, zajtra vám zaklopú na dvere. Ale práve preto, že ste pochopili a budete musieť odovzdať potomkom to jadro odporu, ktoré zajtra umožní obnovu a znovuzrodenie Poľska, máte povinnosť žiť v súlade s katolíckou vierou, ktorú vyznávate, a byť pre ostatných vzorom toho, čo znamená byť dobrým kresťanom.

Toto je, najdrahší bratia, moja najúprimnejšia nádej pre vás všetkých. Toto musí byť vaše odhodlanie. To je milosť, o ktorú spoločne prosíme Blahoslavenú Pannu Máriu Č&#281 stochovskú, Kráľovnú Poľska.

+ Carlo Maria Viganò, Arcibiskup

31. mája 2024