shutterstock_574598788-810x500.jpg

Dve mŕtvo narodené deti sa našli cez víkend vyhodené v autobuse v Baltimore

19
Kultúra smrti
  • Dve mŕtve deti boli nájdené v autobuse v Baltimore.
  • Polícia vyšetruje prípad ako "pochybné úmrtie", nie vraždu.
  • Vodič autobusu Eric Carver zareagoval na situáciu súcitne a humanitárne.
  • Maryland podporuje potraty, ale má nedostatok bezpečných útočísk pre novorodencov.

Podľa miestnych médií a orgánov činných v trestnom konaní sa počas víkendu v tom istom baltimorskom autobuse narodili a boli opustené dve mŕtve deti.

Fox 5 uviedla, že baltimorská polícia najprv reagovala na telefonát vodiča autobusu, ktorý v sobotu 1. júna o 12.39 hod. objavil na sedadle autobusu mŕtvy plod. O dva dni neskôr polícia oznámila nález druhého mŕtveho dieťaťa v tom istom autobuse, ale odmietla zverejniť podrobnosti.

Baltimorský úrad súdneho lekára’prevzal telá na preskúmanie a baltimorské oddelenie vrážd ich vyšetruje, hoci denník Baltimore Sun poznamenal, že prípad sa v súčasnosti považuje za “pochybné úmrtie” vyšetrovanie a oficiálne ešte nejde o vraždu. WBAL dodal, že&nbspkancelária súdneho lekára tvrdí, že obe deti sa narodili mŕtve.

“Niečo mi hovorilo, ‘pozrite sa na to ešte raz.’Pozrel som sa na to ešte raz a videl som, čo to je, a mohol by som vám povedať, čo mi prebehlo hlavou, ale asi by to nebolo’dobré pre televíziu,’povedal pre WBAL vodič autobusu Eric Carver. “To bola prvá vec, ktorá mi napadla, nie, ‘Zatvorte ju.’Potrebuje pomoc. Je v núdzi. Je v šoku. Nie je absolútne možné, aby sa jej to stalo a nepotrebovala pomoc.”

“Obavy, ktoré mám v súvislosti s týmto človekom, sú, čo sa stalo s placentami po pôrode? Ak porodili, skvelé. Pravdepodobne je v poriadku. Ak nie, mať zadržanú placentu môže byť naozaj problematické. Môže to viesť ku krvácaniu alebo infekcii, čo môže byť smrteľné,”Dr. Robert Atlas, predseda oddelenia Mercy Medical Center’OB/GYN, povedal pre spravodajský portál.

O matke alebo matkách, ktorých sa to týka, zatiaľ nie je nič známe, incident sa však stal v krajne ľavicovom meste v Marylande, v štáte podporujúcom potraty s “rozšíreným” prístupom k interrupciám vrátane garantovaného verejného financovania a poistného krytia, podľapredstaviteľov Centra pre reprodukčné práva. Skupiny ako CRR bežne argumentujú, že potraty musia byť povolené, aby sa ženy neuchyľovali k takým drastickým opatreniam, aké sa práve stali v Baltimore.

Ako Maryland nemá, sú však Safe Haven Baby Boxy, kde môžu matky bezpečne a anonymne odovzdať novorodencov kvalifikovaným opatrovateľom, ktorí sú pripravení poskytnúť okamžitú pomoc. 

Marylandský zákon má ustanovenia pre matky, ktoré sa môžu anonymne vzdať nechcených detí v nemocniciach alebo na policajných staniciach do 10 dní po narodení, ale Národná aliancia bezpečného útočiska hovorí, že štát nespĺňa ich štandardy, ktoré zahŕňajú umožnenie odovzdávania detí aspoň 30 dní po narodení a rozšírený okruh schválených miest bezpečného útočiska.

Viac informácií o Safe Haven Baby Boxoch vrátane ich presných umiestnení po celej Amerike nájdete na internetovej stránke organizácie’. Viac informácií o zákonoch o bezpečných útočiskách, zdrojoch a ďalších typoch miest bezpečných útočísk nájdete na webovej stránke Národnej aliancie bezpečných útočísk.