NFL-pride-logo-810x500.png

Harrison Butker's Chiefs medzi 10 tímami NFL, ktoré neoslavovali "mesiac hrdosti" na sociálnych sieťach

13
Neutral
  • NFL tímy neuznali mesiac hrdosti, vrátane Pittsburgh Steelers a Dallas Cowboys.
  • Katolíci v USA organizujú zhromaždenia ako zadosťučinenie za rúhanie počas júna.
  • Niektoré tímy NFL vyjadrili podporu LGBT komunite zmenou loga a tweetmi.
  • NFL spolupracovala s GLAAD na Pride Night na Super Bowle a podporuje LGBT komunitu.

Podľa športovej webovej stránky OutKick takmer tucet tímov NFL verejne nepotvrdilo, že jún je mesiacom hrdosti.

Novinár Armando Salguero uvádza, že 10 klubov NFL sa nepridalo k 22 tímom ligy a nevyslalo pro-LGBT posolstvo na sociálnych sieťach.

Prvý jún je dňom, keď nespočetné množstvo univerzít, korporácií, vládnych agentúr a iných kultúrnych inštitúcií označuje začiatok “mesiaca hrdosti” pridaním dúhových farieb do svojich log a vyjadrením podpory rodovej ideológii.

Práve tento týždeň sa Bidenova kampaň oznámila masívnu kampaň pre styk s verejnosťou v 23 štátoch s platenými médiami a organizovaním priamo v teréne s cieľom prilákať voličov identifikujúcich sa s LGBT.

V rovnakom čase katolíci v USA plánujú stovky zhromaždení ako zadosťučinenie za rúhanie spáchané počas júna, ktorý je podľa učenia Cirkvi zasvätený Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu. V rôznych štátoch sa už objavili billboardy a autobusové reklamy propagujúce posolstvo Kristus je kráľ.


Salguero hovorí, že 10 tímov, ktoré si nevšimli “mesiac hrdosti”, boli Pittsburgh Steelers, Cleveland Browns, Cincinnati Bengals, Tennessee Titans, Kansas City Chiefs, Denver Broncos, Dallas Cowboys, Green Bay Packers, New Orleans Saints a Atlanta Falcons.

Z tímov, ktoré túto príležitosť zaznamenali, Salguero uviedol, že “niektoré v rámci tejto podpory doručili rozšírené správy.”

“Vikings nielenže vyjadrili podporu na Twitteri a zmenili svoje logo, ale zmenili aj banner účtu X,” poznamenal.


“Washingtonskí velitelia napríklad uviedli, že mesiac hrdosti je vlastne o láske. A niektoré tímy poslali tweety a urobili ďalší krok tým, že zmenili svoje logá alebo X bannerov. Commanders, Buffalo Bills a Philadelphia Eagles zmenili farbu svojich log tak, aby zodpovedala vlajke hrdosti.”


Národná futbalová liga (NFL) v uplynulej sezóne usporiadala na Super Bowle svoj tretí ročník “Pride Night” v spolupráci s radikálnou pro-LGBT skupinou GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation).

Jonathan Beane, senior viceprezident NFL’a chief diversity & inclusion officer, povedal, že toto podujatie bolo “ďalším silným krokom k urýchleniu akceptácie a demonštráciou neochvejnej podpory NFL’LGBTQ komunite.”

Beane minulý mesiac vydal vyhlásenie, v ktorom sa dištancoval od komentárov hviezdneho kopača Chiefs Harrisona Butkera, ktorý vyhlásil to, čo označil za “tyraniu rozmanitosti, rovnosti a inklúzie” v nástupnom prejave k absolventom Benedictine College v Kansase.

Manželka a dcéra majiteľa franšízy Chiefs vtedy vydali verejné vyhlásenie vyjadrujúce ich silnú podporu Butkerovým’výrokom.