LGBT-flag-school-810x500.jpeg

Druhý ročník protestu proti LGBT "hrdosti" na školách v Kanade bol úspešný: prorodinná skupina

19
Kultúra života
  • Kanaďania protestovali proti oslavám LGBT v školách druhý rok po sebe.
  • Rodičia nechali deti doma a zúčastnili sa modlitieb v katolíckych školách.
  • Protest bol dobre podporovaný rôznymi skupinami na ochranu rodičovských práv.
  • Modlitby a protesty sa konali v rôznych častiach Kanady proti LGBT agende.

Už druhý rok po sebe Kanaďania v celej krajine nechali tento týždeň svoje deti doma na protest proti oslavám mesiaca hrdosti LGBT v školách.   

Začiatkom tohto týždňa zaznamenali verejné školy oslavujúce “mesiac hrdosti” absenciu žiakov, pretože podľa organizátora hnutia Campaign Life Coalition mnohé kanadské rodiny nepustili svoje deti od 31. mája do 4. júna do školy a namiesto toho sa zúčastnili na modlitbách v katolíckych školských radách a na úradoch biskupov”.  

“Boj za rodičovské práva si bude vyžadovať vytrvalosť a dlhodobé odhodlanie, kým sa z našich škôl a tried pre deti neodstráni metla homosexuálnej nadradenosti a indoktrinácie,”povedal pre LifeSiteNews Jack Fonseca z CLC’s. 

“Toto podujatie bolo dôležitým prvkom tohto pokračujúceho tlaku na vyslanie odkazu prebudeným, pro-LGBT učiteľom, riaditeľom, správcom a úradníkom ministerstva školstva,” pokračoval.  

Protest bol dobre propagovaný a podporovaný rôznymi skupinami na ochranu rodičovských práv a sieťami na podporu rodičov, vrátane Parent’s Rights Coalition of Canada, Hands Off Our Kids a Kamil El-Sheikh, organizátor minuloročného septembrového MillionPersonMarch4Children.   

Aj keď presný počet žiakov, ktorí zostali doma, zatiaľ nie je známy, Fonseca odhadol, že “absencia v škole bola veľmi výrazná, podobne ako vlani.”

Predpovedal, že konkrétnejšie čísla budú k dispozícii v najbližších týždňoch, ak sa príbehu chopia mainstreamové médiá a budú vypočúvať superintendentov a učiteľské’odbory, ako sa to stalo vlani.   

“Môžem sa s vami tiež podeliť o to, že s istotou vieme, že rodiny v najmenej ôsmich provinciách sa zúčastnili na tomto druhom ročníku kampane National ‘Pride’ Flag Walk-Out Day,” uviedol.

Tieto provincie zahŕňajú Britskú Kolumbiu, Albertu, Saskatchewan, Manitobu, Ontário, Quebec, Nové Škótsko a Nový Brunšvik.   

Fonseca tiež prezradil, že podporovatelia v Ottawe a Burlingtone povedali CLC, že “naverbovali najmenej 10 ďalších rodín zo svojej školy, aby sa pripojili k Pride Flag Walk-Out.” 

“Ďalší podporovateľ v Ottawe nám povedal, že naverbovali približne 20 rodín vo svojej škole, aby nechali svoje deti doma na protest proti vlajke Pride transgender a homosexuálov,” povedal.   

Pri príležitosti vychádzok zo škôl organizovala CLC aj modlitby v niektorých katolíckych školských radách a v kanceláriách katolíckych biskupov”.  

“Ich cieľom bolo požiadať našich vedúcich predstaviteľov katolíckeho školstva – správnych rád aj biskupov – aby zastavili škandál, ktorý spočíva v tom, že na katolíckych školských pozemkoch je dovolené vyvesovať hriešny symbol homosexuálneho a transrodového životného štýlu,” vysvetlil. 

Modlitby sa konali na úradoch v Toronte, Ottawe, Burlingtone, Hamiltone a Niagara Falls.   

“V Ottawe sa pred úradom katolíckej školskej rady modlilo 60 ľudí,” uviedol Fonseca. “V TCDSB [Toronto Catholic District School Board] asi dve desiatky katolíkov držali nápisy ako: ‘Áno Ježišovi, nie pýche’, v ktorých žiadali správcov, aby prestali propagovať protikatolícku sexuálnu ideológiu, a v kancelárii Hamiltonskej diecézy biskupa Douglasa Crosbyho sme mali asi dve desiatky katolíkov, ktorí sa modlili za to, aby Boh pomohol biskupovi plniť jeho povinnosť duchovného vedenia, ktorá mu veľmi chýba.” 

“V Elmvale v Ontáriu sme dokonca mali jednu pani, ktorá zorganizovala modlitebnú akciu vo svojom malom mestečku, napriek tomu, že tam nemajú žiadneho biskupa”ani úrad školskej rady!” oslavoval.  

Vlani mal walkout obrovský úspech, keď tisíce študentov ostali doma 1. júna, keď ich školy vyvesili vlajku “hrdosti”.     

Viac sa zdalo, že vychádzka vyvolala odpor proti LGBT agende, ktorý zostal silný až do konca školského roka.   

V júni 2023, po protestnej vychádzke, sa videozáznam z prorodinného protestu v Ottawe dostal virálne zobrazujúce mladých moslimských chlapcov dupajúcich po “pride” vlajkách. 

V tom istom mesiaci študenti Strednej školy Sira Fredericka Bantinga v Londýne v Ontáriu, zvučali keď študent mužského pohlavia strhol zo školského’stožiara vlajku “hrdosti”