lgbtory-810x500.jpg

Konzervatívci musia zmeniť svoj neúspešný prístup k riešeniu "mesiaca hrdosti

15
Kultúra smrti
  • Konzervatívna strana Kanady reaguje neadekvátne na mesiac hrdosti.
  • Justin Trudeau bezkonkurenčne podporuje mesiac hrdosti v Kanade.
  • Kanadské konzervatívne strany sa zmietajú medzi podporou a odporom voči ideológii LGBT.
  • Konzervatívni politici by mali zaujať zdravý postoj voči mesiacu hrdosti a sexualizácii detí.

V tohtotýždňovej samostatnej epizóde The Van Maren Show Jonathon rozoberá neadekvátnu reakciu Konzervatívnej strany Kanady na mesiac hrdosti a čo by mali urobiť inak.

Jonathon na začiatku epizódy upozorňuje na všadeprítomnosť vlajky hrdosti, ktorú možno vidieť aj na vežiach kostolov spolupracujúcich s hnutím LGBT. Pripomína tiež, že v minulom roku viala americká vlajka vedľa “pride” vlajky na Bielom dome. Jonathon tvrdí, že kanadský premiér Justin Trudeau po celý čas bezkonkurenčne podporuje mesiac hrdosti, pričom tento koncept bol v Kanade rozšírený na celé obdobie, ktoré zahŕňa mesiace od júna do septembra.

Jeden z dôvodov, prečo niektorí vášnivo podporujú mesiac hrdosti, je, že im dáva príležitosť démonizovať väčšinu Kanaďanov, ktorí nemajú záujem o “oslavy hrdosti”. Keď napríklad skúmame, prečo sa Trudeau zúčastňuje na “pride” sprievodoch, Jonathon hovorí, že to nie je len preto, že podporuje túto problematiku, ale je to’aj pokus prinútiť Konzervatívnu stranu robiť veci, ktoré väčšina jej základne nechce.

Kanadská tlač zatiaľ mesiac hrdosti podporuje, aj keď sa občas nájde stĺpček, v ktorom sa tvrdí, že “oslavy hrdosti” zašli “príliš ďaleko.”Jonathon poznamenáva, že Kanadská vysielacia spoločnosť (CBC) už začala pokrývať mesiac hrdosti, pričom pokrytie sa zvyčajne zvyšuje v júni a júli, a že kurzy LGBT sú základom kanadských škôl, vrátane katolíckych.

V roku 2016 Článok CBC, v ktorom sa tvrdí, že vystavenie detí nahým dospelým poslúži ako prostriedok na začatie “diskusie,” Jonathon hovorí: “Len aby bolo jasné, že’ide o vládou financované médium, ktoré propaguje, aby deti videli genitálie dospelých mužov ako ‘skvelú príležitosť na zaujímavú diskusiu.’”

ČÍTAJTE: Jordan Peterson vyzýva na ‘Pride’ mesiac ako na ‘oslavu príležitostného hedonistického sebestredného sexu’

Pri úvahách o tom, ako sa Kanada dostala do takéhoto stavu, Jonathon poznamenáva, že ako elity “vnútili” Kanade názor progresivizmu a tolerancie a väčšina ľudí sa neodváži veľa povedať, vrátane konzervatívnych politikov. V skutočnosti niektorí z tých najvýraznejších, ako napríklad Pierre Poilievre a Doug Ford, sami oslavujú “hrdosť”. Samotnú tému “hrdosti”, tvrdí Jonathon, bude čoraz ťažšie ignorovať, pretože ju nebudú ignorovať tí, ktorí sa ju snažia ignorovať.

Vzhľadom na túto realitu Jonathon zastáva názor, že pre tých, ktorí nesúhlasia s mesiacom hrdosti a jeho praktizovaním, je často premárnenou príležitosťou “nájsť spoločnú reč” s priemernými Kanaďanmi, aby sa postavili proti “extrémizmu” presadzovanému progresívcami.

“Jediným dôvodom, prečo je otázka ideológie LGBT a osláv mesiaca hrdosti taká účinná ako téma, ktorou sa liberáli a [Nová demokratická strana (NDP)] zakliesňujú, je to, že konzervatívci odmietajú v tejto otázke skutočne zaujať zdravý postoj, ktorý by im umožnil prejsť do ofenzívy,” tvrdí. Hoci sa jedna z Poilievreových najbližších spojenkýň v parlamente, Melissa Lantsmanová, nedávno zúčastnila na slávnostnom vztýčení vlajky “pride” na parlamentnom kopci, Jonathon tvrdí, že to hnutiu LGBT nebude stačiť.

Kanadské konzervatívne strany, tvrdí Jonathon, sa zmietajú medzi pokľaknutím pred ideológiou LGBT a vyhnutím sa rozhnevaniu svojej základne, ktorá je “nespokojná s mnohými aspektmi ideológie LGBT.” To, pokračuje, nebude slúžiť ako dobrý “politický kalkul,” pretože hnutie LGBT od nich bude žiadať, aby boli úplne naklonení ich ideológii. Ako príklad Jonathon uvádza, že “pride” organizácie v Alberte zakázali politikom provinčnej Konzervatívnej strany účasť na všetkých svojich podujatiach po tom, čo premiérka Danielle Smithová zakázala blokátory puberty pre deti a ďalšie aspekty rodovej ideológie.

Jonathon označuje za “smiešnu” stratégiu, v rámci ktorej by sa viacerí konzervatívci zúčastňovali na “podujatiach hrdosti” alebo vyjadrovali podporu “hrdosti”, zatiaľ čo samotná strana sa pokúša dvoriť imigrantom, ktorí sú proti nej, a snaží sa udržať si spokojnosť postkresťanských bielych Kanaďanov. Poznamenáva, že Poilievre sa nakoniec bude musieť rozhodnúť, či bude pochodovať v “pride” sprievode alebo nie. Podľa neho by mal Poilievre odmietnuť a potom vysvetliť, že nemá záujem zúčastňovať sa na podujatiach, kde sú deti vystavené nahým alebo sotva zahaleným dospelým. Poilievre by to síce mal urobiť, ale namiesto toho sa pokúša skrývať a liberáli na neho za to útočia, čo je v priamom rozpore s tým, čo Liberálna strana kedysi presadzovala.

Pri zvažovaní tohto bodu sa Jonathon pozerá na Justina Trudeaua’otca Pierra, ktorý ako premiér legalizoval potraty a homosexualitu v jednom súhrnnom zákone. Zatiaľ čo starší Trudeau obhajoval svoje rozhodnutie legalizovať homosexualitu tvrdením, že štát nemá čo robiť v spálni, čo by podľa Jonathona zastávala väčšina dnešných konzervatívcov, mladšiemu Trudeauovi nikdy nepovedal, že žiada ľudí, aby nielen vstupovali do spální, ale aj pozorovali, čo sa tam odohráva.

“Za celý život nechápem, prečo konzervatívni politici nedokážu“vystúpiť a povedať to, čo je zdravý postoj, ktorý zastáva väčšina Kanaďanov, dokonca aj tí, ktorí nemajú“námietky voči redefinícii manželstva, a dokonca aj tí, ktorí nemajú“námietky voči mnohým aspektom LGBT ideológie,” hovorí Jonathon a poznamenáva, že prieskumy verejnej mienky ukazujú, že väčšina bielych Kanaďanov je v otázkach LGBT libertariánska a väčšina prisťahovalcov je proti nim.

Jonathon tiež chce, aby sa konzervatívci zamerali na sexualizáciu detí. Pri pohľade na nedávne odstúpenie britského konzervatívca Damona Scraseho po tom, čo ho bývalý liberálny poslanec zákonodarného zhromaždenia (MLA) X podrobil očierňovacej kampani, sa Scrase ospravedlnil za svoje staré sociálne konzervatívne tweety. Jonathon poznamenáva, že keď tak Scrase urobil, potvrdil, že názory jeho ohovárača’sú v Kanade normálne, hoci’nie sú.

“Chcem upozorniť na začiatku júna, ktorý nie je mesiacom hrdosti, ale bol kolonizovaný ako mesiac hrdosti, že nie je normálnym kanadským postojom podporovať tento odpad,” tvrdí.

“Nie je, a jediný dôvod, prečo sa v súčasnosti považuje za normatívny politický postoj …, je ten, že konzervatívni politici nedokážu poukázať na očividné, a to, že nikto”nenosí žiadne šaty. Už to nie je len cisár. Je to’o tom, že na ulici malé deti vidieť takéto veci je zlé, a že ľudia, ktorí odmietajú povedať, že deti sú vystavené nahote dospelých a keď to štátny vysielateľ nazýva ‘príležitosťou’… To je odpad, ktorý by mal byť úplne odmietnutý.”

The Van Maren Showje vysielaná na mnohých platformách vrátane SpotifySoundCloudYouTubeiTunes, a Google Play.

Plný zoznam epizód a možnosť prihlásiť sa na odber rôznych kanálov nájdete na našej webovej stránke Acast tu.