Screen-Shot-2024-01-05-at-14.13.22-810x500.png

Farnosť v Kentucky odkazuje homosexuálnym "párom", aby kontaktovali kňaza a požiadali ho o "požehnanie

17
Kultúra smrti
  • Homosexuálne aktivity sú odsúdené ako smrteľne hriešne a neusporiadané.
  • Pro-LGBT farnosť v Lexingtone ponúka homosexuálnym “párom” požehnanie od farára.
  • Vatikánske heterodoxné vyhlásenie Fiducia Supplicans schválilo homosexuálne “požehnania”.
  • Reakcie na heterodoxné dokumenty vyvolali odsúdenie od významných katolíckych autorít.

Pro-LGBT farnosť v Lexingtone odkazuje homosexuálnym “párom”, aby sa obrátili na farára, ak chcú dostať “požehnanie.

Na webovej stránke sa nachádza aj veľmi rúhavá takzvaná “Modlitba k našej Matke hrdosti” sprevádzaná plagátom, na ktorom je zobrazená Matka Božia zahalená do dúhového plášťa, ktorá drží dieťa, pravdepodobne zobrazenie Ježiša Krista.

Katolícka cirkev neomylne odsudzuje všetky homosexuálne aktivity ako smrteľne hriešne a “vnútorne neusporiadané,” ako aj hriech, ktorý “volá do neba po pomste,” a odsudzuje homosexuálne sklony ako “objektívne neusporiadané.”

Ako LifeSiteNews už skôr informovala, diecéza Lexington, na čele ktorej stojí pro-LGBT biskup John Stowe, opakovane označila ženu, ktorá sa nazýva mužom a žije ako “diecézny pustovník”, za muža menom “brat Christian Matson.”

Čítajte: US biskup sa pripojil k homosexuálnemu ‘obradu požehnania’ s obvinenými sexuálnymi násilníkmi

Páter Richard Watson, farár historického kostola sv. Krátko po zverejnení vatikánskeho’heterodoxného vyhlásenia Fiducia Supplicans o homosexuálnych “požehnaniach”, Watson usporiadal a zverejnil “požehnanie” dvoch žien, ktoré boli 22 rokov civilne “zosobášené”, pričom mali na sebe LGBT dúhovú štólu. V roku 2022 Watson hostil vo svojej farnosti “bohoslužbu zmierenia a ospravedlnenia LGBTQ+ komunite”.

A report od CatholicVote poukazuje na to, že plánované homosexuálne “požehnania” technicky porušujú pokyny v Fiducia Supplicans, kde sa uvádza, že takéto “požehnania” by mali byť “spontánne.” Ako však poznamenal katolícky novinár Michael Matt poznamenal počas prvého “požehnania” osôb rovnakého pohlavia, ktoré sa konalo vo farnosti v Lexingtone začiatkom roka, “toto je optika, o ktorej museli vedieť, že sa bude šíriť po internete hneď, ako zaschne atrament na pápežovom podpise. Vonku a hrdo vo svätyni.”

Katolícky filozof Edward Feser vyslovil podobnú myšlienku a naznačil, že tieto “zneužitia” mohli byť skutočným zamýšľaným posolstvom Fiducia Supplicans. “Aké bolo skutočné zamýšľané posolstvo Fiducia Supplicans?" ” pýtal sa Feser. “Čo sa v skutočnosti odohráva v mysliach tých, ktorí ju obhajujú?"” 

“Jedným zo spôsobov, ako to pomôcť zistiť, bude porovnať reakcie na kritiku Deklarácie s reakciami na zneužívanie Deklarácie, ako napríklad toto.” 

Čítajte: Kardinál Sarah: Africkí biskupi ‘odmietnutím homosexuálneho ‘požehnania’

V decembri 2023 pápež František schválil heterodoxný dokument Fiducia Supplicans, ktorého autorom je Kardinál Victor Fernández, vedúci Dikastéria pre náuku viery. Pretože schvaľuje “požehnanie” homosexuálnych “párov,” vyvolalo odsúdenie od biskupov z celého sveta, vrátane kardinála Gerharda Mülera, kardinála Roberta Saraha a väčšiny afrických biskupov.

Ako uviedol kardinál Müller, bývalý prefekt Kongregácie pre náuku viery, poznamenal, “požehnanie” homosexuálneho “páru” nevyhnutne schvaľuje ich vzťah, čo je v rozpore s katolíckym učením. “Ak totiž niekto požehnáva pár qua, teda ako pár spojený iným sexuálnym vzťahom ako manželstvom, potom schvaľuje tento zväzok, pretože práve zväzok z nich robí takýto pár,” napísal.

Podobné vyjadrenia urobili aj ďalší významní preláti, teológovia a kanonici, napríklad Cardinal Joseph Zen a Father Gerald Murray.

Čítajte: Transgenderizmus je hriechom proti najmenej štyrom z desiatich prikázaní: Františkánsky kňaz