censored-e1713967107807-810x500.jpg

Alternatívne mediálne skupiny žalujú vládu USA a veľké technologické spoločnosti pre údajnú cenzúru

18
Neutral
  • Kanadskí zákonodarcovia by mali zastaviť ďalšie zákony o online cenzúre.
  • Časopis Reclaim The Net ponúka alternatívu pre unavených z cenzúry.
  • Spoločnosti Webseed a Brighteon Media žalujú za cenzúru a ohrozenie slobôd.
  • Žaloba tvrdí, že vláda a technologické spoločnosti organizujú cenzúru alternatívnych názorov.

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre online

Ak ste unavení z cenzúry a dystopických hrozieb voči občianskym slobodám, prihláste sa na odber časopisu Reclaim The Net.

V novej žalobe spoločnosti Webseed a Brighteon Media obvinili viaceré americké spoločnosti z cenzúry a ohrozenia občianskych slobôd. vládnych agentúr a významných technologických spoločností z organizovania rozsiahlej cenzúrnej operácie zameranej na potlačenie odlišných názorov, najmä pokiaľ ide o COVID-19.

Žalobcovia, spoločnosti Webseed a Brighteon Media, spravujú webové stránky ako NaturalNews.com a Brighteon.com, ktoré sa dostali do centra kontroverzie pre svoje alternatívne informácie o zdraví a kritiku vládnej politiky.

Kopiu žaloby nájdete ZDE.

PREČÍTAJTE SI: Kalifornský návrh zákona by nútil učiteľov skrývať pred rodičmi zámenu pohlavia detí’

Medzi žalovanými sú ministerstvo zahraničných vecí, Global Engagement Center (GEC), ministerstvo obrany (DOD), ministerstvo vnútornej bezpečnosti (DHS) a technologickí giganti ako Meta Platforms (predtým Facebook), Google a X. Okrem toho organizácie ako NewsGuard TechnologiesInštitút pre strategický dialóg (ISD)Global Disinformation Index (GDI) sú zapletené do svojich úloh pri vytváraní a používaní nástrojov na označovanie a potláčanie toho, čo považujú za dezinformácie.

Obvinenia z cenzúry a protisúťažných praktík

V žalobe sa tvrdí, že tieto vládne subjekty a technologické spoločnosti sa spolčili s cieľom vyvinúť a podporovať cenzúrne nástroje na potlačenie prejavov spoločností Webseed a Brighteon Media a ďalších. “Vláda bola hlavným zdrojom dezinformácií počas pandémie a vláda cenzurovala disidentov a kritikov, aby túto skutočnosť zakryla,” uvádza profesor Stanfordskej univerzity Jay Bhattacharya na podporu tvrdení žalobcov’.

Žalobcovia tvrdia, že snahy vlády’ boli súčasťou širšej stratégie na umlčanie hlasov, ktoré sa nezhodovali s oficiálnymi naratívmi o COVID-19 a iných otázkach. Tvrdia, že tieto kroky boli vedené “protisúťažným nepriateľstvom” zameraným na odstránenie alternatívnych názorov z digitálneho verejného priestoru.

Podľa žaloby žalobcovia utrpeli značnú hospodársku škodu, pričom odhadujú straty vo výške 25 až 50 miliónov USD v dôsledku zníženej viditeľnosti a príjmov z reklamy na ich platformách. Tvrdia tiež, že im vznikla značná škoda na povesti v dôsledku označenia za šíriteľov dezinformácií.

Sťažnosť podrobne opisuje, ako GEC a ďalšie agentúry údajne financovali a podporovali nástroje vyvinuté spoločnosťami NewsGuard, ISD a GDI na vytváranie čiernych zoznamov a demonetizáciu webových stránok, ako je NaturalNews.com. Tieto nástroje, ktoré zahŕňajú čierne listiny a takzvané “nutričné štítky”, potom využívali technologické spoločnosti na cenzurovanie obsahu na svojich platformách. Žalobcovia tvrdia, že táto spolupráca medzi vládnymi agentúrami a súkromnými technologickými spoločnosťami predstavuje protiústavné potláčanie slobody prejavu.

Širší model cenzúry

Žaloba sa odvoláva na iné vysokoprofilové prípady, ako napríklad Missouri v. Biden, aby ilustrovala model nadmerného zasahovania vlády do digitálneho informačného priestoru. Zdôrazňuje, ako sa tieto snahy rozšírili okrem zahraničných dezinformácií aj na domáce hlasy, ktoré spochybňujú prevládajúce vládne naratívy.

Webseed a Brighteon Media požadujú peňažné odškodnenie aj súdny príkaz, aby zabránili ďalšej cenzúre. Tvrdia, že vláda svojím konaním porušuje prvý dodatok a žiadajú ukončenie používania týchto cenzúrnych nástrojov.

Pokračovanie prípadu sľubuje, že vrhne svetlo na zložitú súhru medzi vládnymi agentúrami, technologickými spoločnosťami a nástrojmi používanými na kontrolu toku informácií v digitálnom veku. Výsledok by mohol mať významné dôsledky pre budúcnosť slobody prejavu a regulácie online obsahu.

ČÍTAJTE: Marjorie Taylor Greene griluje Fauciho na pojednávaní COVID: ‘Patríte do väzenia!"’

Prevzaté so súhlasom Reclaim The Net.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre online