contraception-day-810x500.jpg

Republikáni zablokovali návrh zákona o antikoncepcii predložený demokratmi v Senáte USA

14
Kultúra smrti
  • Návrh zákona o antikoncepcii neprešiel Senátom kvôli ľavicovej agende demokratov.
  • Republikáni blokovali návrh, ktorý by zakotvil ochranu sexuálnej sterilizácie a antikoncepcie.
  • Návrh zákona by obmedzoval prístup k antikoncepcii a legalizoval chemický potratový liek.
  • Katolícka cirkev učí, že antikoncepcia je hriech a prispieva k kultúre smrti.

Návrh zákona o antikoncepcii dnes neprešiel americkým Senátom, keďže demokrati sa pokúsili presadiť krajne ľavicovú agendu takzvaných “reprodukčných práv”, ktorá sa snaží do zákona zakotviť ďalekosiahlu ochranu sexuálnej sterilizácie, ktorá by podľa varovaní konzervatívcov zahŕňala aj “mrzačenie transrodových osôb” a blokátory puberty.

Návrh zákona nezískal potrebných 60 hlasov na prekonanie republikánskej obštrukcie, keď zaň hlasovalo 51-39 poslancov. Dve republikánske senátorky, Lisa Murkowski z Aljašky a Susan Collins z Maine, sa pridali k demokratom a hlasovali za návrh zákona. Na konci hlasovania, keď už bolo jasné, že návrh neprešiel, zmenil líder demokratickej väčšiny v Senáte Chuck Schumer z New Yorku svoje pôvodné hlasovanie a postavil sa proti návrhu zákona, čím si ponechal právo na jeho opätovné prerokovanie.

Podľa Courthouse News Service by návrh zákona stanovil, že “federálna vláda alebo štáty nesmú obmedzovať prístup k antikoncepcii.”Antikoncepcia je však široko definovaná a zahŕňa všetky formy sterilizácie.

Oživený návrh zákona, ktorý v roku 2022 neprešiel Kongresom, predstavuje len jedno z opatrení v snahe demokratov presadiť ľavicovú agendu tzv. reprodukčných práv” v období pred voľbami v roku 2024. Prezident Joe Biden a Demokratická strana urobili z potratov, LGBT ideológie a súvisiacich “otázok reprodukčných práv” ústrednú tému kampane, pričom Biden prisľúbil, že ak mu Kongres pošle návrh zákona zabezpečujúci federálne “právo” zabíjať nenarodené deti, urobí z Roeovej “zákon krajiny”.

RELATED: Bidenov zákon o spravodlivosti pre tehotné pracovníčky sa pokúša prinútiť všetkých zamestnávateľov, aby hradili potraty

Prezident American Principles Project (APP) Terry Schilling začiatkom týždňa odsúdil to, čo nazval “trójskym koňom” obsiahnutým v návrhu zákona. V príspevku na X (predtým Twitter) Schilling v pondelok uviedol, že “demokrati to nazývajú ‘zákon o práve na antikoncepciu’, ale definujú ‘antikoncepciu’ tak, aby zahŕňala všetky sterilizačné postupy. To je TROJANSKÝ KONÍK, ktorý zrejme zahŕňa aj postupy na zmenu pohlavia.”

Varujúc pred ďalekosiahlym znením návrhu zákona, Schilling ďalej poznamenal: “Návrh zákona tiež výslovne definuje ‘antikoncepciu’ tak, aby zahŕňala všetky sterilizačné lieky, pomôcky a biologické produkty ‘či už sú výslovne určené na prevenciu tehotenstva alebo na iné zdravotné potreby … ’ a ustanovuje ‘jasné a komplexné právo’ na prístup k týmto ‘antikoncepčným prostriedkom.’Tu’to začína byť šialené. Návrh zákona vlastne ŽIADA sudcov, aby tento jazyk ‘interpretovali liberálne’ –, čo znamená, že v okamihu, keď nejaký Bidenov aktivistický sudca dostane príležitosť ‘interpretovať’ tento zákon, nájde v ňom ’výslovné právo na zmenu pohlavia.”

V komentároch pre CatholicVote Schilling odsúdil “kult smrti”, ktorého popredným zástancom sa stala Demokratická strana. “Demokrati sa pekelne snažia prinútiť daňových poplatníkov, aby financovali všetky druhy ‘reprodukčnej starostlivosti,’” povedal. “A v skutočnosti tým myslia potraty, sterilizáciu, antikoncepciu – všetko, proti čomu sa Katolícka cirkev stavia. My stojíme na strane života a Demokratická strana sa stala kultom smrti."”

Senátor Josh Hawley upozornil, že návrh zákona by legalizoval chemický potratový liek mifepristone, a to aj v štátoch, kde je v súčasnosti nelegálny.

“Vďaka nemu by bol potratový liek mifepristone — nie antikoncepcia, ale mifepristone— dostupný vo všetkých 50 štátoch bez ohľadu na to, aký je zákon štátu, a to by prevážilo nad zákonom môjho štátu hromada štátov zákony. To by to zobralo z rúk voličov,” Hawley uviedol. “To’je otázka potratov. To’nie je otázka antikoncepcie.”

V reakcii na hlasovanie Senátu o “zákone o práve na antikoncepciu” Dr. Brian Clowes, riaditeľ pre vzdelávanie a výskum v Human Life International, najväčšieho pro-life a pro-rodinného katolíckeho apoštolátu na svete, vydal nasledujúce vyhlásenie:

Neexistuje ‘právo na hriech’ pre veriaceho človeka. ‘Hriech je zlyhanie v skutočnej láske k Bohu a blížnemu’ [Katechizmus, č. 1849]. Hriech uráža Boha. To je dostatočný dôvod, aby sa mu všetci ľudia, ktorí milujú Boha, vyhýbali.

Väčšina náboženstiev však učí, že antikoncepcia nie je hriechom pre ich vlastných členov. Katolícka cirkev naopak definovala antikoncepciu ako hriech pre svojich členov. Táto zásada je vyslovená v mnohých dokumentoch, vrátane predovšetkým pápežských encyklík Casti connubii [1930] a Humanae vitae [1968]. Tieto dokumenty obsahujú učenie riadneho magistéria, ktoré si vyžaduje súhlas božskej a katolíckej viery.

Páter Shenan Boquet, prezident organizácie Human Life International, uviedol:

Kontracepcia prispieva ku kultúre smrti tým, že vytvára prostredie, v ktorom sa deti považujú za nežiaduce bremeno, prekážku pri dosahovaní osobných cieľov, alebo ešte horšie, za nepriateľa, ktorému sa treba za každú cenu vyhnúť. Tento negatívny postoj k novému životu, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou “antikoncepčnej mentality, ” a je dôvodom, prečo sa toľko počatých detí považuje za “nehodu, ” “neplánované, ” alebo “nechcené.”Protiliekom na antikoncepciu a jej mentalitu je spoločenská podpora “pravých ľudských hodnôt” (Humane vitae, č. 23), ktoré rešpektujú ľudskú dôstojnosť. Môže pomôcť manželom žiť ich povolanie a ukázať, že plodnosť nie je choroba; je to dar.

Antikoncepčný akt je vždy vnútorne zlý, pretože je vedomým porušením Božieho’plánu pre ľudský rod. To sa často označuje ako “prirodzený zákon”, ktorý tvrdí, že účelom sexu je plodenie. Rozkoš zo sexuálneho styku (manželská láska) zdieľaná medzi mužom a ženou má posilniť puto jednoty, úcty a lásky medzi manželmi. Práve v rámci tohto puta sa plodia deti, ktoré vznikajú z aktu lásky medzi manželom a manželkou v spolupráci s Bohom.

RELATED

Pro-life group slams Trudeau for promoting his new free ‘contraception’ plan

Kanadský minister práce tvrdí, že ženy potrebujú antikoncepciu, prístup k potratom pre ‘úspech’

Svet čelí do roku 2075 veľkej populačnej kríze, ak bude pôrodnosť naďalej klesať