Mark-Holland-810x500.png

Kanadský minister zdravotníctva naznačil, že letné výlety spôsobia "spálenie planéty

25
Neutral
  • Minister zdravotníctva tvrdí, že jeho vyjadrenia boli vytrhnuté z kontextu.
  • Konzervatívci žiadali letnú pauzu v platení uhlíkovej dane z pohonných hmôt.
  • Kanaďania chcú jednoducho užívať letnú dovolenku bez obáv o klimatické zmeny.
  • Trudeauova uhlíková daň spôsobuje vysoké náklady na pohonné hmoty a infláciu.

Kanadský minister zdravotníctva Mark Holland tvrdí, že jeho nedávne vyjadrenia v Dolnej snemovni o cestách autom, ktoré Konzervatívna strana označila za "šialené", boli vytrhnuté z kontextu.

Poslanec Holland sa minulý štvrtok rozhodol zosmiešniť poslancov Konzervatívnej strany, ktorí žiadali letnú pauzu v platení uhlíkovej a federálnej dane z pohonných hmôt, ktorá predstavuje 35 centov za liter.

Konzervatívna poslankyňa Rachael Thomasová poznamenala, že mnohí Kanaďania “sa jednoducho tešia na malú letnú dovolenku, na výlet. Možno je to’normálne čas, keď môžu ísť táboriť do hôr alebo ísť do národného parku či navštíviť blízkych.”

Odpoveďou Hollandová pokračovala v nezmyselnej nezmyselnej tiráde, keď povedala “Dobrá správa, deti! Môžete si vziať letnú dovolenku plnú zábavy, počas ktorej budete’zavreté v aute 10 dní po sebe nonstop bez prestávky na záchod, a konzervatívci majú pre vás plán, ako si túto letnú zábavu užiť.”

“A cena? Vzdajte sa budúcnosti planéty. Ne’starajte sa o klimatické zmeny! Ne’starajte sa o prijatie opatrení v prospech planéty! Užívajte si svojich 10 hodín v aute a nechajte planétu zhorieť."”

V dôsledku Hollandovej reči jeden konzervatívny poslanec v snemovni zakričal: “Vezmite si záchrannú vestu! Titanic sa potápa!”povedal v narážke na Liberálnu stranu pod vedením premiéra Justina Trudeaua a jej potápanie v prieskumoch.

Thomas, ktorého Hollandove’slová nezaskočili, označil liberálov a Trudeaua za “mimo dosahu” na realitu, že náklady kanadských rodín za posledných osem rokov prudko vzrástli.

“Zatiaľ čo tento premiér, ktorý je mimo dosahu, si môže dovoliť dovolenku na nejakých luxusných ostrovoch za 230 000 dolárov, ktorú financujú daňoví poplatníci, pre väčšinu Kanaďanov to nie je možnosť,” povedala.

“Väčšina Kanaďanov jednoducho chce mať možnosť sadnúť do auta a prejsť pár kilometrov, aby si užili deň v národnom parku alebo v horách. Ale to’je pre mnohých z nich dokonca nedostupné.”

Líder konzervatívcov Pierre Poilievre povedal o Hollandovej’výbuchu: “Toto. Man. Is. Wacko.”

Ak ide o Thomasovú, poznamenala, že zníženie palivovej/uhlíkovej dane na leto by “urobilo život Kanaďanov dostupným a umožnilo im užiť si leto.”

“Bude premiér hlasovať s nami, aby si Kanaďania mohli dovoliť obyčajný výlet, alebo ich bude nútiť zostať doma, zatiaľ čo on si bude užívať svoju luxusnú dovolenku?"” spýtala sa.

V pondelok Holland pri rozhovore s novinármi tvrdil, že jeho štvrtkový výrok bol vytrhnutý z kontextu.

Ako informoval portál LifeSiteNews, Trudeau’ova uhlíková daň stojí Kanaďanov stovky dolárov ročne, keďže vládne zľavy nestačia na kompenzáciu vysokých nákladov na pohonné hmoty.

Konzervatívci upozornili, že napriek varovaniam, aby tak nerobil, Trudeau do svojho rozpočtu na rok 2024 pridal 61 miliárd dolárov navyše.

Konzervatívna strana si všimla daň z uhlíka, ktorá sa v apríli zvýšila o 23 %, a poukázala na to, že Kanaďania “zúfalo potrebujú úľavy, ale Justin Trudeau ich už nepočúva.”

Pod vedením Trudeaua v dôsledku nadmernej tlače peňazí COVID inflácia prudko vzrástla.

Zápis z 5. septembra 2023 štatistického úradu Kanady ukazuje, že ceny potravín rastú rýchlejšie ako celková inflácia, a to tempom 10 až 18 percent ročne.