MicrosoftTeams-image-2-1-810x500.jpg

Kresťanské pestúnske páry žalujú Vermont za zrušenie licencií, pretože sú proti ideológii LGBT

19
Kultúra života
  • Manželia Wuotiovci a Ganttovci začali s pestúnskou starostlivosťou v roku 2014 a 2016.
  • Štátne pravidlá vyžadujú od pestúnskych rodín podporovať názory o sexuálnej orientácii.
  • Žaloba obviňuje DCF z presadzovania ideologického postoja na úkor detí.
  • Dôkazy ukazujú, že deti potrebujú domácnosti s matkou aj otcom a potvrdzovanie zmeny pohlavia škodí.

The Daily Signal na základe rozhovorov s oboma rodinami, ako aj samotnej žaloby uvádza, že Brian a Kaitlyn Wuotiovci a Michael a Rebecca Ganttovci začali s pestúnskou starostlivosťou v roku 2014, resp. 2016, pričom Wuotiovci si adoptovali dvoch bratov a Ganttovci prijali tri deti. Brian Wuoti a Michael Gantt sú tiež kresťanskí pastori.

Pri snahe o obnovenie licencie v roku 2022 boli manželia Wuotisovci spočiatku privítaní pracovníčkou, ktorá povedala, že “pravdepodobne by nemohla ručne vybrať úžasnejšiu pestúnsku rodinu”, ale zmienka o ich kresťanskej viere a “že nemôžu povedať alebo urobiť nič, čo by bolo v rozpore s názormi viery na ľudskú sexualitu”, spôsobila, že im bola licencia odobratá, uvádza sa v žalobe.

Manželia Ganttovci boli medzitým požiadaní, aby sa ujali dieťaťa, ktoré sa malo narodiť drogovo závislému bezdomovcovi, ale pred vyriešením núdzového umiestnenia dostali oznámenie, že pestúni musia dodržiavať štátne’predstavy o rodovej ideológii “aj keď pestúni majú odlišné osobné názory alebo presvedčenie.” V odpovedi, že budú “bezpodmienečne milovať a podporovať všetky deti, ktoré k nim budú umiestnené, ale nevzdajú sa svojho náboženského presvedčenia, že ľudia by si mali vážiť svoje telá, ktoré im dal Boh, ” sa Ganttovci stretli so zamietnutím núdzového umiestnenia a odobratím licencie.

Podľa štátnych licenčných pravidiel “všetkým pestúnom sa zakazuje angažovať sa v akejkoľvek forme” takzvanej “diskriminácie” voči pestúnom na základe “sexuálnej orientácie” a “rodovej identity.” Musia konkrétne “podporovať deti v nosení” akéhokoľvek oblečenia potvrdzujúceho domnelú rasovú, kultúrnu, kmeňovú alebo náboženskú identitu alebo “rodovú identitu.”

Žaloba, podaná v USA. District Court for the District of Vermont, Windham Division, obviňuje DCF z presadzovania “ideologického postoja na úkor detí,” napriek tomu, že štátni úradníci” sami priznávajú “zúfalú potrebu núdzových náhradných domovov.”V máji minulého roka sa odhadovalo, že Vermont má v štátnej starostlivosti 1 060 detí, ale len 900 licencovaných pestúnskych rodín.

“Vyžaduje od rodičov, aby hovorili kontroverzné názory štátu”a zároveň obmedzuje možnosť rodičov”zdvorilo zdieľať svoje zdravé presvedčenie s akýmkoľvek dieťaťom v akomkoľvek kontexte ”kategoricky úplne vylučuje neobľúbené názory z okruhu náhradných rodičov,” tvrdí žaloba. Vermontské predpisy sa tiež zameriavajú na konkrétne náboženské názory, s ktorými sa zaobchádza nerovnako, a to prostredníctvom systému individuálneho posudzovania, ktorý je preplnený výnimkami.”

“Boli sme prekvapení, pretože sa zvyčajne vždy snažia čo najlepšie priradiť deti k rodinám, a tak sme predpokladali, že možno povedia, ‘Ok, možno do tejto rodiny neumiestnime dieťa s LGBT[-identifikáciou],’”Brian Wuoti povedal pre Signal.

“Ponúkli nám, aby sme sa dali prevychovať, a dali nám na výber, že nám buď zrušia pestúnsku licenciu, alebo si môžeme vziať nejaké vzdelávacie materiály a môžu nám dať až rok na zmenu viery,” povedal Michael Gantt. “A ja som povedal: ‘Nie, my v najbližšom roku nezmeníme svoju vieru; absolútne nie.’”

A podstatné množstvo spoločenskovednej literatúry potvrdzuje pravdu, že deťom správne slúžia domácnosti s matkou aj otcom, pretože každé pohlavie má tendenciu prinášať do výchovy jedinečné silné stránky a dôraz, ktoré sa navzájom dopĺňajú; a poskytuje deťom pozitívny vzor vlastného pohlavia, ako aj pomáha im pochopiť a nadviazať vzťah s opačným pohlavím. Naopak, homosexuálnemu mužskému “páru” by z definície chýbala matka a lesby by neboli schopné poskytnúť otca.

Podobne, a významné množstvo dôkazov konštatuje, že “potvrdzovanie” zámeny pohlaví nesie so sebou vážne škody, najmä ak sa robí s vnímavými deťmi, ktoré nemajú dostatočný mentálny vývoj, emocionálnu zrelosť a životné skúsenosti, aby zvážili dlhodobé dôsledky rozhodnutí, ktoré sa im vnucujú. Štúdie zistili, že viac ako 80 % detí trpiacich rodovou dysfóriou z nej do konca dospievania samo vyrastie, zatiaľ čo posilňovanie dysfórie ju nerieši a dokonca zhoršuje duševné rozpory tým, že udržiava bludy a zanedbáva skutočné základné príčiny.

V štátoch ako Vermont, Washington a Arizona však úradníci prijali pravidlá, ktoré hrozia vyradením náboženských agentúr z činnosti, ak plne neprijmú pro-LGBT diktát, a to napriek nielen potenciálnej ujme na deťoch, ale aj nedostatku dostupných náhradných rodín. Na národnej úrovni Bidenova administratíva navrhla, aby adopčné a pestúnske agentúry zabezpečili, že deti, ktoré “sa identifikujú” ako LGBT, boli umiestnené do domovov, ktoré “uľahčujú dieťaťu’prístup k zdrojom, službám a aktivitám primeraným jeho veku, ktoré podporujú” koncepciu“zdravia a blahobytu aktivistov LGBT’.”