Sacred-Heart-flag-810x500.png

EXKLUZÍVNE: Tu je spoločnosť, ktorá vyvesila obrovskú vlajku Svätého srdca

36
Kultúra života
  • Spoločnosť TradFlags.com predala najväčšiu vlajku Svätého srdca v meste Walton, Kentucky.
  • Majiteľ spoločnosti Bavarian, James Brueggemann, vyznáva katolícku vieru a podporuje vládu Krista Kráľa.
  • Vlajka bola zasvätená Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu a symbolizuje nekonečnú lásku a milosrdenstvo.
  • Bavarian plánuje rozšíriť chlapčenskú školu K-12 pod ochranou Najsvätejšieho srdca Ježišovho.

Tento týždeň sa na sociálnych sieťach rozšírilo video najväčšej vlajky Svätého srdca na svete.

Spoločnosť TradFlags.com, ktorá predala 30 metrov vysokú a 50 metrov širokú vlajku spoločnosti Bavarian Waste v meste Walton v štáte Kentucky, získala zábery z tejto udalosti na dron. Populárna webová stránka Sensus Fidelium potom video nahrala na svoje konto na YouTube.

Vo štvrtok 6. júna som sa rozprával s majiteľom spoločnosti Bavarian, aby som sa dozvedel o jeho katolíckej viere a o tom, čo ho prinútilo vlajku vôbec kúpiť.

James Brueggemann má 64 rokov. Jeho rodina prevádzkuje Bavarian od roku 1901. Spočiatku sa zaoberala nákladnou dopravou, prežila veľkú hospodársku krízu a z nákladnej dopravy sa vyvinula na spoločnosť na likvidáciu odpadu.

“Jim” v súčasnosti vedie spoločnosť so 63 zamestnancami ako jej prezident. Sedem z jeho ôsmich synov pre neho pracuje na rôznych pozíciách, rovnako ako mnohí katolíci, ktorí žijú v okolí Waltonu, ktorý sa nachádza asi 25 míľ južne od Cincinnati v štáte Ohio.

“Naším hlavným poslaním v spoločnosti Bavarian, rodinnom podniku piatej generácie, je podporovať vládu Krista Kráľa v celej spoločnosti,” uvádza sa na ich webovej stránke. “Svojou oddanosťou službe Bohu a vlasti máme pri likvidácii odpadu a prevádzke skládky na srdci najlepšie záujmy našich zamestnancov, zákazníkov a našej komunity.”

Bavarian okrem iného poskytuje skládky a má zmluvy s komerčnými aj obytnými objektmi. Brueggemann vysvetlil, že chcel vztýčiť vlajku na pozemku spoločnosti, aby si pripomenul jún ako mesiac Najsvätejšieho srdca. Povedal, že plánuje vlajku každý mesiac aktualizovať ako súčasť novej tradície.

V piatok 31. mája sa na slávnosti, pri ktorej nechýbal ohňostroj a jedlo, zúčastnilo viac ako 600 katolíkov. Dohliadal na ňu páter Stephen Stanich, ktorý slúži ako prior v neďalekom Kostele Nanebovzatia Panny Márie. Kostol spravuje tradicionalistická kňazská spoločnosť svätého Pia X. Ku kaplnke je pridelených viac ako päť kňazov, ktorí v nej vyučujú a denne slúžia viacero svätých omší.

Stanich požehnal vlajku a opätovne zasvätil spoločnosť Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu. Prvýkrát sa tak stalo v roku 1990 za Jimovho’otca Bernieho. Keď navštívite webovú stránku spoločnosti Bavarian’, objaví sa vyskakovacie okno s reklamou, ktorá vysvetľuje, že “Najsvätejšie Srdce Ježišovo symbolizuje jeho nekonečnú lásku a milosrdenstvo voči ľudstvu.”

Brueggemann vysvetlil, že v posledných rokoch sa do oblasti presťahovali tisíce katolíckych rodín, čo spôsobilo bytový boom a podnietilo cirkev k spusteniu zberovej kampane za 40 miliónov dolárov na rozšírenie chlapčenskej školy K-12’. Učiteľský rád dominikánskych mníšok pridružený k SSPX prevádzkuje cez ulicu akadémiu pre všetky ženy. Minulý týždeň sa uskutočnilo prelomenie základného kameňa projektu. Kliknutím na tuto stránku sa dozviete viac.

Brueggemann je optimistický a verí, že škola splní svoj cieľ a bavorská bude naďalej slúžiť potrebám oblasti Walton pod ochranou Najsvätejšieho srdca.