Linda-Gibbons-810x500.jpeg

BREAKING: Veteránka pro-lifer Linda Gibbons prepustená z torontského väzenia

12
Kultúra života
  • Linda Gibbonsová bola zatknutá a uväznená za svedectvo o nenarodených deťoch.
  • Prepustená z väzenia po druhom zatknutí, čaká na súdne pojednávanie.
  • Zákon v Ontáriu zakazuje pro-life aktivity v okruhu 50 metrov od potratových zariadení.
  • Gibbonsová strávila vo väzení takmer 11 rokov za svoje pro-life svedectvo.

Kanadská veteránka za život Linda Gibbonsová, ktorá bola vo štvrtok zatknutá a uväznená druhýkrát v priebehu dvoch týždňov za svedectvo o nenarodených deťoch pred známou potratovou klinikou Morgentaler v Toronte, bola v piatok popoludní prepustená z väzenia.

LifeSiteNews kontaktoval Gibbonsovej’ blízky priateľ John Bulsza, ktorý potvrdil, že bola prepustená z “torontského’okrsku 53” po tom, čo tam strávila noc.

“Je vonku,” povedal Bulsza.

“Termín súdneho pojednávania je naplánovaný niekedy na druhú polovicu tohto mesiaca.”

Včera Gibbonsová bola zatknutá len dva týždne po tom, čo ju na tej istej klinike vzali do väzby za obhajobu nenarodených detí.

Bulsza pre LifeSiteNews povedal, že Gibbonsová v utorok a stredu svedčila pred “potratovou fabrikou Morgentaler”, ale torontská polícia ju nezatkla.

Predchádzajúci týždeň Gibbonsová strávila čas svedectvom pred tou istou potratovou fabrikou bez toho, aby ju zatkli.

Dva dni strávila v tichom svedectve a modlitbe, pričom držala v rukách nápis: “Prečo mama? Keď mám toľko lásky na rozdávanie.

Klinika je jednou z mnohých, ktoré založil alebo pomenoval najznámejší kanadský potratár Henry Morgentaler.

Gibbonsovú prvýkrát zatkla torontská polícia 23. mája ráno po tom, čo tri hodiny svedčila pred torontskou potratovňou.

V pondelok 27. mája bola prepustená z väzenia po tom, ako sa prostredníctvom videokonferencie dostavila na vypočutie o kaucii.

Iba štyri dni po prepustení sa Gibbonsová vrátila do potratovej továrne, aby pokračovala vo svojej pro-life službe.

Zákon o bezpečnom prístupe k potratovým službám v Ontáriu’bol uvedený do platnosti 1. februára 2018 a bol prijatý v predchádzajúcom roku vtedajšou liberálnou vládou premiérky Kathleen Wynne’ovej. Zákon zakazuje akúkoľvek pro-life aktivitu, vrátane modlitieb, poradenstva na chodníku a prejavovania “nesúhlasu”s potratmi, v okruhu 50 metrov od ôsmich potratových zariadení v Ontáriu.

Kým zákon zaviedli liberáli, dlho vládnuci progresívny konzervatívec Doug Ford zákon nikdy nespochybnil.

Gibbons bol naposledy zatknutý v septembri 2015 po tom, čo uskutočnil podobný tichý protest pred potratovou klinikou Morgentaler.

Po tom, ako strávila 141 dní vo väzení, ju ontarijský sudca v roku 2016 odsúdil za porušenie občianskeho súdneho príkazu z roku 1999, ktorý zakazuje pro-life aktivity v okruhu 500 metrov od torontského potratového zariadenia Morgentaler. Tento súdny zákaz bol neskôr nahradený ontarijským’zákonom o&nbspbezpečnom prístupe k&nbsppotratovým službám. Gibbonsovú po odsúdení prepustili z väzenia.

Celkovo Gibbonsová’za svoj pro-life aktivizmus strávila vo väzení takmer 11 rokov za svoje pokojné svedectvo o matkách a nenarodených deťoch.