Elon-Musk-X-e1709563342840-810x500.jpg

Austrália ukončila súdny spor so spoločnosťou X Elona Muska v súvislosti s videami s pobodaním v kostole v Sydney

17
Neutral
  • Odvolanie súdneho konania proti cenzúre príspevkov o násilí v kostole v Sydney.
  • Podpora slobody prejavu a boj proti globálnej cenzúre.
  • Spoločnosť X odolávala nariadeniam eSafety a federálneho súdu.
  • Elon Musk kritizoval komisárku Inman-Grantovú za cenzúru.

Ak ste unavení z cenzúry a dystopických hrozieb voči občianskym slobodám, prihláste sa na odber časopisu Reclaim The Net.

Austrálsky komisár pre elektronickú bezpečnosť upustil od súdneho konania s cieľom prinútiť platformu sociálnych médií X Elona Muska cenzurovať príspevky o pobodaní v kostole v Sydney. Komisárka Julie Inman-Grantová oznámila toto rozhodnutie po viacerých neúspechoch na súde a po uplynutí platnosti dočasného príkazu na utajenie záznamov.

Inman-Grantová zdôraznila, že rozhodnutie o zastavení konania bolo prijaté po zvážení viacerých faktorov vrátane prebiehajúcich súdnych sporov v iných veciach. Ubezpečila: “Naším jediným cieľom a zameraním pri vydávaní oznámenia o odstránení bolo zabrániť tomu, aby sa tento mimoriadne násilný záznam dostal na verejnosť, potenciálne podnecoval k ďalšiemu násiliu a spôsoboval ďalšie škody austrálskej komunite, a ja si stojím za svojimi vyšetrovateľmi a rozhodnutiami, ktoré spoločnosť eSafety prijala.”

Čítajte: Steve Bannon sa má 1. júla dostaviť do väzenia za ignorovanie predvolania zo 6. januára

Prípad bol kľúčovým momentom v úsilí Austrálie’o nastoliť svoju cenzúru nielen voči používateľom v Austrálii, ale voči používateľom na celom svete.

Oddelenie pre vládne záležitosti X’správu privítalo a uviedlo: “Tento prípad nastolil dôležité otázky o tom, ako možno využiť právne právomoci na ohrozenie globálnej cenzúry prejavu, a sme potešení, že sloboda prejavu zvíťazila.”

Pôvodne sa X bránil upozorneniu eSafety, aby odstránil videá, ktoré boli neskôr klasifikované ako teroristický čin. Napriek príkazu federálneho súdu dočasne skryť zábery sa spoločnosť X vzoprela nariadeniu a spochybnila platnosť pôvodného príkazu na odstránenie. Minulý mesiac súd poskytol spoločnosti X prvé víťazstvo proti požiadavkám vlády’na cenzúru a rozhodol o dočasnom zablokovaní.

Musk otvorene kritizoval kontroverznú komisárku Inman-Grantovú a označil ju za globálnu “komisárku pre cenzúru.”

Prevzaté so súhlasom Reclaim The Net.