Comic-pope-810x500.png

Komik Roberto Benigni na Svetovom dni detí vo Vatikáne povedal deťom, že peklo ani očistec neexistujú

62
Kultúra smrti
  • Benigni poprel existenciu pekla a očistca pred deťmi v Ríme.
  • Pápež František tiež vyjadril názor, že peklo môže byť prázdne.
  • Popieranie pekla a očistca je heréza podľa tradičného katolíka.
  • Drag vystúpenie na podujatí v Ríme vyvolalo kritiku a odsúdenie v Cirkvi.

Známy taliansky komik Roberto Benigni povedal malým deťom, ktoré sa minulý mesiac zišli v Ríme na prvom Svetovom dni detí vo Vatikáne, že v rozpore s Božím zjavením a jednoznačným katolíckym učením neexistuje peklo ani očistec.

Pri príhovore k tisícom detí na Námestí sv. Petra’na Námestí v prítomnosti pápeža Františka v nedeľu 26. mája Benigni, ktorý je azda najznámejší vďaka filmu z obdobia druhej svetovej vojny Život je krásny, ktorý napísal, režíroval a hral v ňom, zažartoval o tom, že pri posmrtnom súde ho pošlú do pekla alebo očistca za to, že klamal.

Povedal, že vždy dúfa, že sv. Peter mu dá akúsi priepustku, akoby do neba, potom pokračoval a povedal katolíckym deťom zhromaždeným pred pápežom, že sa nemajú čoho báť, pretože “nič také ako peklo, očistec neexistuje,” ale “existuje len nebo,” v rozpore s početnými svedectvami Svätého písma, predovšetkým s výslovnými slovami samotného Krista, a s neustálym a všeobecným učením Cirkvi.

Dalej tvrdil, že nebo spočíva v detstve a že deti sú už tam, čím zjavne poprel nadprirodzenú slávu blaženého videnia, o ktorej vždy učilo Písmo, Tradícia a Magistérium.

“Nemôžem“povedať lož pred Jeho Svätosťou,” povedal Benigni. “Nie, nenúťte ma, aby som pred pápežom povedal lož, pretože neskôr, keď zomriem, budem tam stáť so svätým Petrom a ten mi povie: ‘Ach, Benigni, ty si im pred pápežom povedal lož. Ó, teraz ťa musím poslať do pekla alebo do očistca: 50 rokov! Mamma mia! Aký strach!" ’”

“Ale vždy si myslím, že keď zomriem, že keď tam budem stáť pred nebeskou bránou a svätý Peter ma bude čakať, aby ma súdil, vždy budem dúfať, že mi’dá šancu a pustí ma dnu: Benigni, nenúť ma znova myslieť – choď!  Vždy v to dúfam.”

“Ale ty, neboj sa, lebo nič také ako peklo, očistec neexistuje. Existuje len nebo, to, v ktorom sa práve nachádzaš, ríša detstva, mladosti, bzučiaca snami.”

Popieranie pekla a očistca je heréza, ktorá je v priamom rozpore s Božím zjavením a stálym katolíckym učením.

V rámci svojej profesionálnej kariéry Benigni cestoval po Taliansku a predvádzal recitácie Danteho’Božskej komédie, ktorej prvé dve časti rozprávajú o mukách zatratených za každý druh smrteľného hriechu v Inferne a o utrpení duší, ktoré sa musia očistiť od všedných hriechov pred vstupom do neba v Purgatoriu.

Začiatkom tohto roka, 14. januára, v rozhovore pre taliansku televíziu pápež František povedal, že si rád myslí, že peklo je prázdne. Tento výrok odráža to, čo pápež povedal už predtým v mnohých rozhovoroch na túto tému, a to so známym ateistickým autorom Eugeniom Scalfarim v ľavicových novinách La Repubblica.

V marci 2015 sa Scalfari opýtal na ľudí, ktorí pôjdu do pekla, a pápež František údajne odpovedal, “Neexistuje žiadny trest, ale zničenie tejto duše. Všetci ostatní budú mať účasť na blaženosti života v prítomnosti Otca. Duše, ktoré sú zničené, sa na tejto hostine nezúčastnia; smrťou tela sa ich cesta končí.”

PREHLIADNITE SI: PREHLIADKA: Pápež František rád ‘myslí na prázdne peklo’

Myšlienka, že peklo môže byť prázdne, je v rozpore s Písmom, v ktorom Kristus zjavuje, že pri Poslednom súde odsúdi bezbožníkov na večný oheň, aj s katolíckou tradíciou, ktorá vždy zastávala názor, že, ako učí Kristus, “brána je široká a cesta, ktorá vedie do záhuby, široká a tých, čo ňou vchádzajú, je mnoho” (Mt 7, 13).

Deň pred Benigniho’popretím pekla deťom zhromaždeným na Námestí svätého Petra’sa vo Vatikáne konalo škandalózne, sexuálne drag-queen vystúpenie na Olympijskom štadióne v Ríme.

Dňa 25. mája vystúpil rodák zo Salerna Carmine De Rosa ako jeden z oficiálnych umelcov na inauguračnom Svetovom dni detí’. De Rosa ako umelec rýchlej zmeny alebo živá karikatúra vystupoval ako žena, ktorá mala na sebe viacero drag oblečkov. Používal aj sugestívne kartónové kostýmy.

Deti počas De Rosovho vystúpenia sedeli v kruhu okolo neho. Jeho vystúpenie sa konalo na Olympijskom štadióne v Ríme kde sa neskôr počas dňa stretol pápež František s tisíckami malých detí z celého sveta.

Biskup Joseph Strickland odsúdil drag vystúpenie na podujatí, vyzval pápeža Františka, aby sa vystúpením zaoberal, a žiadal, aby bol odstránený ten, kto je za drag vystúpenie zodpovedný. Ak, hovorí biskup, môže byť odvolaný za to, že učí pravdu, potom môže byť odvolaný aj ten, kto vystúpenie zorganizoval. František sa vyjadril, že “jasne” nepotrebuje žiadny proces ani diskusiu, aby mohol konať.

PREHLIADNITE SI: Biskup Strickland: Spolupráca so zlom znamená, že sa ‘hráme s ohňom’

“Pápež František, v tomto prípade musíte konať,” hovorí Strickland rázne. “Musíte odstrániť každého a všetkých, ktorí to dovolili, pretože je to zlo. Zlo tancuje vo Vatikáne a my nemôžeme sedieť so založenými rukami a pokojne povedať: ‘Ach, to’je veľmi zlé,’ alebo ‘Ach, to’nie je veľmi pekné.’ Je to zlo! A treba to pomenovať.”

Každý kardinál v Ríme, pokračuje biskup, musí žiadať, aby sa to okamžite zastavilo – žiadne štúdie robené neskôr, ale teraz. Keď hovoríme o kazení detí, Strickland hovorí, že je “dosť zlé” vidieť to vo verejných knižniciach, ale to, že Cirkev to nielen umožňuje, ale pravdepodobne aj podporuje, musí prestať.

“Môžu si ďalej robiť, čo chcú, ale to si vyžaduje protest, ktorý by mal byť hlasný, silný a jasný, kvôli deťom a kvôli Cirkvi,” vyhlásil.

Komentár k vystúpeniu De Rosu arcibiskup Carlo Maria Vigan&nbsp,bývalý pápežský nuncius v Spojených štátoch, potvrdil, že jeho zaradenie do medzinárodného podujatia dokazuje podporu Vatikánu ideológii LGBT.

“Teraz je jasné, že Bergoglio je jedným z hlavných aktivistov pekelnej agendy LGBTQ+,” napísal prelát, pričom upozornil na Kristovo’varovanie v evanjeliu pred vyvolávaním pohoršenia: “Niet viac slov na vyjadrenie pohoršenia a znechutenia, pri spoluvinnom a zbabelom mlčaní episkopátu. ‘Kto pohorší čo len jedného z týchto maličkých, ktorí veria vo mňa, pre toho by bolo lepšie, keby mu zavesili na krk mlynský kameň premenený na oslie koleso’a hodili ho do morských hlbín’ (Mt 18, 6).”

RELATÍVNE

Upozornenie pápeža Františka’ na názor o ‘PEKLE’