Screen-Shot-2024-06-10-at-1.54.29-PM-810x500.png

Katolícky tréner Boston Celtics necháva novinárov bez slov jednoduchou odpoveďou o kresťanskej viere

136
Kultúra života
  • Joe Mazzulla je trénerom tímu Boston Celtics v NBA.
  • Tím Celtics vedie 2:0 vo finále proti Dallas Mavericks.
  • Mazzulla je zbožný katolík a otázku o viere berie vážne.
  • Mazzulla je známy svojou vierou a nezáujmom o slávne osobnosti.

Hlavný tréner tímu Boston Celtics z Národnej basketbalovej asociácie opäť nechal novinárov bez slov po tom, čo sa jeho tím ujal vedenia 2:0 proti Dallas Mavericks v tohtoročnom finále NBA.

Tridsaťpäťročný Joe Mazzulla je na čele historického klubu Celtics od polovice minulej sezóny. Predtým pôsobil ako asistent a potom dočasne prevzal úlohu hlavného trénera. V roku 2023 bol jedným z troch finalistov prestížneho ocenenia Tréner roka. 

Mazzulla’tím v nedeľu večer v TD Garden v centre Bostonu zdolal Mavericks 105:98. Tím potrebuje už len dve víťazstvá, aby získal svoj’18. titul v NBA. 

Po víťazstve bol Mazzulla pýtalVincent Goodwill z Yahoo Sports sa, či je “hrdý” na to, že hlavní tréneri oboch tímov vo finále sú po prvý raz od roku 1975 čierni. 

Mazzulla, zbožný katolík zmiešaného pôvodu, ktorý sa narodil na Rhode Islande sicílskemu otcovi a afroamerickej matke, odpovedal epicky.  

“Zaujímalo by ma, koľko z nich bolo kresťanských trénerov,” povedal. 

Odpoveď ohromila novinársky zbor, ktorý sedel v tichosti, pričom Mazzulla neposkytol žiadnu ďalšiu otázku ani ďalšiu poznámku. 

Mazzulla sa v roku 2022 dostal na titulné strany pre svedectvo svojej viery po zápase, na ktorom sa zúčastnili anglický’princ William a princezná Kate Middletonová. 

Nadšená reportérka sa ho spýtala, či sa stretol s “kráľovskou rodinou.”  

“Ježišom, Máriou a Jozefom?"” odpovedal s vážnou tvárou. 

Reportérka sa zachichotala a potom spresnila, že hovorila o “princovi a princeznej z Walesu.” 

“Ale nie, to nie,” odvetil Mazulla, keď novinári sedeli v tichu. “Ja’poznám len jednu kráľovskú rodinu. O tej toho’veľa neviem."” 

Mazullu si Celtics najali v roku 2019 ako asistenta, pričom predchádzajúce dve sezóny trénoval v druhej divízii NCAA v meste Fairmont State. Vysokoškolský basketbal hral na univerzite v Západnej Virgínii. Je ženatý a má dve deti.