Story5_6_10_24-810x500.png

Nancy Pelosiová presadzuje kontrolu zbraní, aby uprednostnila "prežitie detí" a ignorovala potraty

21
Neutral
  • Politické prežitie nie je dôležitejšie ako prežitie detí.
  • Obhajcovia zákazu útočných zbraní menia bolesť na cieľ.
  • Pelosiová podporuje potraty, no odmieta zákaz útočných zbraní.
  • Štáty bojujú proti interrupciám, potratová lobby sa snaží obísť zákony.

Bývalá šéfka demokratov v Snemovni reprezentantov Nancy Pelosiová cez víkend vyhlásila, že "politické prežitie nikoho nie je dôležitejšie ako prežitie našich detí" - v súvislosti s kontrolou zbraní, nie potratov na požiadanie, ktoré horlivo podporuje.

“Nikto’s politickým prežitím nie je dôležitejší ako naše deti’s prežitím,” Pelosiová, bývalá predsedníčka Snemovne reprezentantov, ktorá naďalej zastupuje 11. kongresový obvod v Kalifornii, povedala 8. júna. “Ľudia, ktorí prežili, a obhajcovia, ktorí menia bolesť na cieľ, požadujú zákaz útočných zbraní. #WearOrange today and Vote Blue to defeat Republicans standing in the way of commonsense solutions to gun violence.”


Posolstvo malo pripomenúť “Wear Orange Weekend,” osvetovú kampaň organizovanú ľavicovou skupinou na kontrolu zbraní Everytown for Gun Safety. Pelosiová’však voľbou slov nechtiac upozornila na svoj a svojej strany’avizovaný odpor voči prežitiu detí’keď sa téma obráti na potraty — a na to, že im to nebráni odvolávať sa na mŕtve deti, aby vyvolali emocionálne reakcie na svoje obľúbené politické ciele.

Pres to, že sa Pelosiová’sama identifikuje ako katolíčka, je držiteľkou 100% pro-potratový hlasovací záznam, má obvinilav roku 2022 zo zrušenia Roe v. Wade ako “ohrozujúceho zdravie, slobodu a bezpečnosť žien v celej krajine,” a najnovšie prisľúbili, že demokrati uzákonia celoštátne právo na potrat, ak si udržia prezidentský úrad a získajú dostatok kresiel v Kongrese v tohtoročných novembrových’voľbách.

Bývalý predseda parlamentu, ktorý už dlho rozhorčene reagovala na akýkoľvek náznak, že jej absolutistický pro-potratový postoj predstavuje zlyhanie v súlade s jej domnelou vierou, bola zakazal v máji 2022 sanfranciský arcibiskup Salvatore Cordileone prijímať sväté prijímanie v jej miestnej diecéze. O mesiac neskôr jej to však bolo údajne umožnené v Bazilike svätého Petra’vo Vatikáne pri omši, ktorej predsedal pápež František.

Štrnásť štátov v súčasnosti zakazuje všetky alebo väčšinu interrupcií, pričom doteraz dostupné údaje ukazujú, že teraz platné zákony za život by mohli účinne zlikvidovať približne 200 000 interrupcií ročne. Potratová lobby však horúčkovito pracuje na tom, aby tieto odstrašujúce účinky zrušila regulovanou medzištátnou distribúciou potratových tabletiek, právnou ochranou a finančnou podporou medzištátnych potratových ciest, konštrukcia nových potratových zariadení v blízkosti spoločných hraníc štátov, ktoré sú za život a za potraty, vytváranie liberálnych štátov ako útočísk pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť alebo porušovať zákony pro-life susedov, a zakotvenie potratových “práv” v ústavách štátov.