Untitled-7-810x500.png

Kastrácia a umelé maternice: Elity presadzujú transhumanizmus na každoročnom festivale Hay

20
Kultúra smrti
  • Festival literatúry a umenia v Sene trval od 23. mája do 2. júna.
  • Výskumníčka Cat Bohannon tvrdí, že vykastrovaní muži žijú dlhšie.
  • Transgenderizmus a transhumanizmus sú spojené, ide o transcendenciu tela.
  • Etické otázky ohľadom umelých materníc a chirurgických zákrokov na pohlavných orgánoch.

Každoročný Festival literatúry a umenia v Sene, ktorý kedysi Bill Clinton označil za Woodstock mysle, sa tento rok konal od 23. mája do 2. júna. Takže: čo na to intelektuálne elity Západu v súmraku?"  

No, tento titulok v Guardiane to pekne vystihol: “Muži a iné cicavce žijú dlhšie, ak sú vykastrovaní, tvrdí výskumník.”  

Tým výskumníkom je Cat Bohannon, doktorka z Kolumbijskej univerzity, ktorá napísala bestseller Eva: Ako ženské telo riadilo 200 miliónov rokov ľudskej evolúcie a rozhodne a bizarne vyhlásila, že “trans ženy sú ženy” - čo núti zamyslieť sa, čo Bohannonová myslí, keď hovorí “ženské telo.”  

Počas svojej prednášky na Hay Festivale Bohannonová označila semenníky za “dva malé smrtiace nugety” a navrhla, že “orchiektómia” – chirurgické odstránenie semenníkov – by mohlo predĺžiť život mužov. Podľa výskumu, povedala, žijú vykastrovaní muži dlhšie ako ich “pravidelne balónovaní rovesníci.” O tom všetkom toho veľa nevieme, dodala, hoci “v tejto oblasti sa robí veľa dobrej vedy.” 

To, samozrejme, vedie k otázke: Čo presne je “tento priestor”? Írsky komediálny spisovateľ Graham Linehan to priklincoval brutálnou, jednoriadkovou analýzou Bohannonových’komentárov na X: “Kastrovanie detí je vlastne dobré”: 

Linehan má pravdu. Ak ste’v poslednom čase čítali pojem “orchiektómia”, tak buď v článku alebo v článku o rakovine semenníkov – alebo, čo je pravdepodobnejšie, v popise “operácie potvrdzujúcej pohlavie”, ktorú presadzujú transrodoví aktivisti. Hrôzy, ktoré pácha transrodový medicínsky priemysel na chlapcoch s rodovou dysforiou, boli opísané v nedávnom dokumentárnom filme Jennifer Lahlovej s názvom Lost Boys: Searching for Manhood 

Jeden mladý muž hovorí o svojej kastrácii, ktorú podľa jeho slov “hneď oľutoval.” Iný opísal, že sa po operácii zobudil s pocitom, akoby tam jeho genitálie stále boli – “úd ducha” – a potom mu sestry ukázali jeho semenníky v plastovom vrecku. Dvakrát denne, povedal smutne, si musí rozširovať “neovagínu” na 30 minút. Ďalší poznamenal: “Som”celoživotný pacient. Na smrť mám plné zuby nemocníc.” Týchto päť mladých mužov, ktorí predstavujú ďalšie légie, sa snaží nájsť spôsob, ako prežiť zvyšok života, pretože vedia, že zdravotné problémy ich budú sprevádzať až do smrti. 

Ale podľa výskumu, ktorý Bohannon s veľkými fanfárami a hrubým jazykom odhalil na Hay Festivale, možno budú žiť o niečo dlhšie.  

Zvyšok Bohannonovho prejavu bol rovnako znepokojujúci. Oznámila, že “jedného dňa budeme mať umelú maternicu,” a to vyvolá etické otázky – aj keď nie také etické, ako by ste dúfali. Musíme vedieť “sakramentsky veľa o ženských telách, aby sme sa pokúsili zostrojiť umelé,” povedala. 

“Buďme v tejto s**čke naozaj utopickí, OK,” povedala publiku. “Povedzme, že je to’dostupné pre každého, nie je to’len vec bohatých žien, nie je to’len vec bielych žien – nech to znamená čokoľvek o stovky rokov – stane sa potom vôbec etické žiadať od človeka s maternicou, aby otehotnel, ak sa to dá urobiť mimo tela?” 

Elitná definícia “utópie” mi znie pozoruhodne ako dystopia.  

Toto poukazuje na niečo, čo novinárka Jennifer Bilek už už niekoľko rokov hovoríže transgenderizmus a transhumanizmus sú dve strany jednej mince. Títo ideológovia neveria, že ste svoje telo. Obe tieto “trans” ideológie vychádzajú z presvedčenia, že môžeme transcendovať svoje telo; že ho môžeme upraviť tak, aby vyhovovalo našej vnútornej identite; alebo že sa nakoniec môžeme spojiť so strojmi a stať sa hybridným druhom. Ak tomu veríte, kastrácia, umelé maternice alebo 72 pohlaví by mohli dávať zmysel. Môže vám to dokonca znieť ako utópia. 

Je ľahké pozrieť sa na Hay Festival a vysmiať sa mu ako bande intelektuálov, ktorí zostúpili zo svojich veží zo slonoviny, aby prezentovali bizarné myšlienky. Ale ak nás posledných päť rokov niečo naučilo, tak to, že ich nápady nie sú na smiech.