Story5_6_11_24-810x500.png

Páter Fidelis prepustený z väzenia v DC po odpykaní si trojmesačného trestu za záchranu pro-life organizácie Red Rose

23
Kultúra života
  • Páter Fidelis Moscinski prepustený z väzenia za pro-life aktivizmus.
  • Red Rose Rescue - zástancovia života dávajú červené ruže na potratových klinikách.
  • Fidelis bránil nenarodené deti a trpel za svoje presvedčenie.
  • Páter Fidelis vyjadril vďačnosť za službu vo väzení a vyzval k modlitbe.

Františkánsky kňaz a pro-life aktivista páter Fidelis Moscinski, CFR, bol tento týždeň prepustený z väzenia vo Washingtone,

V pondelok 10. júna vyšiel brooklynský rehoľník spoza mreží po trojmesačnom treste za “porušenie” probačného príkazu účasťou na pro-life akcii v D.C. V rámci akcie Red Rose Rescue (Záchrana červených ruží) idú zástancovia života na potratovú kliniku a dávajú nastávajúcim matkám a personálu červené ruže, aby im dali najavo, že sú milované a že dar života je vzácny.

Odhalenie otca Jána Pavla II. Fidelisa’ prepustenie z väzenia, Monica Migliorino Miller, riaditeľka organizácie Občania za spoločnosť za život, napísala:

“V akom zmysle ‘porušil’ podmienku— po tom, čo bol odsúdený s podmienečným odkladom v D.C. statočne bránil nenarodené deti v ďalších 2 záchranných akciách  23. apríla 2022 v Michigane  a v júli 2022 v plánovanom rodičovstve v New Yorku. Boh vám žehnaj, otče Fidelis!"”

V komentároch pre LifeSiteNews Miller, ktorý sa spolu s otcom Fidelisom zúčastnil na viacerých záchranných akciách Červenej ruže, o jeho svedectve za mrežami povedal:

Čo iné možno povedať, ako to, že svedectvo otca Fidelisa o nenarodených deťoch je výnimočné. Ochotne pokračoval v záchrane nenarodených svojou “záchranou jedného muža” v plánovanom rodičovstve v New Yorku a záchranou Červenej ruže, ktorú s nami uskutočnil v apríli 2022 tu v Michigane, aj keď vedel, že môže byť uväznený za “porušenie” podmienečného trestu za svoju záchranu Červenej ruže vo Washingtone.  Áno, podmienka bola zrušená a namiesto toho si odsedel mesiace vo väzení. Jeho oddanosť veci života by mala inšpirovať ostatných, aby bránili tých nevinných, ktorých vedú na porážku.

Páter Fidelis, ktorý bol mnohokrát zatknutý a v minulosti si odpykal trest odňatia slobody za svoje verejné svedectvo o posvätnosti života, sa tiež podelil o svoje myšlienky týkajúce sa pro-life aktivizmu a času stráveného za mrežami.

V rozhovore pre LifeSiteNews po svojom prepustení sa páter Fidelis vyjadril, že je veľmi dôležitý pre život. Fidelis povedal, že je “vďačný” za možnosť slúžiť svojim spoluväzňom počas pobytu vo väzení a že “ako kňazovi mi bolo veľkou cťou snažiť sa prinášať svetlo a nádej Ježiša Krista na tieto miesta.”

Takisto odsúdil “zločinné a nespravodlivé” konanie vlády”pri prenasledovaní zástancov života, ktorí pracujú na záchrane nevinného života, a vyzval k väčšej modlitbe a pokániu za “obrátenie a uzdravenie” tých, ktorí obhajujú alebo podstúpili interrupciu.

Celý rozhovor nasleduje nižšie.

LSN: Máte nejaký komentár k prenasledovaniu zástancov života zo strany Ministerstva spravodlivosti’ako je zrejmé z obvinení vznesených proti vám a ďalším, ktorí sa snažia zachrániť životy nenarodených detí?

Páter Fidelis Moscinski: Keď sa štát snaží stíhať, trestať a uväzňovať tých, ktorí bránia životy nenarodených detí a ich matiek pred brutálnym násilím potratov, koná jednoznačne zločinným a nespravodlivým spôsobom. Tieto stíhania sú zneužitím súdnej moci a ťažkým hriechom v Božích očiach.

LSN: Mohli ste počas pobytu za mrežami vykonávať nejakú väzenskú službu? Ako sa k vám správali dozorcovia a ostatní väzni?

Fidelis: Som vďačný za všetky chvíle, keď som sa mohol modliť so spoluväzňami, najmä svätý ruženec, viesť biblické hodiny a príležitostne si vypočuť spoveď. Mnohé väznice a väzenia sú miestami temnoty, samoty a násilia. Bolo pre mňa ako kňaza veľkou výsadou snažiť sa na tieto miesta priniesť svetlo a nádej Ježiša Krista.

LSN: Počas pôstneho a veľkonočného obdobia ste boli za mrežami pre evanjelium života: Máte nejaké myšlienky o duchovnej zásluhe utrpenia vo väzení za nenarodené deti?

Fidelis: Pavla: “Prosím vás teda, bratia, z Božieho milosrdenstva, aby ste svoje telá prinášali ako živú, svätú, Bohu milú obetu, vašu rozumnú službu.”

LSN:

Fidelis: Náš Pán nás vyzýva k vážnejšiemu pokániu a pokániu. V jednote s Najsvätejším Srdcom Ježišovým a Nepoškvrneným Srdcom Panny Márie sa modlime za pokánie za hriech potratu a za obrátenie a uzdravenie každého, kto sa dopustil potratu alebo bol potratom postihnutý.

RELATÍVNE

Prečo je kňaz Red Rose Rescue, ktorému hrozí trest odňatia slobody, taký ochotný ísť do väzenia za nenarodené deti?

PREHLIADNITE SI: Páter Fidelis uväznený za obranu nenarodených! Osobný priateľ VYHLASUJE!

Otec Fidelis odsúdený na šesť mesiacov väzenia po tom, čo zablokoval prístup do potratového centra

ŠPECIÁLNA SPRÁVA: Pro-life aktivista otec Fidelis’ hrdinský svedok, ktorému hrozí väzenie

Pro-liferi uznaní vinnými z neoprávneného vniknutia na pozemok, kladenia odporu pri zatýkaní v posledný deň súdneho procesu v Michigane Red Rose Rescue

Pro-life právnik griluje ochranku potratového centra v tretí deň súdneho procesu v Michigane Red Rose Rescue