Story1_6_13_24-810x500.jpg

Steve Bannon povedal Tuckerovi, že sa bude modliť Duchovné cvičenia svätého Ignáca z Loyoly, ak pôjde do väzenia

25
Neutral
  • Steve Bannon sa spolieha na katolícku vieru vo väzení.
  • Bannon bol odsúdený za pohŕdanie Kongresom, ale zostal mimo väzenia.
  • Bannon využíva Duchovné cvičenia svätého Ignáca z Loyoly.
  • Bannon tvrdí, že bojuje proti "nelegitímnemu režimu" v USA.

Bývalý Trumpov poradca Steve Bannon tvrdí, že sa bude spoliehať na svoju katolícku vieru, ktorá mu pomôže prežiť nadchádzajúci pobyt vo väzení.

“Robím veľa duchovných cvičení podľa svätého Ignáca z Loyoly, rôzne duchovné cvičenia, ktoré vychádzajú z katolíckej cirkvi,” 70-ročný bývalý dôstojník námorníctva včera povedal Tuckerovi Carlsonovi.

Bannon bol pred dvoma rokmi odsúdený na štyri mesiace väzenia po tom, ako bol zadržaný za pohŕdanie Kongresom, čo je priestupok, pretože sa 6. januára nedostavil na zasadnutie výboru Snemovne reprezentantov riadeného hlbokým štátom s odvolaním sa na výkonnú výsadu.

Bannon zostal mimo väzenia vďaka podávaniu početných odvolaní.

V utorok Bannon podal posledný mimoriadny návrh, v ktorom požiadal Odvolací súd v D.C., aby do budúceho týždňa rozhodnutie zrušil. Ak žiadosť nebude schválená, strávi zvyšok volebnej kampane za mrežami, a to od 1. júla.

Tento rok sa kongresové a prezidentské voľby’uskutočnia 5. novembra.

Bannon už skôr vyhlásil, že Duchovné cvičenia svätého Ignáca z Loyoly mali blahodarný vplyv na jeho život. V knihe Bannon: Always the Rebel od Keitha Kofflera rozpráva, že pred viac ako 20 rokmi využil učenie svätca o meditácii a spytovaní svedomia na to, aby vytriezvel.

“Každodenné cvičenia mi pomohli uzemniť sa tým, že som pochopil svoje zlyhania v predchádzajúcom dni predtým, ako som sa obrátil k nasledujúcemu dňu,” povedal.

Bannon Carlsonovi povedal, že “nelegitímny režim”ktorý teraz riadi Spojené štáty, umlčuje ľudí ako on, pretože chce vyslať odkaz Trumpovým”stúpencom.

“Nebojím sa, že pôjdem do väzenia. Viem, že ma to’pripraví o hlas. Vojna bude stále pokračovať. A ja stále hovorím, že je to’ďalší muž na rade,” povedal.

Bannon tiež poznamenal, že jeho rodičia boli oddaní tradiční katolíci a latinská omša, ktorú pomáhali v 70. rokoch 20. storočia v Richmonde vo Virgínii založiť, bola tou istou cirkvou, ktorú FBI špehovala najmenej od roku 2023.

“Títo ľudia sa nezastavia pred ničím. Bez ohľadu na to, či ste’veriaci jednotlivec, či chodíte na tradičnú katolícku omšu do kostola,” povedal. “Toto je vojna na ostrie noža; musíme ju vyhrať. Ak’to nevyhráme, táto krajina sa zvrhne na nejaký neomarxistický totalitný režim.”

Bannon tiež poznamenal: “V dvadsiatich rokoch som slúžil svojej krajine na torpédoborci námorníctva. Vo svojich sedemdesiatich rokoch budem svojej krajine slúžiť vo federálnej väznici. Nie je’žiadny rozdiel … ak budem musieť byť politickým väzňom, budem’politickým väzňom.”