Screenshot-2024-06-18-10.59.26-AM-810x500.png

Bidenova kampaň požaduje cenzúru videa, na ktorom sa prezident na stretnutí G7 potuluje

45
Neutral
  • Bidenovo konanie na G7 vyvolalo obavy a kritiku médií.
  • Hovorkyňa Bidenovej kampane označila video za dezinformáciu.
  • Bidenov tím sa snaží riadiť naratívy a požaduje cenzúru obsahu.
  • Kritici varujú pred škodlivými účinkami cenzúry na verejný diskurz.

Ak ste unavení z cenzúry a dystopických hrozieb voči občianskym slobodám, prihláste sa na Reclaim The Net.

Bidenova administratíva sa borí s ohlasmi, pretože video, na ktorom prezident Joe Biden pôsobí prázdno a potuluje sa, oddeľujúc sa od svojich kolegov z G7, sa rozšírilo po internete. Zábery, na ktorých talianska premiérka Giorgia Meloniová usmerňuje prezidenta Bidena späť správnym smerom na plánovanú fotografickú príležitosť, sa rýchlo ujali a podnietili obvinenia médií, že médiá šíria klip bez adekvátneho kontextu, čo naznačuje zámerné skreslenie Bidenovho’konania.

V reakcii na šíriace sa video Adrienne Elrodová, hovorkyňa Bidenovej’kampane, označila zábery za “dezinformáciu” a vyzvala platformy sociálnych médií, aby ich odstránili alebo obmedzili ich šírenie.

“Dezinformácie žijú a darí sa im,” povedala pre MSNBC. “… A, pozrite, uvidíme toho ešte viac. Myslím, že toto je jednoducho realita kampane v roku 2024. Takže musíme bojovať proti týmto dezinformáciám. Musíme tvrdo zasiahnuť, keď sa to stane, a dať jasne najavo, že ide o špinavú taktiku, ktorú používajú republikáni z MAGA, pretože nemôžu’kandidovať na základe problémov."”

Elrod tiež povedal: “Urobíme, čo bude v našich silách, aby sme proti tomu bojovali, ale vyžaduje si to hlasy náhradníkov po celej krajine. Je potrebné, aby na to upozornili médiá.”Elron tiež vyzval platformy sociálnych médií, aby s tým niečo urobili: “Je potrebné, aby na to upozornili aj platformy sociálnych médií, kde získava informácie množstvo Američanov.”

Čítajte: Kardinál Sarah nazýva Bidena ‘kaviarenským katolíkom’, ktorý prijal ‘praktický ateizmus’ sekulárnej kultúry

Tento krok sa zhoduje s predchádzajúcimi prípadmi, keď sa Bidenov tím snažil riadiť naratívy, najmä počas predvolebného obdobia v októbri 2020, keď sa objavili obvinenia týkajúce sa laptopu Huntera Bidena’a požiadavky na cenzúru v ére COVID.

S platformou X Elona Muska’odmietajúcou cenzurovať obsah sa zintenzívnili obavy Bidenovho tábora’čeliaceho výzve čeliť naratívu bez pomoci potláčania obsahu na tomto významnom sociálnom médiu.

Kritici tvrdia, že takéto pokusy o kontrolu mediálnych naratívov prostredníctvom cenzúry sú škodlivé pre verejný diskurz, pričom zdôrazňujú dôležitosť transparentnosti a slobodnej výmeny názorov, aj keď sú nepriaznivé pre tých, ktorí sú pri moci.

Prevzaté so súhlasom Reclaim The Net.