P-810x500.png

Jordan Peterson označuje potraty za najčastejšiu príčinu úmrtí detí

21
Kultúra života
  • Jordan Peterson je proti potratom a považuje ich za hlavnú príčinu úmrtia detí.
  • Rashida Tlaibová tvrdí, že strelné zbrane sú hlavnou príčinou úmrtia detí.
  • Peterson podporuje život a kritizuje programy kontroly svetovej populácie.
  • Potraty sú v Kanade hlavnou príčinou smrti a Peterson je za život.

Prominentný kanadský psychológ Jordan Peterson, ktorý je proti potratom, sa vyjadril v prospech života, keď konštatoval, že potraty sú najčastejšou príčinou úmrtia detí. kongresmanky’na sociálnych sieťach, podľa ktorej je násilie páchané strelnými zbraňami hlavnou príčinou úmrtí detí.

14. júna americká kongresmanka Rashida Tlaibová na sociálnej sieti X napísala: “Násilie páchané strelnými zbraňami je už teraz hlavnou príčinou úmrtí detí a tínedžerov v našej krajine. Toto spôsobí, že masové streľby budú ešte smrteľnejšie. SCOTUS má na rukách krv. Tento bezcharakterný Najvyšší súd musí prestať tvoriť zákony z lavíc."

Tlaibová’príspevkom reagovala na rozhodnutie Najvyššieho súdu USA, ktorý zrušil platnosť Trumpovho zákazu pušiek “bump stocks” zavedeného po masovej streľbe v Las Vegas v roku 2017, pri ktorej zahynulo 58 ľudí.

V odpovedi Tlaibovej Peterson 15. júna na X napísal: “Nie, Je to’potrat Rukami nadol minimálne o rád."”

V následný príspevok na X, Peterson o svojej prvej odpovedi dodal: “Nie pre tínedžerov V prípade, že to treba povedať A pre progresívnych @Demokratov Pointa si pravdepodobne vyžadovala vysvetlenie.”

Petersonov’príspevok na sociálnych sieťach vyvolal pozitívnu reakciu zo strany Campaign Life Coalition (CLC), ktorej riaditeľ komunikácie Pete Baklinski odpovedal: “@jordanbpeterson musí byť za život.”

“Uznáva, že 1) ľudský život existuje v maternici 2) a že ukončenie tohto života prostredníctvom potratu je zabíjanie. Oficiálne štatistiky kanadskej vlády jasne ukazujú, že Dr. Peterson má pravdu v tom, že potraty sú hlavnou príčinou smrti v Kanade,”napísal Baklinski.

Podľa štatistík sa úmrtnosť detí na strelné zbrane v Spojených štátoch zvýšila z 1.8 úmrtí na 100 000 v roku 2013 na 3,7 v roku 2021, pričom v tomto roku zomrie 2 571 detí v dôsledku strelných zbraní.

Naopak, v Spojených štátoch bolo v roku 2021 nie menej ako 625 978 potratov, hoci skutočná miera je oveľa vyššia.

Peterson’oficiálny postoj k interrupciám nebol nikdy stopercentne overený, ale v roku 2017 povedal “Interrupcia je jednoznačne zlá.”

Vyjadril sa mnohokrát prorodinne orientovaných komentárov. Nedávno vyhodil do vzduchu príspevok na stránke Instagramu “Fakty”, v ktorom tvrdil, že ľudia bez detí “majú tendenciu” byť šťastnejší, a uviedol, že v skutočnosti deti robia život človeka “zmysluplnejším”než by ho mohol urobiť akýkoľvek”materiálny svetský majetok.

V minulom roku Peterson povedal, že dôvodom nízkej pôrodnosti v krajine’je spoločnosť, ktorá “démonizovala rodinu a deti”, a nie, ako naznačuje nedávna správa v médiách, kvôli vysokým cenám bývania.

Peterson kritizuje Organizáciu Spojených národov a Svetové ekonomické fórum (WEF), ktoré prostredníctvom rôznych programov presadzujú program kontroly svetovej populácie.

Vlani, Peterson povedal, že kanadský premiér Justin Trudeau je “chlapcom z plagátu typu Klausa Schwaba a WEF.”

V dôsledku toho Peterson začiatkom tohto roka povedal, že hľadá možnosti založenia prorodinného medzinárodného konzorcia ako alternatívy k WEF, ktoré podľa neho neponúka svetu nič iné ako “apokalyptický príbeh.”

Ak ide o CLC, Baklinski poznamenal, že najnovšie čísla Kanadského inštitútu pre zdravotnícke informácie ukazujú, že v roku 2022 bolo “97 tisíc interrupcií, čo je o 11 % viac v dôsledku toho, že pán Trudeau napumpoval milióny do zvýšenia a rozšírenia prístupu k interrupciám v celej krajine.”

“Pre porovnanie, Stats Canada v tom istom roku zistila, že hlavnou príčinou úmrtia narodených Kanaďanov bola rakovina (82 tisíc). Potraty sú v Kanade zabijakom ľudí číslo jeden. Je’čas zastaviť zabíjanie,” dodal.

Podľa CLC potraty zabili viac ako štyri milióny nenarodených detí len v Kanade od ich legalizácie v roku 1969, čo približne zodpovedá celkovému počtu obyvateľov provincie Alberta.