Screen-Shot-2024-06-19-at-11.35.06-AM-1-810x500.png

Kanaďania sa zhromaždili na protest proti LGBT "hrdosti" v školách na zhromaždení "Jeden národ pod Bohom

13
Kultúra života
  • Kanaďania protestovali proti LGBT agende v školách v Ottawe.
  • Organizátor Kamel El-Cheikh podporuje ochranu detí a tradície.
  • Dr. Anne Gilliesová odsúdila vyvesenie vlajky LGBT ako znesvätenie identity.
  • Kanaďania pochodovali s prorodinnými nápismi a kanadskými vlajkami v centre Ottawy.

Kanaďania sa tento víkend zišli ako “jeden národ pod Bohom” na protest proti LGBT agende v školách.  

V sobotu 15. júna sa kanadskí rodičia zišli na Parlamentnom vrchu v centre Ottawy, aby otvorene odmietli LGBT agendu v školách po masovom úspechu školských protestov na protest proti oslave júna ako “mesiaca hrdosti”. 

“Dnes“ideme osláviť tento deň zhromaždením Jeden národ pod Bohom,” povedal davu organizátor podujatia a prorodinný moslimský aktivista Kamel El-Cheikh podľa záberov z Post Millennial.  

El-Cheikh, organizátor Pochodu milióna ľudí za deti z 20. septembra minulého roka, v súčasnosti presadzuje, aby bol jún venovaný ochrane detí, nie presadzovaniu LGBT ideológie, a aby sa oslavoval ako “Jún môjho dieťaťa.”

“Kanadské”deti patria kanadským”rodičom,” povedal.

“Dámy a páni, čo je jún môjho dieťaťa? No už roky sme Kanaďania a nechceme’urážať,” povedal El-Chekh. 

“Nie sme’násilní. Sme’mierumilovná krajina,”pokračoval. “Teraz je to vec, ktorá sa podľa mňa považuje za samozrejmosť, pretože neberte našu láskavosť za slabosť.” 

“Sme rodičia a sme babičky a dedkovia” pokračoval a dodal, že jeho cieľom “bolo spojiť ľudí a vybudovať niečo, čo potvrdzuje kanadskú štruktúru. Dvadsiaty september nebol jednorazovou udalosťou,” povedal. 

Podobne sa vyjadrila aj prorodinná doktorka Anne Gilliesová odsúdila vyvesenie vlajky LGBT “pride” a povedala: “Vlajka hrdosti, chcem vám povedať, je znesvätením našej národnej identity.” 

Po prejavoch Kanaďania pochodovali ulicami centra Ottawy, držali prorodinné nápisy a mávali kanadskými vlajkami.  

Protest nadväzuje na masový úspechdruhého ročníka LGBT “hrdosti” vlajkového školského pochodu, ktorý zorganizovala organizácia Campaign Life Coalition (CLC).  

Začiatkom júna zaznamenali verejné školy oslavujúce “mesiac hrdosti” absencie žiakov, pretože mnohé kanadské rodiny nepustili svoje deti do školy od 31. mája do 4. júna a namiesto toho sa zúčastnili na modlitbách v katolíckych školských radách a biskupských’ úradoch. 

Kým školské rady a mainstreamové médiá o absenciách neinformujú, El-Cheikh, ktorý sa osobne zúčastnil na školských protestoch v Ottawe, prezradil, že v 31 francúzskych verejných školách v oblasti Ottawy bola zaznamenaná priemerná 70 % absencia. 

V jednej základnej škole bojkotovalo 591 zo 738 žiakov slávnostné odovzdávanie vlajky LGBT “hrdosti” 4. júna.  

Do kampane vychádzok sa zapojili aj žiaci v celkovo ôsmich provinciách, pričom rok predtým ich bolo sedem. Medzi zúčastnené provincie v roku 2024 patria napr: Britská Kolumbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Ontario, Quebec, Nové Škótsko a Nový Brunšvik.