Garland-810x500.jpeg

AG Merrick Garland nie je stíhaný za ignorovanie predvolania, pretože Steve Bannon bol odsúdený na trest odňatia slobody

21
Neutral
  • Ministerstvo spravodlivosti nechce stíhať Merricka Garlanda za pohŕdanie Kongresom.
  • Generálny prokurátor Garland sa odvolal na výkonné privilégium voči predvolaným informáciám.
  • Ministerstvo spravodlivosti nepovažuje odpovede Garlanda na predvolania za trestný čin.
  • Demokrati sú efektívnejší v tvrdej hre ako republikáni, tí sa často nechávajú poraziť.

CBS News v piatok informovala: “Ministerstvo spravodlivosti tvrdí, že po hlasovaní o pohŕdaní Kongresom nebude&nbsppostihovať Merricka Garlanda.”

Washington - Ministerstvo spravodlivosti v piatok uviedlo, že nebude stíhať generálneho prokurátora Merricka Garlanda po tom, ako Snemovňa hlasovala za jeho pohŕdanie Kongresom za to, že sa vzoprel predvolaniu na audionahrávky z&nbsprozhovoru prezidenta Bidena so špeciálnym poradcom Robertom Hurom. Carlos Uriarte, asistent generálneho prokurátora, v liste oznámil predsedovi Snemovne reprezentantov Mikeovi Johnsonovi, že je dlhodobou politikou ministerstva spravodlivosti’nevzniesť obvinenie z pohŕdania voči úradníkovi, ktorý odmietol odovzdať predvolané informácie podliehajúce prezidentovmu’tvrdeniu o výkonnej výsade. Pán Biden sa odvolal na výkonné privilégium v súvislosti s audionahrávkami rozhovorov s Hur, ako aj s rozhovorom jeho ghostwritera, a nariadil Garlandovi, aby nevydával materiály, ktoré požadovali výbory Snemovne reprezentantov pre súdnictvo a pre dohľad a zodpovednosť. Republikáni v tomto výbore si nahrávky vyžiadali v rámci vyšetrovania impeachmentu prezidenta. “V súlade s týmto dlhodobým stanoviskom a jednotnou praxou ministerstvo rozhodlo, že odpovede generálneho prokurátora Garlanda na predvolania vydané výbormi nepredstavovali trestný čin, a preto ministerstvo nepredloží oznámenie o pohŕdaní Kongresom veľkej porote ani nepodnikne žiadne iné kroky na stíhanie generálneho prokurátora, ” napísal Uriarte, ktorý vedie Úrad pre legislatívne záležitosti ministerstva spravodlivosti’.

Čítajte: Steve Bannon povedal Tuckerovi, že sa bude modliť Duchovné cvičenia sv. Ignáca z Loyoly, ak pôjde do väzenia

Toto je v kontraste so Stevom Bannonom a Petrom Navarrom, ktorým sa nedostalo rovnakého privilégia výkonnej moci.

Hlavnou otázkou, ktorá sa v posledných rokoch vynára, je, prečo sú demokrati oveľa lepší v tvrdej hre ako republikáni.

Kým demokrati sú smrteľne efektívni v likvidácii svojich protivníkov, republikáni akoby vždy bezradne mávali rukami a nechávali sa jeden po druhom vyraďovať ako neskúsení mladí vojaci skúseným ostreľovačom.

Na minuloročnom vianočnom večierku som narazil na Sidneyho Powella a spýtal som sa ho, prečo je Republikánska strana úplne nanič v ochrane mužov a žien vo svojich radoch, ktorí sa postavia proti demokratom. Priznala sa, že aj ju to mätie a znechucuje.

Pretlačené so súhlasom z Podnetnej diskusie.