shutterstock_2257504981-810x500.jpg

ICE tento rok dosiahne 8 miliónov aktívnych prípadov nezadržaných nelegálnych prisťahovalcov

12
Neutral
  • Nelegálne prisťahovalectvo v USA explodovalo na 7,4 milióna prípadov.
  • ICE má nedostatok personálu na zvládnutie tohto množstva prípadov.
  • Nezadržaní migranti tvoria veľkú časť prípadov s nevyriešenými imigračnými záležitosťami.
  • Trump navrhuje využitie miestnych orgánov na lokalizáciu nelegálnych cudzincov pre deportáciu.

Toto je pozoruhodná štatistika o nelegálnom prisťahovalectve, na ktorú upozorňuje Bill Melugin:

NOVINKA: Podľa viacerých federálnych zdrojov ICE’s non-detained docket explodoval na 7,4 milióna prípadov, čo je viac ako dvojnásobok Trumpových rokov, a je na ceste k tomu, aby do konca roka dosiahol 8 miliónov. Každý príslušník ICE musí teraz zvládnuť v priemere 7 000 prípadov, čo je vzhľadom na súčasný počet zamestnancov agentúry nemožné. ICE má v súčasnosti v celej krajine len približne 6 000 deportačných úradníkov a nie všetci z nich pracujú v oblasti nezadržaných prípadov. V prípade nezadržaných osôb to znamená, že nie sú vo väzbe ICE. Tvoria ho migranti, ktorí nelegálne prekročili hranice a boli prepustení do USA s nevyriešenými imigračnými prípadmi/budúcimi súdnymi termínmi, ako aj nelegálni imigranti, ktorým už imigračný sudca nariadil deportáciu, ale stále sa nachádzajú v krajine. Od 1. októbra pribudlo na zozname nezadržaných prípadov viac ako 1 milión prípadov, a to najmä v dôsledku politiky hromadného chytania a prepúšťania. Dôležité je, že tieto čísla nezahŕňajú takmer 1,9 milióna zaznamenaných útekov, ktoré sa dostali do USA počas Bidenovej administratívy, pretože nemali žiadny kontakt s DHS - avšak preťažení príslušníci ICE sú zodpovední aj za vypátranie a vyhostenie tejto populácie. Zdroje z ICE pre FOX uvádzajú, že pri súčasnom počte zamestnancov v porovnaní s počtom osôb, ktoré v posledných rokoch prichádzajú cez hranice, je to jednoducho nemožné a zúfalo potrebujú ďalšie pracovné sily a zdroje.

ČÍTAJTE: Voľby v EÚ sa otočili ‘ostro doprava’, keďže imigračné problémy spôsobujú v Európe chaos

Prezident Donald Trump uviedol, že riešením v rámci deportačného programu je využitie miestnych a štátnych orgánov činných v trestnom konaní na lokalizáciu nelegálnych cudzincov, čo umožní úradníkom ICE a DHS sústrediť sa na proces deportácie. Tento prístup sa zdá byť optimálnym riešením vzhľadom na rozsah problému, ktorý Biden vytvoril.

Pri tom akékoľvek úsilie o deportáciu narazí na extrémnu taktiku boja proti právu, ktorú nasadia radikálni ľavičiari. Nepochybne sa využije každý ľavicovo orientovaný federálny súd, aby sa vytvorili prekážky pre príkazy na deportáciu. Prezident Trump bude musieť hneď v prvý deň vyhlásiť výnimočný stav v krajine, aby v plnej miere zapojil do riešenia tohto problému moc výkonnej moci.

Fox News priniesla ďalší článok o najnovšom vývoji – viď tu.

Pretlačené so súhlasom konzervatívneho Treehouse.